Kremy i maski do stóp

Gehwol Med, Schrunden - Salbe Maść pielęgnacyjna do silnie zrogowaciałej skóry pięt

Gehwol Med Schrunden, Maść do stóp o zrogowaciałej i popękanej skórze 20 ml

Izusia8
    10 marca 2025 o 23:27
    Najlepszy
    Jak wyżej, najlepszy krem do stóp, jaki kiedykolwiek miałam, a miałam ich sporo. Bardzo wydajny, świetnie nawilża, wygładza, koi, doskonale i bardzo szybko radzi sobie z popękanymi stopami, zarówno u mnie jak i u moich bliskich sprawdza się znakomicie.
  • 25 lutego 2024 o 12:01
    Skuteczny produkt
    Polecam wszystkim. Maści uzywam od kilku lat. Aktualnie profilaktycznie nakładam 2-3 razy w tygodniu na noc. Maść skutecznie leczy popękaną skórę pięt. Moja mama miała ogromne problemy i ten produkt jej pomógł. Sprawia, że uszkodzenia i pęknięcia szybciej się wypełniają. Stosowany systematycznie sprawia że stopy stają się miękkie, nie pękają, skóra jest wygładzona i miła w dotyku. Mogą stosować diabetycy. Zawsze mam małą tubkę w zapasie. Konsystencja budyniowa, tłusta. Mocny ziołowy zapach.
    Zalety:
    • skutecznie leczy ubytki
    • odpowiedni dla diabetyków
    Wady:
    • jest tłusty
    • małe opakowania mają tubki ale duże jest dostępne z pompką
    KardiaM
    30 maja 2023 o 10:08
    Bardzo treściwa, konkretna maść
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Skóra stóp wymaga regularnej pielęgnacji, zwłaszcza jeśli zbliża się sezon na sandałki, klapki :) Ale potrzeba cierpliwości, systematyczności przez cały rok. Dlatego też chętnie próbuję różnych preparatów, które nawilżają skórę, łagodzą podrażnienia i zapobiegają nieestetycznym zrogowaceniom i pęknięciom. Otrzymałam próbki tej maści w saszetce. Mieści ona 5 ml i starczyła na kilka zastosowań, więc produkt jest wydajny. Kosmetyk ma dość zwartą konsystencję, ale nie miałam problemu z jego wydobyciem z saszetki. Jest tłusty i dość długo się wchłania, dlatego stosowałam go na noc. Ma bardzo mocny, charakterystyczny zapach, który nie każdemu może przypaść do gustu. Mnie on przypomina aromat maści ziołowych rozgrzewających stosowanych w przeziębieniu. Po kilku zastosowaniach zauważyłam poprawę, przede wszystkim złagodzenie podrażnień. Myślę, że przy dłuższym stosowaniu może również zmniejszyć zrogowacenia, dlatego chętnie kupię całą tubkę. Pierwsze wrażenia oceniam pozytywnie :)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    _inga
    14 listopada 2021 o 12:13
    Maść pielęgnacyjna do silnie zrogowaciałej skóry pięt, Gehwol
    Maść kupiłam w aptece. Opakowanie to tubka o pojemności 20 ml. zapłaciłam około 9 zł. Maść nawilża, natłuszcza, odżywia, zmiękcza i wygładza, dobrze się wchłania, jest wydajna. Nie mam problemu z pękającymi piętami jednak od jakiegoś czasu zaobserwowałam zwiększoną tendencję do rogowacenia naskórka na stopach, maść zauważalnie skłonność do rogowacenia naskórka, nakładam na umyte stopy stosuję 1-2 razy w tygodniu. Plus za konsystencję i skuteczność, minus za zapach. Podsumowując działanie maści zgodne z opisem producenta, na pewno kupię kolejne opakowanie.Serdecznie polecam!
    Zalety:
    • nawilża
    • natłuszcza
    • odżywia
    • zmiękcza i wygładza
    • zauważalnie zmniejsza rogowacenie
    • dobrze się wchłania
  • 10 października 2021 o 9:44
    Niezawodna
    Bardzo polubiłam tą maść Moje stopy są zawsze wysuszone, zawsze wtedy gdy ich nie posmaruję. Wystarczy, że zapomnę raz to na następny dzień wyglądają bleee Są suche i widać to pod postacią białego naskórka Ta maść sprawia, że mogę sobie pozwolić na zapominalstwo. Od razu silbie regeneruje moją skórę stóp, przywraca jej zdrowy wygląd i uczucie odżywienia. Lubię nią posmarować stopy i wskoczyć na całą noc w skarpetki. Po takim konpresie kooooocham swoje stopy ???? Używam tej maści od lat. Od lat jest niezawodna!
    Zalety:
    • Błyskawicznie odżywia nawet baaaardzo spękaną skórę stóp
    • Dobrze też działa na suche skórki wokół paznokci u rąk ????
    • Lubię jej zapach
    • Jest bardzo wydajna po przez swoją treściwą konsystencję