Szampony do włosów

Matrix Brass Off, Shampoo Szampon neutralizujący do włosów o odcieniach ciemny blond i jasny brąz

MATRIX TOTAL RESULTS Color obsessed BRASS OFF Szampon neutralizujący miedziane odcienie 300ml
hairstore.pl
Matrix Total Results Color Obsessed Brass Off 1000 ml Szampon do włosów neutralizujący odcień

Nasi użytkownicy zostawili 85 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 września 2024 o 9:15
    Ochładza kolor nie wysuszając włosów, idealny dla brunetek
    Ogromnie się cieszę, że na rynku pojawiły się wreszcie szampony dla brunetek z rozjaśnianymi włosami. Sama jestem posiadaczką koloryzacji typu ombre z jasnymi końcami i do tej pory używałam szamponu wyłącznie dla blondynek aby choć trochę ochłodzić kolor. Niestety takie szampony mocno wysuszały moje włosy i strasznie je osłabiały. W chwili obecnej sięgnęłam po linię Matrix i używam naprzemiennie serii brass off oraz dark envy. Szampon posiada ładny zapach, koloryzuje na niebiesko dłonie, dlatego warto do mycia zakładać rękawiczki. używam go co trzecie mycie, stosując naprzemiennie szampon chroniący kolor z linii Color Obssessed oraz ochładzający zielony z linii Dark Envy. Szampon już po pierwszym użyciu ochładza kolor, dzięki nim pozbyłam się pomarańczowych tonów i rudości, która pojawiała się już po kilku myciach od farbowania. Dla wzmocnienia efekt sięgnęłam tez po odżywkę z tej serii. Co ważne szampon nie wysusza włosów, dobrze spisuje się także na ciemnych włosach. Koleżanki pytają czy byłam u fryzjera. Poza tym dba również o kolor wydłużając jego trwałość, a przez to wydłuża czas pomiędzy kolejnym farbowaniem. Nie jest jednak wydajny to trzeba przyznać, aby dobrze umyć nim włosy trzeba nakładać dwukrotnie.
    Zalety:
    • ochładza kolor (również dla brunetek)
    • nie wysusza
    • ładnie pachnie
    • nie podrażnia i nie uczula
    Wady:
    • kiepsko u niego z wydajnością
    • trzeba zakładać rękawiczki do mycia
  • 29 grudnia 2022 o 21:10
    Wieje chłodem!
    Zestaw Matrix Brass Off otrzymałam w ramach testów Wizaż, bardzo dziękuję i cieszę się z tej możliwości. Moje włosy są rozjaśniane z pasemkami, które po pewnym czasie od farbowania robią się żółte i pomarańczowe. Chętnie zatem sięgam po ochłodzenie i neutralizację tych niechcianych barw. Szampon ma zgrabną butelkę, można postawić ją odwrotnie, aby zużyć kosmetyk do końca. Konsystencja jest gęsta, aksamitna i dobrze rozprowadza się na włosach. Szampon daje gęstą i wydajną pianę. Świetnie radzi sobie z zanieczyszczeniami. Zapach jest niezwykle przyjemny, subtelny. Po zastosowaniu odcień jest delikatnie neutralny. Nie uzyskujemy tutaj siwej poświaty lub niebieskiej aureoli, moim zdaniem w punkt! Włosy po umyciu są miękkie, nawilżone i ładnie lśnią. Po zastosowaniu wraz z odżywką dobrze się rozczesują i poddają stylizacji. Ten szampon, w przeciwieństwie do innych neutralizujących, nie wysusza włosów i nie podrażnia skóry głowy. U mnie Matrix sprawdza się idealnie.
  • 27 grudnia 2022 o 17:19
    Polecam do codziennego użytku
    Szampon Matrix Brass Off dobrze i delikatnie oczyszcza skórę głowy, nadaje się do częstego użytku. Ładnie pachnie, ma poręczne opakowanie. Dobrze się pieni,nie uczula. Stosowałam do codziennego mycia i zdecydowanie się sprawdził.
  • 27 grudnia 2022 o 9:20
    Fajny szampon do ochładzania
    Szampon ma niebiesko fioletowy kolor. Bardzo fajnie się pieni. Zdecydowanie ochładza kolor pasemek. Wczensiej miałam okazje używania szamponu fanola który miał baardzo podobne działanie. Jedyna różnica jaka zauważyłam to po szamponie z Matrixa włosy są trochę bardziej wysuszone i tępe.
    ulapi
    26 grudnia 2022 o 23:10
    Zdecydowanie polecam
    Jestem blondynką od wielu lat i przetestowałam liczne niebieskie szampony. Musze przyznać, że ten jest jednym z najlepszych. Daje efekt neutralizacji koloru nawet po wielu tygodniach - farbuję włosy mniej więcej raz na 2 miesiące. Pielęgnuje włosy - używałam go razem z odżywką z tej samej serii i oba sprawiły, że moje włosy, nawey zimą były miękkie i lśniące.