Szampony do włosów

Love Beauty and Planet Murumuru Butter & Rose, Blooming Colour Shampoo Bar Szampon w kostce do włosów farbowanych

• 9 stycznia 2022 o 15:07
    Dobry dla włosów farbowanych,niekoniecznie dla skóry głowy szybciej tracącej świeżość
    Bo niestety, ale włosy szybciej mi się po nim przetłuszczają. Nie było to dla mnie specjalnym zaskoczeniem, w końcu skład jest typowo pielęgnacyjny, a środki myjące użyte w szamponie są w miarę delikatne. Szampon Love Beauty and Planet zakupiłam z czystej ciekawości ponad rok temu, testuje sukcesywnie wszystkie szampony w kostce żeby znaleźć kilka ulubionych. To nie jest zły szampon, wręcz przeciwnie, ale nie trafił tak do końca w moje potrzeby. Ja mam włosy rozjaśnianie, falowane, skłonne do skrętu i wysokoporowate na końcach. Skalp niestety ma skłonność do przetłuszczania się. Wiadomo jak jest,szampon dobiera się do skóry głowy, liczyłam na to,że szampon będzie taki pośrodku, zadba o włosy,ale i nie skróci mi ich świeżości, kilka takich znam. Niestety to nie ten typ, o włosy dba świetnie,ale na następny dzień widać,że jest już solidny przyklap i nieświeża skóra głowy. Przechodząc do pozostałych cech szamponu. Zapakowane w ładny kartonik,w środku biały szampon w kształcie serca, które nawet łatwo się chwyta, chociaż mi potrafi wyskoczyć z ręki. Pieni się wystarczająco, włosy i skóra głowy wydają się dobrze oczyszczone, nic mnie nie swędzi,nie podrażnia, jest ok. Spłukuje się go łatwo,ale ja zawsze szampony w kostce spłukuje obficie wodą. Nie ma potrzeby go zakwaszać, składowo jest fajnie, w stronę szamponu a nie mydła do włosów. Jest bardzo wydajny, używałam go regularnie co 2,3 mycie przez miesiąc, przez pierwszy tydzień codziennie, obecnie sięgam po niego od czasu do czasu i w innym celu, a kostki ubyło nie tak dużo. Ten inny cel to mycie nim włosów na długości po oczyszczeniu skalpu innym szamponem, który potrafi włosy splątać, działa wtedy trochę jak odżywka w kostce. Podoba mi się jakie są włosy po jego użyciu (ale nie tuż po), są sypkie, ale nie spuszone, odrobinę gładsze, mają lekki połysk,czuć,że są czymś nasycone,ale nieprzesadnie, jakaś odżywka do spłukiwania i wyglądają przyzwoicie. Zapach szamponu na sucho mnie odrobinę drażni, ale w czasie używania już nie, po spłukaniu tym bardziej, długo się nie utrzymuje. Jeżeli chodzi o wpływ na ochronę koloru,to nie widzę za bardzo takich właściwości, rozjaśniane włosy szybko tracą odcień, i tak czy siak posiłkuje się tu tonerami. Na pewno ich dobra kondycja sprawia,że kolor wygląda lepiej. Nie sądzę,że do niego wrócę,dużo lepsze wrażenie,z tej kategorii szamponów zrobiła na mnie śliwkowa kostka z Marion i szampon piwny z Nowej Kosmetyki. Myślę, że może być to dobry szampon dla osób z suchą skórą głowy, niekoniecznie jako codzienniak i nie mam pewności czy dla osób z bardzo wrażliwą skórą głowy, ale to jak zawsze kwestie indywidualne. Cena do wydajności jest atrakcyjna, szczególnie na promocji, dostępność również. Ma u mnie 4-.
    Zalety:
    • Wydajność, odświeżenie włosów, lekka ich pielęgnacja.
    • Nie plącze i nie wysusza włosów.
    • Ekologiczna i praktyczna forma.
    • Potrafi nadać ładny połysk włosom.
    • Pieni się wystarczająco.
    Wady:
    • Może skrócić świeżość włosów,
    • niektóre składniki w nim użyte mają potencjał podrażnienia skóry wrażliwej, zapach na sucho niezbyt przyjemny.
    • Cena poza promocją.
    Nana_3
    24 maja 2021 o 8:37
    Super alternatywa dla zwykłego szamponu
    Kupiłam szampon na promocji w Rossmann za 4.99 zł. Stwierdziłam, że w takiej cenie to warto go przetestować i nie pożałowałam. Szampon super domowa włosy i są one nawet bardziej świeże niż po zwykłym szamponie ???? Raz zdarzyło mi się ich nie domyć, ale to przeze mnie, bo się spieszyłam i nie nałożyłam go na czubek głowy ???? Na wszelkie wyjazdy idealny, do samolotu szczególnie. Regularna cena zdecydowanie za wysoka...
    Zalety:
    • Oczyszcza, odświeża i wystarczająco nawilża skalp.
    Wady:
    • Regularna cena zdecydowanie za wysoka...
  • 20 maja 2021 o 21:57
    Miłe zaskoczenie
    Polecam!! złapałam go na ogromnej przecenie w Rossmanie bo za 5 zł i nie mogłam nie kupić. Jest to mój pierwszy szampon w kostce, ponieważ ich regularne ceny nie przekonywały mnie do tej pory do zakupu nie sprawdzonego produktu. W dodatku recenzje tego konkretnego szamponu są średnie wiec nie oczekiwałam cudów ale przynajmniej zaryzykowałam tylko 5 zł a nie 35 zł. Przy pierwszym stosowaniu troche obawiałam się, że nie umyje włosów i będą one nadal tłuste ponieważ słabo się pieni i ogólnie sama aplikacja jest dosyć dla mnie nie intuicyjna i dziwna ale pewnie dlatego, że nie jestem do tego przyzwyczajona. Jednak szampon totalnie poradził sobie z umyciem włosów a wręcz wydają się one „czystsze” niż po innych szamponach. W dodatku włosy są jedwabiste i miękkie. Producent obiecuje 50 myć, nie wiem czy w to wierze. Fakt jest taki że chyba nakładam go pewnie za dużo bo zawsze mam wrażenie, że mam go za mało na głowie i nie umyje dokładnie włosów. Nie jestem pewna czy kupie go w oryginalnej cenie, bo wciąż wydaje się za wysoka, ale na promocji może jeszcze się skuszę. Jest to fajna opcja i zdecydowanie bardziej przyjazna dla planety.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • miękkie jedwabiste włosy
    • chyba) starczy na długo
    Wady:
    • troche dziwna i nie wygodna aplikacja
  • 16 kwietnia 2021 o 8:33
    Dla mnie wspaniałe
    Szampon w kostce piękny w kształcie serca. Pachnie różą, ale nie mdło świeżą różą z ogrodu. Bardzo dobrze się pieni (porównuję do szamponów w płynie ziołowych, naturalnych bez sls). Pięknie podnosi mi włosy u nasady i podbija skręt. Mam włosy kręcone i jestem zdziwiona jak się układają. Nie powoduje u mnie podrażnienia skóry głowy tak jak tradycyjne szampony z sls tzw. "rypacze". Super domywa skórę głowy i włosy po użyciu stylizatora. Włosy są odżywione i sypkie, a przy tym nawilżone. No i wielki plus za opakowanie. Dla mnie mega do tradycyjnej wersji szamponu już nie wrócę.
    Zalety:
    • nie powoduje podrażnień
    • pięknie pachnie
    • podkreśla skręt
    • nawilża
    • dobrze się pieni
    • dobrze domywa włosy po produktach stylizujących
    • ekologiczne opakowanie
    Horaniu
    31 maja 2020 o 0:54
    Mój pierwszy szampon w kostce :)
    Szampon upolowałam na promocji w Rossmannie, na pewno bez niej nie zdecydowałabym się na zakup produktu. Szampon zamknięty jest w małym kartoniku, przez który czuć już różany, piękny zapach kosmetyku. Sam szampon jest w kształcie serca, na opakowaniu widnieje informacja, że starczy na 50 myć. Nie wiem na ile mi starczy ale jestem już po kilku myciach tym szamponem i mogę już coś o nim powiedzieć. Jest to mój pierwszy szampon w kostce i jest naprawdę super. Naczytałam się niezbyt pochlebnych recenzji na jego temat i nie wiem o co chodzi ale możliwe, że o brak umiejętności używania szamponów w kostce :) widocznie ktoś, kto nie umie używać takich kosmetyków ma problemy. Szampon nie pieni się najgorzej. Nie jest to mocna ani jakąś słaba piana, poza tym piana nie jest wyznacznikiem tego, czy szampon myje czy nie, wystarczy poczytać. Ja ten szampon spieniam w dłoniach i wszystko jest w porządku. Dobrze myje się nim skórę głowy. Oczyszcza też bardzo dobrze, żadnych tłustych włosów po nim nie było, są bardzo świeże i prezentują się zdrowo. Szampon pachnie przepieknie, ma bardzo dobry skład i oczywiście jest przyjazny dla środowiska. Jak na mój pierwszy szampon jest świetny, nie sprawia mi żadnych problemów, a jego używanie jest samą przyjemnością. Polecam każdemu sprawdzić na swojej skórze, bo czasem dobry kosmetyk może nam przejść koło nosa przez niepochlebne recenzje, które wynikają z braku wiedzy i umiejętności.
    Zalety:
    • domywa włosy
    • pięknie pachnie
    • przyjazny dla środowiska
    • wydajny
    • włosy są lśniące i wyglądają zdrowo