Paski i proszki wybielające zęby

Prokudent Med Express White Profi-Set, System wybielajacy

• 25 sierpnia 2024 o 21:55
    lepszy z takich drogeryjnych
    Prokudent Med Express White Profi-Set, system wybielający, to ciekawa opcja dla tych, którzy chcą spróbować domowego wybielania zębów bez wydawania fortuny. Zestaw zawiera wszystko, czego potrzebujesz – żel wybielający, specjalne nakładki na zęby oraz instrukcję obsługi. Całość jest zapakowana w poręczne pudełko, które łatwo można zabrać ze sobą w podróż. Od razu spodobało mi się to, że aplikacja jest prosta i nie wymaga żadnych skomplikowanych przygotowań. Żel nakłada się na nakładki, które następnie umieszcza się na zębach na określony czas. Co ważne, nie odczuwałam żadnego dyskomfortu ani nadwrażliwości, co czasem zdarza się przy tego typu produktach. Jeśli chodzi o efekty, po kilku zastosowaniach zauważyłam delikatne rozjaśnienie zębów. Nie jest to może spektakularny efekt jak po profesjonalnym wybielaniu u dentysty, ale na pewno da się dostrzec różnicę. Warto jednak pamiętać, że system wymaga regularnego stosowania, a efekt jest stopniowy. Podsumowując, Prokudent Med Express White Profi-Set to solidny produkt, który może pomóc w domowym wybielaniu zębów. Jest wygodny w użyciu i nie powoduje podrażnień, ale wymaga cierpliwości i regularności, aby zobaczyć zadowalające efekty.
  • 21 września 2020 o 9:55
    Nie wart zakupu
    Niestety, ten produkt w moim przypadku nie dał żadnego efektu wybielenia zębów, a postępowałam zgodnie z instrukcją. Gdy stosowałam drogeryjne paski do wybielania zębów, zawsze widziałam efekt. Produkt stosowałam 7 dni, tak jak w instrukcji. Strata czasu i pieniędzy (choć może bardziej nawet czasu, ponieważ za produkt zapłaciłam w promocji 24,99 zł).
    Zalety:
    • gumowe nakładki na zęby (wygodne),
    • nie podrażnia
    Wady:
    • brak efektu
    • uciążliwość stosowania: mycie zębów przed i po wybielaniu
    • uciążliwe pokrywanie zębów wzmacniaczem
    Alex85
    9 czerwca 2020 o 9:44
    Lekkie działanie
    Ciężko mo ocenić ten produkt, pknieważ nie mam porównania, nigdy nie wybielałam zębów u dentysty, ani nie stosowałam tego typu preparatów. Moje zęby są zdrowe, niestety naturalnie mają kolor zbliżony bardziej do kości słoniowej niż bieli. Do tego piję dużo kawy i ziołowych herbat, co powoduje, że na niektórych zębach przebarwienia są mocno widoczne. Produkt kupiłam za 25 zl, bez większych oczekiwań, bardziej z ciekawości. W środku zestawu znajduje się nakładka, wzmacniacz i żel wybielający. Instrukcje są przejrzyste, stosuje się łatwo. Należy umyć zęby, nałożyć na nie wzmacniacz, a potem na 10 min nakładkę z niewielką ilością żelu. Następnie wypłukać i znowu umyć zęby. I tak dwa razy dziennie przez tydzień. Należy nakładać niewielką ilość żelu na nakładkę, ja źle wycyrklowałam i mi pod koniec kuracji zabrakło. Przez pierwsze dnia dni odczuwałam zdecydowany ból i wrażliwość zębów, a nie mam z tym problemów. Potem dolegliwości ustąpiły. Największym minusem jest upierdliwość stosowania, mam wrażenie, że nie robiłam nic innego, tylko myłam zęby. Po tygodniu zauważyłam lekki efekt rozjaśnienia, zwłaszcza na tych najbardziej przebarwionych zębaw. Jest on bardzo subtelny, jeśli ktoś oczekuje uśmiechu gwiazdy filmowej, to na pewno nie tym produktem. Jestem już miesiąc po kuracji i efekt dalej się utrzymuje. Dla mnie jest ok jako wspomagacz pielęgnacji. Chętnie wypróbuję inne tego typu preparaty, w celu porównania ale odczekam jeszcze miesiąc, żeby nie uszkodzić szkliwa. Efekt jest bardzo delikatny, ledwo zauważalny, w sumie za te pieniądze, od domowego preparatu nie oczekuję niczego więcej.
    Zalety:
    • Bardzo subtelny efekt wybielenia
    Wady:
    • Spowodował nadwrażliwość na początku stosowania
    • Stosowanie zabiera dużo czasu
  • 5 stycznia 2020 o 14:04
    Do delikatnego rozjaśnienia jest OK, ale bez szału
    Zakupiłam na promocji w Rossmann za 19,99. Nie oczekiwałam cudów, ale czytając opinie w internecie na temat żelów wybielających innych marek - miałam nadzieję, że choć delikatnie produkt pomoże mi rozjaśnić kolor zębów. Kilka lat temu używałam paski wybielające - owszem efekty dały, jednak później zmagałam się z nadwrażliwością zębów i popękanym szkliwem. Zgodnie z opisem producenta, stosowałam produkt przez 8 dni rano i wieczorem (produktu starczyło mi na 1 dzień więcej, niż deklaruje producent). Przed zastosowaniem produktu dokładnie myłam zęby pastą wybielającą z aktywnym węglem. Następnie smarowałam zęby wzmacniaczem - początkowo nie doczytałam, że wzmacniacz trzeba wstrząsnąć, przechylić na chwilę na dół i dopiero smarować zęby, ale po nieudanej próbie, zreflektowałam się. Po nałożeniu niewielkiej ilości produktu na zęby, nie zamykając buzi wciskałam niewielką ilość żelu wybielającego do nakładek - zgodnie z opisem, nie nakładałam dużej ilości, wypełniałam nim nakładki do około połowy (i górną i dolną część) i wkładałam do buzi. Tak trwałam przez około 10 minut, następnie zdejmowałam nakładkę, płukałam usta wodą i kolejny raz delikatnie przemyłam zęby pastą (zwykłą, niewybielającą) i przepłukałam usta płynem do płukania (również z serii Rossmann, ale niewybielający), aby pozbyć się resztek żelu. Po takiej 8-dniowej kuracji mogę stwierdzić, że faktycznie zęby delikatnie zyskały bielszy wygląd (orientacyjnie stawiam, że to około 2 tony), nie są jednak tak białe, jak niegdyś po używaniu pasków wybielających. Co ważne, nie odczuwam nadwrażliwości zębów, nie zauważyłam, aby szkliwo zębów uległo pogorszeniu. Generalnie cała kuracja ma dosyć delikatny efekt wybielenia. Uważam, że działanie produktu jest względnie dobre, jak na ten przedział cenowy. Nie oczekujmy cudów. Do delikatnego wybielenia jest jak najbardziej OK, do trudniejszych przypadków raczej nie zda egzaminu. Ja jednak chyba nie skuszę się więcej na ten produkt - wolę troszkę dopłacić, ale cieszyć się bardziej spektakularnym efektem (ale wciąż bezpiecznym dla moich zębów) :).
    Zalety:
    • delikatny efekt wybielenia (w mojej ocenie rekomendowany dla osób z niewielkimi przebarwieniami);
    • nie zauważyłam nadwrażliwości zębów po kuracji;
    • nie zauważyłam pogorszenia stanu szkliwa zębów;
    • względnie niska cena
    Wady:
    • efekt wybielenia jest niewielki :)

Zobacz także inne Paski i proszki wybielające zęby