Kosmetyki po opalaniu

Diaderma Karotten-Creme Krem marchewkowy

Krem Diaderma Karotten-Creme marchewkowy na dzień i noc 50ml

• 13 listopada 2012 o 14:30
    O rety....
    Wszyscy mają Diadermę, mam i ja:] Olejek też, ale o tem potem:) Chodził za mną ten krem, chodził. Olejek zdobyłam w sumie całkiem łatwo, bo z wymiany. I zadowolona jestem niemożebnie. Jednakowoż, skoro krem JEST i JEST gdzieś tam dostępny, no to jak go nie wypróbować? No jak? Gdzieś przeczytałam, że Diaderma jest dostępna w niemieckich aptekach i Rossmanach. I za to pół gwiazdki, bo nic by się naszym Rossmanom nie stało, gdyby go wprowadziły. Daleko nie mam, ale specjalnie po krem to mi się jechać nie chciało. Sprawdzałam po ile na wiadomym portalu. I komplet opiewał na 8 dych plus przesyłka. Można przełknąć, ale ja sobie postanowiłam, że zdobędę po normalnej cenie. Traf chciał, że znajoma jechała. No i zakupiła. Komplet. Za 10 euro bez dwóch centów. :] No. Po co mi taki krem, skoro i tak stosuję olejki? Oprócz zwykłej chęci przetestowania, ciekawości sroki, podyktowałam swój zakup chęcią posiadania czegoś gęstszego, w formie, na zimę. Często wyłażę na mróz, coś tam na dworze robię, ale olejek mimo, że dobrze zabezpiecza, to czasami się ściera, albo zwyczajnie wchłonie się do reszty. Poza tym już dawno nie kupowałam gęstego, treściwego kremu. Pudełko szklane. Aplikacja paluchem. No i może niehigieniczne, ALE ja nie zamierzam używać go dwa lata, a poza tym umiem myć ręce:D Opakowanie jest proste, skromne, wewnątrz nie ma sreberka zabezpieczającego. Mi nie przeszkadza. Zapach? Jak napisała Czcigodna Kamlisa, to chyba coś dla dzieci, jakieś pudry może, nie wiem do końca, ale bardzo ten zapach lubię. Jest nietuzinkowy i bardzo przyjemny. Skład? Nie dopatrzyłam się haniebnych nadużyć:] Czasami jestem w stanie wybaczyć to czy owo, jeśli specyfik dobrze działa a dany składnik nie jest gdzieś na samym początku listy. Alkohol też mi nie przeszkadza. No i działanie:] Otóż sam krem nie jest typowo... kremowy. Jest gęsty, "gruby" w konsystencji, ale nie jak masło, bo masło, po roztarciu tworzy cieniutką warstewkę, topi się na skórze. Ten krem robi nam na twarzy taki gruby koc chroniący przed zimnem, wiatrem i suchym powietrzem. Kiedy go pierwszy raz nałożyłam, byłam ciut zdziwiona, bo pomyślałam sobie, że makijażu to ja raczej na tym nie zrobię. Ale po 10 minutach krem ładnie się wchłonął, ale skóra nadal była jakby przykryta tym kocem:) Makijaż da się zrobić i w sumie pod minerałami sprawdza się świetnie. Prasuje zmarszczki od suchości, napina skórę, wygładza, odżywia, poprawia krążenie, nawilża, nie powodując wyprysków i potówek. Doskonale zabezpiecza przed zimnem. Czy dla skóry tłustej się nada? Raczej nie. Dla skóry suchej? Myślę, że na pewno warto wypróbować. Ja mam normalną i jest doskonale. Na pewno zakupię ten krem raz jeszcze, przy czym będę to robić w niemieckim Rossmannie. Ja rozumiem marże, ale nie stuprocentową:) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 28 września 2011 o 20:49
    bardzo dobry krem !
    Świetny krem, nadaje się pod makijaż, nie zapycha, dobrze odżywia, nawilża i koi skórę. Szybko się wchłania, ma bogaty i naturalny skład. Po zastosowaniu na noc, rano moja buźka jest świetlista, zmiękczona i wygładzona. Niestety trochę trudno dostępny Używam tego produktu od: od jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
    ma-dzia
    25 marca 2010 o 19:31
    dla mnie super
    W moim przypadku kremik sprawdził się doskonale, buzia jest wypoczęta, nabrała ładnego kolorku, cera wygląda świeżo nawet po całym dniu pracy przy komputerze. Moja cera jest skłonna do wyprysków, ale raczej sucha więc krem, który natłuszcza lekko jest w sam raz. Używam pod podkład i nie zauwazyłam świecenia natomiast podkład jakby dłużej się utrzymywał na twarzy. Ciężko dostać dlatego zamawiam internetowo, ale warto poszukać dla znakomitego efektu tym bardziej, że zbliża się lato więc na słońce krem jak znalazł. :) w zeszłym roku używałam olejku tej samej firmy i kolor opalenizny był naprawdę piękny, a to zasługa wyciągu z marchewki. Używam tego produktu od:miesiąca Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego
    Kamlisa
    16 sierpnia 2009 o 10:17
    nic specjalnego
    Chciałam przetestowac marchewkowe kosmetyki diadermy. Do wyboru miałam olejek i krem, wybrałam krem. Cóz - oczekiwałam lzejszej konsystencji, tymczasem krem jest bardzo gęsty, masełkowy. Nie wiem, jak bedzie sie sprawował na skórze mieszanej czy przetłuszczającej się, dla mnie jest na granicy dopuszczalnosci ;) No, może poźna jesienia i zima, gdy skóra jest przesuszona - zadziała jak kompres, ale na razie jest ciut cięzki. Zapach taki sobie, pudrowy, kojarzy mi sie z kosmetykami dla dzieci. Rozsmarowuje sie dobrze, lepiej, niż na to wyglada, wchłania tez nie najgorzej. Pielegnuje skóre, nawilza, natłuszcza. Zostawia film, pod akijaz nie odważe sie go uzyc. Jesli chodzi o to, na czym zalezało mi najbardziej, czyli brązowienie - to jest ono tak lekkie, że lewo zauważalne. Może dla bardzo jasnej, porcelanowej cery bedzie ok, dla mnie to raczej sugestia przyciemnienia ( mam karnacje srednio jasną). Podsumowujac - najlepiej chyba dla jasnoskórych posiadaczek suchej cery ;) Używam tego produktu od:ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1