Balsamy do ust

Laura Conti Sweet Raspberry Pearl Shine Lip Balm Perłowy malinowy balsam do ust

• 9 czerwca 2021 o 17:25
    Delikatny kolor i mocne nawilżenie
    Pomadka ma piękny, malinowy zapach. Chroni przed przed promieniowaniem UV. Dobrze się ją nakłada, ma bardzo przyjemną konsystencję. Delikatnie nawilża usta oraz nadaje im lekki połysk. Nie kruszy się i nie topi w wyższych temperaturach - co zdarzało mi się z innymi pomadkami. Wygładza suche skórki, odżywia skórę nadając naturalny efekt... który jak dla mnie jest bardzo delikatny i prawie niewidoczny więc na co dzień w sam raz. Niestety efekt nawilżenia nie utrzymuje się długo na ustach. Nawilża chwilowo w porównaniu do innych marek.
    • bardzo delikatny kolor
    Wady:
    • daje uczucie nawilżenia po nałożeniu na usta, natomiast nie nawilża trwale
  • 31 maja 2018 o 10:35
    Moja ulubiona - jak dotąd lepszej nie znalazłam
    Laura Conti to mało znana marka kosmetyków. W zasadzie produkty tej firmy widziałam jak dotąd jedynie w sieci drogerii Rossmann i to w bardzo ograniczonej ilości. W ofercie znajdziemy kilka produktów do pielęgnacji rąk i stóp oraz przede wszystkim moim osobistym zdaniem bardzo dobrej jakości pomadko balsamy do ust w kilku apetycznych wariantach. Znajdziemy tu serię deserową "zero calorie" w wariantach: coca-cola, kokos, czekolada, czy guma balonowa oraz serię klasyczną w której mamy do wyboru balsam wiśniowy, truskawkowy i malinowy. Do moich zdecydowanych faworytów należy perłowy balsam do ust Sweet Raspberry, który towarzyszy mi od bardzo dawna i jest niezastąpiony w całorocznej pielęgnacji ust. Jest to produkt w sztyfcie o gramaturze 4,8 g. Wykręca się go standardowo od dołu. Kosmetyk ma idealną konsystencję - na pierwszy rzut oka twardą ale idealnie rozprowadza się na ustach - jak przyjemne masełko. Przy czym nigdy się nie topi- nawet w lecie w największe upały. Nie łamie się i nie brudzi niczego. Jest zawsze gotowy do użycia i zachowuje swoją idealną formę. Posiada ładny malinowy kolor, który widoczny jest również na ustach - nie ma silnego barwnika ale za to bardzo naturalnie podkreśla kolor ust i wyraźnie je upiększa i nieco wypełnia. W dodatku jest lekko perłowy i pozostawia usta lśniące,wygładzone i optycznie pełniejsze. Nigdy nie wychodzi poza kontur ust, jest bardzo łatwy w użyciu i można go używać bez obaw nawet bez pomocy lusterka. Ma też bardzo przyjemny lekki i nienachalny malinowy zapach i smak, który nie jest sztuczny, przesłodzony ani mdły. Nie tłuści ust i nie pozostawia klejącej warstwy - usta nie lepią się do siebie. Zawiera witaminy i kwas hialuronowy, który doskonale dba o nawilżenie skóry ust. Jest to jeden z nielicznych produktów po których moje usta są odpowiednio wypielęgnowane, gładkie i pozbawione suchych skórek. Inne tego typu produkty zazwyczaj powodują u mnie skutek odwrotny - zamiast nawilżyć i i odżywić usta jeszcze bardziej je wysuszają. Jest to produkt całoroczny czy w zimie podczas mrozu i wiatru czy latem w słońcu i w największe nawet upały sprawdza się doskonale i dobrze dba o kondycję ust. Jest bardzo wydajny. Idealnie nadaje się również jako baza pod wszelkiego rodzaju produkty do koloryzacji ust - szminki, błyszczyki a nawet pomadki matowe - dzięki niemu usta nie ulegają wysuszeniu pod wpływem tych produktów. Jest dość tani - w regularnej cenie dostępny za ok. 6 zł, na promocji nawet w okolicach 4 zł. Używałam wielu produktów do pielęgnacji ust różnych producentów i w różnej formie ale ten jakoś szczególnie przypadł mi do gustu i bardzo go polubiłam.
    Zalety:
    • proste, łatwe w obsłudze i zawsze czyste opakowanie
    • ładny malinowy kolor, przyjemny owocowy smak i zapach
    • ładny efekt na ustach - naturalny lekko różowy o perłowym wykończeniu
    • bardzo dobrze nawilża i odżywia usta
    • nie wpływa negatywnie na ich kondycję - nie powoduje wysuszenia
    • nie uczula i nie powoduje alergii
    • produkt całoroczny na każdą porę roku
    • tani i bardzo wydajny
    • świetna konsystencja - idealny sztyft, który nigdy się nie rozpływa, nie łamie i nie topi się ani w opakowaniu ani na ustach
    • dostępny w kilku wariantach
    Wady:
    • dostępny jedynie w sieci drogerii Rossmann
  • 3 grudnia 2017 o 19:48
    Ujdzie
    Rocznie zużywam wiele różnych pomadek ochronnych. Po pomadkę LC sięgnęłam z ciekawości. Zasugerowałam się dobrą jakością zmywacza do paznokci. Szkoda tylko, że zmywacz okazał się lepszym wyborem.
    Zalety:
    • Dostępność, wybór koloru (jest jeszcze wiśniowa, ciemniejsza), cena, konsystencja pomadki.
    Wady:
    • Słabe nawilżenie, przy nałożeniu grubszej warstwy kosmetyk za bardzo widać na ustach, słaby akcent kolorystyczny. Zapachu malin w ogóle nie czuję.
  • 12 listopada 2016 o 14:36
    Bez tragedii
    Pomadka szybko znika, często muszę po nią sięgać co sprawia że wydajność jest bardzo słaba w porównaniu z innymi produktami. Bardzo przeciętna, delikatnie nawilża ale nie na długo. Zapach jest przyjemny ale nie jakoś mocno intensywny. Raczej będzie to jednorazowa przygoda nie zamierzam więcej po nią sięgać.
    INES777
    13 maja 2016 o 17:58
    100 % zadowolenia
    Nawilża i chroni usta, ma przyjemną konsystencję, nadaje ładny, naturalny koloryt. Dobry produkt za rozsądną cenę, byłam naprawdę zaskoczona bo to jeden z najtańszych balsamów do ust w Rossmannie , a okazał się jednym z najlepszych jakościowo. POLECAM