Balsamy do ust

Cien Shiny Pearl Lip Balm Balsam do ust perłowy

Her666
    25 marca 2023 o 20:38
    Mój najlepszy na codzień!
    Najlepsza, by nawilżyć usta na codzień, kremowa konsystencja, dość gęsta długo zostaje na ustach pod koniec w postaci satynowego filmu. Od kiedy stosuje ją codziennie już około 1,5 roku, przestały mnie zaskakiwać zajady, z którymi borykałam się co kilka miesięcy. Pomadka wewnątrz jest perłowo różowa, pięknie podkreśla opaleniznę i w trakcie zimy nie jest nachalna kolorem a podkreśla drobinkami usta. Z zewnątrz również jest to kolor perłowo różowy i bardzo kobiecy w kosmetyczce. Nawilża, usta są po niej bardzo miękkie i przestały pękać oraz nie powstają suche skórki.
    Zalety:
    • Kolor bardzo subtelny
    • Cena ok 5 zł.
    • Nawilża i pielęgnuje
    • Bardzo wydajna
  • 12 października 2022 o 14:56
    Trudna w aplikacji... subtelny perłowy odcień na ustach.
    Pomadka ochronna do ust od Cien do kupienia w Lidlu za grosze. Opakowanie standardowe w formie sztyftu z łatwością się otwiera i wykręca. Aplikacja jest trudna ze względu na zbitą konsystencję, ciężko rozsmarować na ustach. Nawilża skórę na zbyt krótko, a gdy mamy dużo suchych skórek pomadka mocno podkreśla je przez dodatek perłowego koloru. Zapach dziwny nieco chemiczny. Dodatkowe zabezpieczenie w formie kartonika z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Długie PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Gramatura 4,8 g, mocne opakowanie z plastiku. Niska cena i dostępność w każdym Lidlu.
    • niska cena
    • długie PAO
    • mocne solidne opakowanie
    • zabezpieczone kartonikiem przed wścibskimi ;)
    • nadaje delikatny perłowy kolor
    Wady:
    • dziwny chemiczny zapach
    • marny efekt nawilżenia
    • przez częste aplikacje mało wydajny produkt
  • 10 marca 2022 o 21:14
    Trochę połysku i nawilżenia
    Balsam jest twardy i czuć, że podczas nakładania stawia lekki opór, zwłaszcza gdy mamy bardzo suche usta, ale szybko się do niego przyzwyczaiłam. Po mimo nacisku na usta nie łamie się. Zapach jest delikatny i lekko truskawkowy. Na ustach prezentuje się bardzo elegancko. Widać wyraźnie błysk i czuć tłustą powłoczkę na ustach. Nie nawilża jakoś mocno, ale myślę że, połysk który pozostawia na ustach wynagradza to.
    Zalety:
    • twardy, nie łamie się przy mocniejszym nacisku
    • daje śliczny połysk na ustach
    • słodki, delikatny zapach
    Wady:
    • daje troszkę za małe nawilżenie
  • 20 lipca 2021 o 1:06
    Najlepszy balsam do ust jaki miałam w życiu
    Miałam balsamy do ust z różnych firm , niestety większość z nich nie odpowiadała mi nie spełniała moich oczekiwań dlatego traktowałam je jako błyszczyk niż jako produkt do pielęgnacji ust.Ten produkt kupiłam w Lidlu za kilka złotych.Jestem nim szczerze zaskoczona że jest o wiele lepszy niż inne produkty popularnych marek.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Ładne opakowanie
    • Nie łamie się sztyft ani op.
    • Bardzo dobrze nawilża
    • Zmiękcza usta
    • Chroni przed przesuszeniem i zimnem
    • Konsystencja jest nie za ciężka nie za lekka
    • Ma cudowny jasnoróżowy kolor o perłowy wykończeniu
    • Ładny Zapach
    • Długo utrzymuje się na ustach
    Wady:
    • Nie zauważyłam wad
  • 6 lipca 2021 o 13:49
    Wolę wersję w niebieskim opakowaniu
    Kupiłam przy okazji kupowania mojej ulubionej pomadki ochronnej - Cien w niebieskim opakowaniu. Więcej nie kupię. Pomadka nie jest zła, ale bardzo przeszkadza mi jej konsystencja - jest bardzo twarda i nie przyjemnie się ją nakłada. Mam też wrażenie, że nie nawilża tak dobrze, jak "niebieska" wersja. Pozostanę jednak przy swojej ulubionej.
    Zalety:
    Wady:
    • twarda, nie przyjemnie się nakłada

Zobacz także inne Balsamy do ust