Kosmetyk jest bardzo mocno napigmentowany, co w tym wypadku nie stanowi jego zalety. Może i jest trwały, ale bardzo nie podoba mi się efekt, jaki daje.
Z natury jestem posiadaczką bardzo jasnych brwi, znacznie jaśniejszych nawet od mojego naturalnego koloru włosów. Bez wykonanego makijażu są one praktycznie niezauważalne, dlatego też nie wyobrażam sobie ich nie podkreślić. Moją ulubioną formą makijażu brwi jest zwykła kredka utrwalona żelem, dla mnie ta metoda jest najszybsza oraz najłatwiejsza, z racji tego, że nigdy nie byłam i nie jestem ekspertem od tego typu makijażu, wręcz nie lubię momentu, w którym przychodzi do pomalowania tych włosów, jest on dla mnie uciążliwy i męczący, zawsze się stresuję, że coś nierówno bądź krzywo namaluje, mimo, iż maluję się od kilku lat i jakąś tam wprawę mieć już. Bardzo często testuje najróżniejsze propozycje od różnych producentów, najchętniej też, żeby były wykręcane. Tym razem wybrałam dla siebie kredkę od marki Makeup Revolution, którą zakupiłam spontanicznie podczas zakupów na stronie jednej z drogerii internetowych.
Recenzowany kosmetyk dostępny jest, z tego co widzę na stronie drogerii Hebe, w trzech różnych odcieniach brązu. Jego cena regularna wynosi coś około siedemnastu złotych, także moim zdaniem jest to atrakcyjna oferta. Produkt nie ma zbyt dużej pojemności, ale sama kredka jest dosyć długa, ale przy okazji dosyć gruba. Produkt jest wykręcany, co jak dla mnie jest znacznie wygodniejszą oraz bardziej praktyczną opcją niż kosmetyku wymagające temperowania. Z drugiej strony znajdziemy szczotkę o kształcie spirali, która pomoże nam w rozczesaniu włosków. Jest ona stosunkowo sztywna, ale spełnia swoje zadanie.
Produkt posiadam w najciemniejszym odcieniu, z racji tego, iż żaden inny nie był już dostępny. Posiadam brązowe włosy, o ciepłej, wpadającej w rudość tonacji, natomiast do brwi używam zawsze najjaśniejszego odcienia danej kredki. W tym wypadku musiało być inaczej, jednym miałam nadzieję, że jakoś uda mi się ten fakt ograć, korzystając właśnie z odcienia mojej fryzury, której teoretycznie takie ciemniejsze brewki bardziej powinny pasować. Kosmetyk jest bardzo mocno napigmentowany, co w tym wypadku nie stanowi jego zalety. Oszem, jest nawet ostro zakończony, więc teoretycznie damy radę namalować z jego pomocą bardziej precyzyjny obrys, ale brwi po użyciu tego produktu wyglądają po prostu nienaturalnie. Dodatkowo kosmetyk bardzo się rozmazuje, z początku myślałam, że może to być wina stosowanego przeze mnie żelu, jednak szybko okazało się, że to problem z kredką. Kosmetyk może i jest trwały, ale bardzo nie podoba mi się efekt, jaki daje.
Owszem, recenzowana kredka jest bardzo wydajna i długotrwała, ale ma przy tym naprawdę szereg wad, które sprawiają, że nie mam dłużej ochoty stosować tego produktu. Najciemniejszy odcień to niestety totalna porażka. Generalnie kredka może i nie jest taka zła, ale trzeba mieć do niej trochę cierpliwości.
Zalety:
- Cena
- Trwałość
- Nie łamie się
- Miękkość kredki
Wady:
- Najciemniejszy odcień
- Rozmazuje się
- Za mocny pigment
- Trwałość