Podpaski

Siempre Podpaski Ultra Deo Drynet Night

• 21 lipca 2024 o 11:57
    Słabo wypadły
    Z racji obfitych miesiączek muszę używać podpasek nocnych również w dzień. Podczas zakupów w Lidlu postanowiłam wypróbować podpaski Siempre. Niestety testy wypadły bardzo słabo. Już pietwsza podpaska wskazywała na to , że będzie kiepsko. Przesuwała się, zwijała. Komfort noszenia był bardzo kiepski. Kolejny minus to rozrywanie się pierwszej warstwy podpaski. Z kilkoma sztukami miałam właśnie taki problem. Nie są jakoś wyjątkowo chłonne, muszę zmieniać je częściej niż inne podpaski.
  • 11 maja 2024 o 0:25
    Najlepsze! :)
    Miesiączkuję obficie, dlatego potrzebuję skutecznej ochrony podczas tych trudnych dni. Podpaski nocne zakładam także w ciągu dnia (a na tył zarzucam dodatkową sztukę - mniej chłonną). Nawiasem mówiąc: naprawdę nie mam pojęcia jak wy, dziewczęta, nie plamicie bielizny z tyłu, używając tylko jednej podpaski, typu Naturella! Mam swoje ulubione marki podpasek i jedną z nich jest właśnie Siempre. Cenię je przede wszystkim za skuteczną ochronę i prawdziwy komfort w noszeniu – co rzadko kiedy idzie w parze... Alwaysy świetnie chronią, rewelacyjnie pochłaniają wilgoć, ale strrrrasznie odparzają; Naturelle czy Belle są supermięciutkie i milutkie, ale wchłanialnością się nie popisują. Siempre to podpaski idealne! - cieniutkie, dyskretne i niewyczuwalne - miękkie, niedrażniące, niepowodujące odparzeń - długie, wygodne, komfortowe, chłonne - posiadają dobrze wycięte skrzydełka oraz porządny klej, który zapobiega przesuwaniu się, zwijaniu, rolowaniu, odklejaniu podpaski - eliminują nieprzyjemne zapachy - dzięki systemowi 'Super Protect' zatrzymują wilgoć i zapewniają poczucie suchości - paczka (10 sztuk) dostępne są w każdym Lidlu i w innych supermarketach za niecałe 4 zł! to najtańsze, a jednocześnie jedne z najlepszych podpasek, jakie nosiłam! Czy mają jakieś wady? Wad jako takich nie mają, ale muszę przyczepić się do folijki chroniącej pojedyncze sztuki. Brakuje mi w nich tego plasterka zabezpieczającego. Kończąc recenzję napiszę, że z tymi podpaskami okres jest bardziej znośny. Zdecydowanie jedne z moich faworytów! ;*
  • 23 stycznia 2024 o 0:40
    Czy tylko ja jestem niezadowolona?
    Siempre Night kupiłam właściwie tylko dlatego, że w Biedronce zabrakło mojej ulubionej czarnej Feminy na noc. Potrzebowałam dłuższych podpasek na noc i wzięłam bez namysłu, zwłaszcza, że cena ok. Niestety, nie jestem zadowolona z zakupu i jestem bardzo zaskoczona, że są tu właściwie tylko pozytywne recenzje. Podpaski zapakowano w ładne, estetyczne opakowanie. Łatwo je można rozpracować, mamy wygodne nacięcia do rozerwania. Każda sztuka zapakowana oddzielnie w folijkę z ładnym nadrukiem, za co plus, bo dzięki temu można higienicznie i dyskretnie obnosić się z produktem. Mam tylko zastrzeżenie co do opakowania - brak mi w nim takiej małej naklejki do sklejenia zużytej sztuki, takie są w Biedronkowych podpaskach i dają pewność, że nic nam tam się nie rozklei :P Niestety, z samego produktu zadowolona nie jestem :( Wprawdzie podpaski są cienkie, dobrze się przyklejają i klej trzyma się bielizny jak należy. Problem tkwi w tym, że są dla mnie bardzo niekomfortowe w noszeniu. Wierzchnia siateczka szybko odkleja się od reszty. Produkt rozwarstwia się, aż do warstwy z watą :O Byłam w szoku, zwłaszcza, że nie były one noszone jakoś szczególnie długo i nie w obfite dni. Bardzo niekomfortowa sytuacja, po chwili od nałożenia miałam ochotę odkleić ją i nałożyć nową. Kokejna rzecz - nie jestem alergikiem skórnym, nie mam problemów z reakcją na środki higieniczne czy chemię domową, a tutaj czułam, że moja skóra jest podrażniona i wariant ten w kontakcie z moją skórą jest jakiś taki nieprzyjemny. Cena niska, dostępność super, cóż z tego, gdy produkt nie spełnia dla mnie swojej roli - w te dni mam się czuć czysto, komfortowo i pewnie, a jest zupełnie na odwrót. Nie wyobrażam sobie tego produktu w przypadku obfitego okresu lub o zgrozo w upalny dzień!
    SandriQ
    1 lipca 2023 o 14:00
    Akcesorium higieniczne z którego każda z nas będzie zadowolona
    Podpaski od Siempre są dostępne tylko w Lidlu.Porównując z innymi na rynku są tańsze,a jakością prześcigają popularne Always. Pakiet zapakowany jest w foliową owijkę w kolorze przyciemnionego niebieskiego z dodatkiem drobnej grafiki.Taki design nie jest przypadkowy,bo ma nawiązywać do nocnej ochrony produktu. W opakowaniu mieści się 10 sztuk ,ładnie ułożonych w rzędzie podpasek,zapakowanych w kwadratowy format,który jest wyraźnie większy niż te same produkty,ale polecane na dzień. Foliową otoczkę producent nie pozostawił bez zdobień mamy tutaj delikatny wzorek i nazwę marki. Używam jej do zawinięcia zużytej podpaski. Po rozpakowaniu widać,że akcesorium ma większy rozmiar i bardziej wydłużony kształt.Na środku znajduje się warstwa chłonna,a po bokach skrzydełka w ergonomicznym kształcie. Cała podpaska jest w białym kolorze,widocznie cienka i lekka.Ma oddychający materiał,miękki w dotyku. Dobrze przywiera do bielizny,dzięki mocnemu kleju,a skrzydełka sprawiają,że mam jeszcze większą pewność,że wszystko zostanie na miejscu.Nie odznacza się spod bielizny,dzięki zmniejszonej warstwie waty,nie obniża to jednak chłonności podpaski i sprawia,że takie rozwiązanie jest dla mnie po prostu bardziej komfortowe. Dodatkowo ma delikatny zapach,który ciut neutralizuje woń wydzieliny. Dobrze zabezpiecza przed przeciekaniem,dlatego nie używam jej tylko w nocy,gdzie pozycja ciała może spowodować pobrudzenie piżamy,ale także podczas bardziej intensywnych krwawień w dzień. Podczas użytkowania nie zauważyłam,żeby moja skóra była podrażniona.
    Zalety:
    • Całokształt ❤️
    Wady:
  • 27 kwietnia 2022 o 10:48
    Siempre, Podpaski Ultra Deo Drynet Night
    Podpaski zakupione przy okazji zakupów spożywczych. Zazwyczaj używam środków higieny osobistej innej marki, ale tym razem padło na te. Jestem pozytywnie zaskoczona, ponieważ te podpaski nie kosztują dużo w porównaniu z podpaskami innych marek. Są odpowiednio długie, dobrze się trzymają nawet przez całą noc. Nic mi się nie przesuwało, nie odklejało. Wszystko dobrze wchłaniają. Mają delikatną powłoczkę, która nie podrażnia i powoduje obtarć oraz mają przyjemny zapach. Z pewnością do nich wrócę.

Zobacz także inne Podpaski