Kremy i maski do stóp

Farmona Nivelazione Ratunek Dla Stóp Kuracja regenerująca S.O.S. Krem 50ml
Nivelazione Kuracja Regenerująca S.O.S dla Stóp 50 ml 75 ml

• 5 marca 2025 o 11:02
    Ok, ale nie dorasta do pięt Biotinne Care
    Ja już mam swój ulubiony krem, który działa na mój problem przesuszonej skóry na stopach, głównie na piętach. Ten z Nivelazione jest dobry, ale ja już go nie kupię, bo mam już rewelacyjnego ulubieńca z Biotinne Care. Krem gęsty, nawilżajacy, ale czegoś mu brakuje.
    Kaisja
    22 maja 2024 o 22:00
    Niedrogi, a doskonale nawilżający oraz regenerujący stopy, i na szczęście nie bijący zapachem aż 30% zawartości mocznika w składzie
    Recenzja z gatunku wszystko-jest-w-tytule-można-odpuścić-resztę. Można, ale poczucie obowiązku skłania mnie do jeszcze kilku słów. Przede wszystkim Marka zmieniła szatę graficzną tubki na inną, niż prezentowana na powyższym zdjęciu – ładną, nowocześniejszą, z rzucającymi się od razu w oczy wizerunkiem stóp i informacją o 30% mocznika w składzie. To doskonale pielęgnacyjny, nawilżający, wygładzający i zmiękczający składnik, z racji wspomnianych właściwości wręcz idealny do pielęgnacji skóry stóp – wymagającej i szczególnie narażonej na niszczenie, wysuszenie i twardnienie, z racji dzielnego targania przez całe życie całego ciała – w różnym obuwiu i po różnym podłożu. Ten krem naprawdę świetnie radzi sobie z tak odpowiedzialnym zadaniem. Jest w aplikacji sycący, dzięki czemu bardzo wydajny (a tubka – choć nieduża kosztuje ok. 10 zł - do przeżycia), i choć wymaga jakiejś... pół minuty, żeby wchłonąć się w skórę stóp (taką jak moja – normalną, nieprzesuszoną), to warto poczekać (lub jak ja – i tak spać w chłodne miesiące w skarpetkach), bo odczuwalnie poi, koi i zmiękcza skórę stóp. Do tego może nie tyle, że jakoś wybitnie perfumeryjnie, to całkiem znośnie – neutralnie pachnie. Jako nadwrażliwiec na zapachy, dosłownie promil aromatu mocznika – minimalny i ulotny – jednak wyczuwam (promil, nie 30%), ale jakieś ładne, kremowe akordy również, więc krem nie tylko pod względem działania, ale i aplikacji naprawdę jest wart powrotu.
    Zalety:
    • efekt – nawilżone, wygładzone, zmiękczone, odświeżone stopy i pięty;
    • skład – aż 30% mocznika;
    • wydajność – bardzo dobra – już dosłownie 2-3 mm "glutka" kremu z tubki wystarczało mi na porządne nawilżenie stopy (przy skórze normalnej);
    • konsystencja – treściwa – mi to nie przeszkadza, jednak krem jako bogaty może nieco dłużej się wchłaniać;
    • zapach – przyjemny - neutralny, kremowy, w miarę świeży – z niemal niewyczuwalną ulotną nutką mocznika – a to przecież aż 30% składu;
    • opakowanie – miękka, poręczna tubka na wygodną klapkę "na klik", z ładną, nowoczesną grafiką, najwyraźniej zmienioną przez Producenta, gdyż in plus różniącą się od dużego zdjęcia na Portalu;
    • cena – przystępna – 50 ml za ok. 10 zł świetnego kosmetyku – da się żyć
    Wady:
    • wchłanialność – nieco słabsza, nie błyskawiczna, choć be dramatu – moje stopy normalne, nieprzesuszone wymagały ok. pół minuty, żeby wchłonąć krem
    Bhubba
    23 maja 2023 o 7:56
    wybawienie stóp za grosze
    Mimo regularnego peelingowania stóp ciągle zmagam się z suchą, pękającą skórą na piętach. Przez to niechętnie sięgam po odsłonięte buty... Stosowałam wcześniej też inne preparaty z mocznikiem, ale tylko ten podpadł mi w 100%. Krem jest dość gęsty ale już niewielka ilość wystarczy żeby pokryć całą strefę "zagrożenia". A po chwili dzieją się już cuda. Popękana podeszwa zaczyna mięknąć i przez kilka kolejne godzin staje się gładka, wyrównana jak pupa niemowlaka. Nie mogę wyjść z podziwu jak szybko ten krem potrafi naprawić tak wielkie zniszczenia. Oczywiście żeby mieć naprawdę piękne, gładkie stopy trzeba krem aplikować regularnie, najlepiej po ciepłej kąpieli. Mi zdarza się o tym zapominać i bez tej cudownej pomocy stopy szybko wracają do swojego poprzedniego stanu ;) Jedynym małym minusikiem jest to, że po nałożeniu skóra staje się lepka a sam krem potrafi zostawiać białe ślady jeśli się o coś otrzemy. Po kilku godzinach trzeba zmyć. W dodatku, resztki kremu po wyciskaniu też trzeba ścierać z tubki, bo szybko zasycha i strasznie się zaczyna kruszyć. SOS to idealne określenie tego kremu. W kilka chwil potrafi odmienić brzydkie zaniedbane stopy w stopy (no może nie z okładki magazynu), ale przynajmniej takie, które nie odstraszają już ludzi swoim wyglądem :D
    Zalety:
    • niziutka cena w stosunku do jakości
    • neutralny (jak dla mnie) zapach
    • natychmiastowe działanie: po aplikacji na dobrze namoczone stopy skóra od razu staje się gładziutka i nawilżona
    Wady:
    • produkt pozostawia na początku lepką, białą warstwę (po pewnym czasie na szczęście wysycha)
  • 10 kwietnia 2023 o 19:29
    Dobry ale jest jedno ale...
    Krem Nivelazione znam już od jakiegoś czasu. Najpierw kupiła go moja mama, u niej się sprawdził więc postanowiłam, że też go wypróbuje. Krem ma gęsta, dosyć tłusta konsystencję. Stosowałam do wieczorem, na noc żeby jego działanie było skuteczniejsze. Faktycznie dobrze nawilża i wygładza skórę stóp jednak jest jedno duże ale, zostawia biała warstwę, która trzeba zmyć bo jest wręcz nieprzyjemna w dotyku. Niestety jest to duży minus bo mi to poprostu przeszkadzało. Było dość niekomfortowe. Z innymi kremami mi się to nie zdarzało. Raczej nie kupię kolejnej tubki.
    Zalety:
    • dobrze nawilża,
    • zmiękcza skórę stóp,
    • wydajny.
    Wady:
    • pozostawia białą maź która powoduje dyskomfort,
  • 1 marca 2023 o 17:16
    Dobry na małe niedoskonałości
    Krem nawilża stopy i radzi sobie z rogowaceniem naskórka do pewnego poziomu. Jeśli pięty są pęknięte, to ten krem nie pomoże. Ale jeśli skóra jest delikatnie nie w porządku, to w parę tygodni krem ją wygładzi. Wady: nadaje się do stosowania tylko na noc, ponieważ zostawia białą, dobrze widoczną lepką warstwę na stopach. Wymaga zmywania. Dodatkowo ma specyficzny zapach, który po posmarowaniu jest jeszcze gorszy.