Wody perfumowane damskie

Giorgio Armani Idole d'Armani EDP

Giorgio Armani Idole d ´Armani Woman Woda perfumowana 30 ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 66 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 czerwca 2020 o 15:49
    Dla odważnych kobiet:)
    Perfum dostałam w prezencie na urodziny i szczerze mówiąc nie od razu się polubiliśmy, ponieważ na początku wydawał mi się zbyt mocny/intensywny, jednak po chwili zapach ten zmienia się z pikantnego w kobiecy i kwiatowy. Opakowanie jest klasyczne, okrągłe ze złotą nakrętką, jest minimalistyczne ale z pewnością będzie elegancko prezentowało się na łazienkowej półce. Zapach jak juz wspomniałam intensywny przez co wystarczy naprawde niewiele (jedno, góra 2 psiknięcia) aby móc czuć go przez caly dzień, na ubraniach jest wyczuwalny nawet następnego dnia:) W mojej ocenie zapach najlepiej pasuje na jesień albo zimę i jest głównie dla odważnych kobiet, które wiedzą czego chcą, a ja do nich należę, polecam:)
    Zalety:
    • Wydajny
    • Trwały
    • Eleganckie opakowanie
    W perfumerii
  • 28 września 2019 o 18:57
    Udany prezent !
    Perfumy jak najbardziej dla odważnych i ciekawych przygód kobiet. Perfumy są intensywne i mocne. Albo się spodobają albo nie. Ja pokochałam je od samego początku ponieważ w 99% wszystkie nuty trafiły w mój gust! Utrzymują się długo, co jest mega istotne i ważne. Zapach jest trwały. Moja mama trafiła w końcu z idealnym prezentem!
  • 23 lutego 2019 o 7:01
    Stanowczo nie dla mnie
    Perfumy dostałam w prezencie, jak dla mnie okazały się kompletną klapą. Nie mogłam ich nosić bo bardzo mi przeszkadzały. Perfumy są ciężkie i intensywne. W moim przekonaniu nadają się na zimowe, imprezowe wieczory gdy nie chcemy pozostać niezauważeni. Trwałość oceniam bardzo dobrze, na ciele pachniały cały dzień, a na ubraniach aż do wrzucenia do pralki. Wydajność jest również na jak najlepszym poziomie, są tak intensywne, że 3 psiknięcia wystarczą w zupełności. Za zapach ucinam więc jedną gwiazdkę, bo jest to indywidualna sprawa, jednak cała reszta jest w porządku. Ja jednak na pewno już ich nie kupię.
    • Flakonik
  • 3 stycznia 2019 o 15:51
    Żyleta.
    Chyba mam szczęście - przynajmniej w kwestii perfum - otrzymałam zafoliowane Idole od koleżanki, która go wprost nienawidzi, a która onegdaj otrzymała go jako miły upominek - z zastrzeżeniem, że ''mogę sobie pachnieć tym gdzie tylko zechcę,ale jeśli pojawię się na spotkaniu z nią tym spryskana, to mnie utopi w najbliższej kałuży lub inkszym zbiorniku wodnym''. Rozbawiło mnie to i zdziwiło, prezent przyjęłam, ucałowałam tę dobrą duszyczkę i pognałam krótko później do domu, zaintrygowana, dlaczegóż to E. ma taką alergię na ten zapach. Armani wprawdzie lubi być niekonwencjonalny i wychodzić przed szereg, do dziś pamiętam starą Manię, która odurzała niczym dobry narkotyk i nie pozwoliła o sobie zapomnieć aż do teraz, ale żeby aż tak? Ale Idole naprawdę jest inny. Na mnie to przede wszystkim imbir z kroplą gruszkowego soku, doprawiony intensywnie szafranem i różą, podlany miodem i posypany migdałami. Baza jest paczulowa, z wetywerią i czymś drzewnym. Z początku ta kompozycja wydaje się być męska i to mocno męska - to taki zapach samca alfa, dominującego, władczego i pewnego siebie. Jednak to tylko pozory, bo kto powiedział, że kobieta nie może posiadać tych cech? My również potrafimy zarządzać, możemy mieć twarde charaktery, możemy zjednywać sobie ludzi wedle życzenia, możemy łamać serca i być obiektem westchnień wielu panów, często nawet o tym nie wiedząc. Dlatego ten przyprawowy miks szybko jest nieco złagodzony słodkimi nutami i kobiecymi kwiatami - wszak jaśmin i róża są wybitnie kobiece i nieskończenie piękne. Idole są suche i wytrawne, a przy tym cierpkie i słodkie jednocześnie. Gorące i przeszywające niczym dreszcz. Dla mnie są kobiece, choć jest to kobiecość w nieco innym wydaniu - Armani udowadnia, że kobieta to nie tylko istota słaba, mimozowata, wymagająca męskiego ramienia i opieki. Krucha i bezbronna. Że kobieta może nosić garnitur, kapelusz i może palić dobre gatunkowo papierosy ba! nawet i cygaro! Że może zakląć, gdy coś ją zirytuje, że może mieć własny biznes i że może zmieniać facetów jak rękawiczki i nie zostać przy tym nazwana ladacznicą. Że kobieta jest wolna i że jest odrębną jednostką, często silniejszą od najsilniejszego mężczyzny. My posiadamy bowiem to, czego nie posiada żaden mężczyzna - my potrafimy dać nowe życie, które nosimy w sobie i pielęgnujemy. My to nowe życie wydajemy na ten świat. Bez nas nie byłoby niczego i nie da się temu zaprzeczyć. Tak więc, mamy siłę kobiecości i to czyni nas tak doskonałymi. Idole to kobieta oczami Armaniego, kobieta która może wszystko i która jest nieomal wszechmocna. To jest piękne i tutaj rzeczywiście nie jest łatwo, bo jest to zapach trudny - dopiero nosząc go, zrozumiałam, co tak drażniło moją koleżankę. On wywołuje skrajne emocje, nierzadko dotyka w naszej duszy czegoś, co od lat pozostawało nietknięte i wydawałoby się, że dawne rany się zabliźniły. Ale nie. Życie jest trudne, bywa gorzkie i smutne, nie jest łatwo przez nie przejść. Idole przypomina nam o tym, a nie każda kobieta jest w stanie dźwigać to brzemię każdego dnia. Ja go noszę chętnie i doskonale się w nim czuję - jestem kobietą, przeszłam wiele, niektórzy się mnie boją, tak więc Idole d'Armani to mój zapach. Nie dam rady przypisać mu pory dnia czy roku, bowiem w każdych okolicznościach jest piękny i ukazuje nieco inne oblicze. Pasuje do postrzępionych jeansów, skórzanej kurtki, czerwonej szminki. Do sukienki też, ale akurat Idole jest drapieżny i zmysłowy i z taką garderobą współgra najlepiej ;) Niekonwencjonalny, wzbudzający mnóstwo emocji, ale tak bardzo mój.... Aha, projekcja i trwałość świetne, jak to u Armaniego - trzyma się przez wiele godzin, najdłużej oczywiście na tkaninach, bo aż do prania. Strasznie żałuję, że zostały wycofane i jednocześnie cieszę się, że mam takie koleżanki ;)
    alatea
    19 grudnia 2018 o 12:34
    mój zapach
    Dostałam ten zapach jako próbka daaawno temu w jakiejś perfumerii, i od razu wiedziałam, że to mój faworyt. Ciepły, nieco ciężki, ale przyjemny. Jak dla mnie baaardzo kobiecy. Nie pamiętam już nawet ile flakoników za mną ;)
    Zalety:
    • cudowny zapach
    • trwały
    • śliczny flakonik
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie