Wody perfumowane damskie

GIORGIO ARMANI Emporio Femme Woda Perfumowana dla Kobiet 50ml
Giorgio Armani Emporio She
notino.pl
Giorgio Armani Emporio She woda perfumowana 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 204 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 stycznia 2023 o 20:46
    Nietypowy zapach
    Dlaczego nietypowy, bo ciężko mi go porównać do jakiegokolwiek innego czy tez zakwalifikować do jakiejś grupy. Patrząc na skład to jest bogaty, jednakże ja nie jestem specem i nie potrafię wyczuć czy odróżnić od siebie poszczególnych nut. Co mogę na pewno napisać o She? to to że jest jakby cytrusowy i ma w sobie nuty meskiego zapachu. Ma w sobie tez delikatną słodycz i ciepło. Sądzę że nie da sie go pomyslic z żadnym innym, ale moim zdaniem nie są to perfumy które oczarują, czy też będą uwodzić. :)Nie jest nachalny i wyczuwam jego delikatną woń przez kilka godzin. Pachnie cały czas tak samo, na mnie sie nie rozwija.
    W perfumerii
  • 19 grudnia 2022 o 9:15
    Niezwykle kobiece.
    Opary Lei wyczuwałam wielokrotnie na różnych kobietach, nie wiedząc oczywiście, że to właśnie one - ale zawsze zachwycała mnie ta pudrowa, mleczna mgiełka, cudownie miękka, aksamitna, intymna, seksowna i bardzo kobieca. Lei to zapach, który nie pachnie jak perfumy - on tak wtapia się w skórę nosicielki, że wręcz scala się z jej naturalnym zapachem, tworząc wrażenie, że to Ona tak pachnie, z natury. Perfumy otwierają się nutami cytrusowymi w towarzystwie heliotropu, jaśminu i odrobiny tuberozy, co początkowo może dawać złudne wrażenie ostrości i lekko męskiego wydźwięku - to jednak mija, a w miejsce powyższych nut przychodzą inne - mleczne, migdałowe, pudrowe (pięknie podany korzeń irysa), z nadal zaakcentowanym kwiatowym podbiciem. Słodycz, która tutaj się pojawia, jest delikatnie waniliowa, gęsta i aksamitna, podparta dodatkowo drzewno - piżmowym akcentem i stanowi zwieńczenie całości. Lei są niczym otulający, kaszmirowy szal - ciepłe, miekkie, intymne i naprawdę kobiece. Zmienne, intrygujące (bo początek absolutnie nie zapowiada tego, co wydarzy się później), nie dające o sobie zapomnieć. Trwałe (na mnie trwają około 7-8 h), choć raczej nie porażają projekcją - to nie dla nich, one wolą zostawiać dyskretną, elegancką woalkę, bez piorunowania otoczenia swoją moc. Nawet flakon pasuje, choć nie jest w moim stylu - jednak jest w stylu Lei, nietuzinkowy, złożony, zaskakujący, zwłaszcza po poznaniu zawartości. Kobieta pełną gębą, ot co :). Warto poznać, choć zapewne wersja AD 2020 różni się nieco od tej pierwotnej, której jestem szczęśliwą posiadaczką...
    HonoSa
    12 kwietnia 2021 o 12:12
    Stonowana kobiecość
    Jeden z najbardziej znanych, w pewnych sensie klasycznych zapachów od Armaniego , to dla mnie od blisko 20 lat kwintesencja nienachalnej, subtelnej kobiecości i perfumiarskiej prostosty. Zapach poznałam jako studentka. Był to jeden z pierwszych "dorosłych" zapachów w moim życiu. Bardziej go podziwiałam, wąchając zawartość "tuby",niż używałam, bo jego cena była i jest wysoka. Kiedyś, przed laty, usłyszałam od ważnego dla mnie w przeszłości mężczyzny, że ten zapach do końca życia będzie mu się kojarzył ze mną, więc może po trosze dlatego i u mnie jakiś sentyment pozostał. Dziś te perfumy kojarzą mi się z pierwszą miłością, beztroskimi czasami i naiwnością młodej kobiety. W erze współczesnej eksplozji zapachowych ulepów i perfumiarskich, pełnych słodyczowych bomb, wanilia w tym zapachu jest wyważona i skromna. Całość kompozycji, spójna i stonowana, pięknie rozkwita. Jest jednocześnie charakterna i wyrazista, ale w sposób bardzo elegancki. To zapach, który nie zawiedzie nas i na co dzień i na służbowym spotkaniu . Dobrze sprawdzi się także na wieczór. Na pewno nie dla osób oczekujących perfumeryjnych "fanfarów" i ogoniastych woni. Ponadczasowy. Co kilka lat do niego wracam, choć trwałość jest dla mnie coraz mniejsza.
    Zalety:
    • wyważona kompozycja zapachowa
    • trwałość
    • disagn opakowania
    Wady:
    • po latach wydaje mi się, że kompozycja jest mniej wyrazista
    Kaisja
    1 marca 2021 o 18:52
    Śliczne – intymne, delikatne, ultrakobiece
    W czasach, kiedy te "jasne i czyste" perfumy stanowiły jedno z głównych marzeń większości Licealistek i Studentek, ja marzyłam... o innych, ale kiedy zaopatrzyłam się w Emporio Lei – trochę przez przypadek – w nieprawdopodobnie aż niskiej, wyprzedażowej cenie, tuż przed 2020 rokiem, kiedy wycofywano je ze sprzedaży, w celu ponownego wypuszczenia na rynek w znacznie bardziej ekologicznym opakowaniu – zaiskrzyło. Urzekły mnie całkowicie te cudne, eteryczne, wdzięczne, eleganckie, łagodne i intymne, w odbiorze pudrowe, orientalno-kwiatowe perfumy – delikatne i rześkie na upały, a jednocześnie seksownie, waniliowo ciepłe, wdzięcznie otulające w trakcie chłodnych miesięcy. Świeżości dodają kompozycji nuty gruszki, cytrusów, jaśminu i heliotropu, a zmysłowości – białe piżmo, cedr, bursztyn, wanilia i migdał w bazie zapachu. To perfumy nadające się na każdą okazję – nieinwazyjne do pracy, kusząco bliskoskórne na randkę, a po prostu przyjemne i odświeżające na każdą okazję, i – niezwykle dziewczęce, z wielką mocą odmładzającą Użytkowniczkę. Eleganckie we wdzięczny, seksowny sposób. I choć delikatne – to bardzo trwałe perfumy. Polecam je gorąco.
    Zalety:
    • kompozycja – ultradelikatna – pudrowa, orientalno-kwiatowa, elegancka, łagodna, intymna,
    • trwałość – bardzo dobra,
    • projekcja – bardzo dobra – idealnie łącząca rześkość z ciepłem – pięknie i delikatnie ewoluujące perfumy,
    • flakonik – bardzo oryginalny, niespotykany - elegancki, prosty, nowoczesny
    • cena – dość wysoka, natomiast w porównaniu z innymi perfumami sławnych Marek, w miarę przystępna
    Wady:
    • brak wad
    W perfumerii
  • 26 lutego 2021 o 10:35
    pudrowe z tuberozą.
    Czy wiecie, że ten zapach powstał w 1998 roku? I nadal zachwyca... Nutami głowy są Lima, Tuberoza, Bergamotka, Gruszka, Mandarynka i Ananas; nutami serca są Heliotrop, Korzeń irysa, Jaśmin i Konwalia; nutami bazy są Drzewo sandałowe, Wanilia, Piżmo, Migdał, Fasolka tonka, Cedr i Bursztyn Bardzo subtelny ale zmysłwy, skromny w swojej elegancji. Projekcja średnia - nie razi swoją intensywnością, ale utzrymuje się w ten sposób parę godzin, Flakon - metalowa forma, typowa dla linii Emporio. Ma swój czar
    Zalety:
    • flakon
    • trwałość
    • projekcja
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie