Wody perfumowane damskie

Giorgio Armani Code
GIORGIO ARMANI Code Woman Woda Perfumowana dla Kobiet 30ml
E-Glamour.pl
Giorgio Armani Code woda perfumowana 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 213 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 lutego 2025 o 19:11
    Prezent na 18-ste urodziny
    Perfumy G. Armani Code dostałam w prezencie urodzinowym od przyjaciół. Kiedyś nie potrafiłam ich docenić. W tym wieku wydawały mi się dość poważne. Pomimo tego, że wybijały z nich głównie cytrusy, które dodawały im młodzieńczości, to nie czułam, że do mnie pasują. Kojarzą mi się natomiast z moją mamą, bo ona zakochała się w nich od pierwszego powąchania i "przejęła" ten flakon. • Zapach: oparty jest w głównej mierze na cytrusach, ale nie jest nastolatkowy, młodzieńczy, świeży. Czuć tu dojrzałą, lekko gorzką pomarańczę połączoną z kwiatami. Jest w nich pewna cierpkość i głębia. Bardzo ładna kompozycja, której kiedyś nie potrafiłam docenić a teraz z biegiem czasu zdecydowanie trafia w moje gusta. • Projekcja: jak na cytrusowy zapach projekcja jest niesamowita, zapachy mają dużą moc i ogon. Mocno wyczuwalne w pomieszczeniu. Potrafi nimi pachnieć wszystko dookoła. • Trwałość: utrzymują się około 8-10h, co jest bardzo dobrym wynikiem. • Flakon: nie trafia w mój gust, natomiast mojej mamie bardzo się podobały i wizualnie i zapachowo. Ja nie jestem fanką połączenia czerni z granatem. Ale sam kształt flakonu jest bardzo ładny.
    Pushann
    27 września 2024 o 18:23
    Niesamowity klasyk!
    To moje drugie ukochane perfumy! Uwielbiam w nich wszystko, kompozycje, trwałość, jakość. Mocne ale nie ciężkie, wspaniale się noszą na codzień, sprawdza się również na specjalne wyjścia, gwarancja komplementów. Kompozycja niebanalna, idąca bardziej w stronę owocowa. Flakon idealny na podróże Warto testować
    Zalety:
    • Kompozycja
    • Jakość
    Inne
  • 10 marca 2024 o 17:21
    Wspomnień czar
    Dawno, dawno temu były to moje ulubione perfumy. Czasy kiedy człowiek z mozołem obracał każdą złotówkę i zastanawiał się czy warto. Wspominam je jako stosunkowo ciężkie,ale wtedy noszone z pewną lekkością. Trochę słodkie,trochę dymne,wtedy nie rozróżniałam wersji na dzień czy na noc, po prostu były "moje" i to miało największe znaczenie. Trwałość bez zarzutu.
    W strefie wolnocłowej
  • 6 marca 2024 o 21:33
    Uzależniające...
    Bardzo lubię to soczyste ,słodko pomarańćzowe otwarcie recenzowanego zapachu- klasyka marki. A że dość długo tak sobie ten początek trwa to mogę poić zmysł powonienia słodko-gorzką wonią włoskich pomarańćzy :) Po jakimś czasie do wczesniej wspomnianych owoców (ich słodko-gorzki aromat przywodzi mi odrobinę na myś cytrusy podane w In2U CK , jest w nich tak samo coś intrygującego, co nie pozwala oderwać nosa od nadgarstka) dochodzą nuty kremowe za sprawą wanilii, a i białe kwiaty dają tu o sobie znać, doprawione lekko kroplą miodu i szczyptą imbiru z czego finalnie powstaje zmysłowa, idealnie wywarzona jesli o dawkę słodyczy chodzi kompozycja. Kobiece, uzależniające , dobrze skrojone, bez nadmiernej dawki cukru pachnidło na każdą porę roku oraz dnia. Czuję się w nich komfortowo. Dla mnie to pachnidło uniwersalne i do tańca i do różańca ;P
    W perfumerii
    Lothris
    2 lutego 2024 o 11:41
    Intrygujące, komfortowe, otulające.
    Code for Women intrygują od pierwszej nuty, starając się rozłożyć ten zapach na czynniki pierwsze. Te perfumy znam z szaty graficznej z mojego zdjęcia, z drugiego poglądowego kojarzy moja teściowa i twierdzi, że zapach się zmienił. Code for Women lubię czuć zarówno na sobie jak i innych - może nawet bardziej na innych kobietach. Moje przesycone kortyzolem ciało czasem psuje efekt, ale sam zapach wprawia mnie w komfortowy nastrój, otacza mnie bańką bezpiecznej przystani, kojarzy się z czymś miłym w dotyku i samym dobrem. W zależności od cyklu dodaje mi sensualności i nadaje ochoty na ukazanie swojej kobiecości w najlepszym wydaniu :) Ostatnie z czym kojarzy mi się ten zapach to pomarańcza. Jest owszem słodki, ale nie cytrusowy, miły otulający vibe według mnie zawdzięcza delikatnemu imbirowi i drzewu sandałowemu. Zapach jest trwały. Perfumy polecam na każdą porę roku, może oprócz lata. Bardziej na popołudnie/wieczór. Do południa również nie będą się z niczym gryzły. Flakon: Prosty z gradientem, który przypomina zmierzch i potrzebę otulenia, wejście w tajemnicę i inny świat.
    Zalety:
    • Otulający
    • z subtelnym ogonem
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie