WIZAŻ logo

26 hitów!

allegro
Dr.Max.pl

star fullstar fullstar fullstar half fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
Nasi użytkownicy zostawili 194 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 lipca 2026 o 16:32
    Świeżość i dokładne oczyszczenie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Szampon skutecznie oczyszcza włosy i skórę głowy, pozostawiając uczucie świeżości. Włosy po umyciu są lekkie, miękkie i dobrze się układają. Nie obciąża ich i sprawdza się w codziennej pielęgnacji, zwłaszcza gdy włosy mają tendencję do przetłuszczania się.
  • 2 czerwca 2026 o 21:47
    Nadaje moim włosom dużą objętość
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Można by rzec zwykły szampon ze sklepowej półki. Można go nabyć praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Jest tani i dostępny to jego pierwsze zalety. Opakowanie zgrabne w kolorze jasnej zieleni. A nim niezbędne napisy oraz obrazek lisci pokrzywy. Zamknięcie typu klik, mi dość szybko się zepsuło, zamknięcie niestety pękło. Raczej to z mojej winy aniżeli wady produktu. Konsystencja kosmetyku średnio gęsta w kolorze perłowej, jasnej zieleni. Zapach typowo ziołowy. Szampon w kontakcie z wodą super się pieni, a piana dość szybko przy płukaniu spływa. W swym składzie zawiera ekstrakt z 7 ziół: rumianku, szałwii, melisy, skrzypu, chmielu, rozmarynu i pokrzywy. Lubię takie ziołowe propozycje, na moje włosy dobrze to działa. Moje włosy sa suche, lekko zniszczone, bez objętości. Stosuje ten szampon co najmniej 3 razy w tygodniu i napewno po wysuszeniu włosy są bardziej puszyste i zyskują na objętości. Dodatkowo zauważyłam, że dłużej utrzymuje ich świeżość, nie muszę myć głowy codziennie, spokojnie przez dwa dni wyglądają bardzo dobrze. Muszę tu przyznać, iż zmniejsza przetłuszczanie. Z etykiety wynika, że szampon wzmacnia, pielęgnuje. Generalnie mam problem z wkładaniem włosów i żaden szampon tego nie powstrzyma, więc i temu nie mam tego za złe. Czy pielęgnuje? Nawilża, nie przesusza, dodają lekkiego blasku. Jestem zadowolona, często do niego wracam, głównie latem, gdy częściej przetłuszczają mi się włosy. Lekka formula, nie obciąża włosa, dzięki czemu czupryna jest zwiewna, sypka.
    Zalety:
    • idealna konsystencja i zapach
    • myje, odświeża, pielęgnuje skórę głowy
    • zmniejsza przetłuszczanie włosów
    • dodaje objętości
  • 18 maja 2026 o 13:17
    Zielone obietnice bez pokrycia?
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Ostatnio w pośpiechu skończył mi się mój stały ulubieniec, więc wpadłam do drogerii i kupiłam na szybko klasyczną, zieloną butelkę – Schauma 7 Ziół. Pomyślałam, że ziołowy szampon dedykowany włosom normalnym i przetłuszczającym się będzie bezpiecznym wyborem, który dobrze odświeży skórę głowy. Niestety, mocno się zawiodłam. Moim zdaniem ten produkt to totalny przeciętniak. Jeśli chodzi o samo działanie, to myje włosy tak okej – pieni się w porządku, zmywa codzienne zanieczyszczenia i ma całkiem przyjemny, świeży, ziołowy zapach, który kojarzy się z czystością. Jednak na tym lista jego zasług właściwie się kończy. Wygoda szybkiego zakupu w niskiej cenie nie rekompensuje faktu, że stosowałam w swoim życiu o wiele lepsze szampony, które potrafiły genialnie odbić pasma u nasady i przedłużyć ich świeżość. Największym minusem jest dla mnie to, że szampon niby jest przeznaczony do przetłuszczających się włosów, ale jakoś zupełnie nie poprawił tego problemu. Liczyłam na to, że ziołowa formuła chociaż trochę ureguluje skórę głowy. Nic z tego – włosy jak przetłuszczały się szybko, tak przetłuszczają się nadal, a świeżość po myciu ulatuje w ekspresowym tempie. Raczej do niego nie wrócę, bo jednak moje długie, gęste włosy są dość wymagające i potrzebują konkretnego, dopracowanego działania, a nie tylko powierzchownego odświeżenia na kilka godzin. Schauma po prostu nie podołała moim oczekiwaniom i u mnie się nie sprawdziła. Ziołowy klasyk z drogerii okazał się u mnie nudną, niczym niewyróżniającą się bazą, którą chętnie zamienię na coś skuteczniejszego.
    Zalety:
    • Szampon dobrze się pieni i poprawnie oczyszcza włosy oraz skórę głowy z codziennych zanieczyszczeń
    • Kosmetyk można kupić dosłownie wszędzie, na szybko i za niewielkie pieniądze
    Wady:
    • Mimo jasnych obietnic na opakowaniu, produkt w ogóle nie reguluje produkcji sebum i nie przedłuża świeżości fryzury
    • Na rynku dostępnych jest wiele o wiele lepszych szamponów w podobnej półce cenowej, które dają znacznie lepsze rezultaty
    • Nie radzi sobie z potrzebami długich, gęstych pasm, które potrzebują solidnego uniesienia u nasady i dobrej pielęgnacji bez plątania
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    31 stycznia 2026 o 22:31
    Szampon Schauma
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Dobry szampon ze zwykłego marketu. Tani, do mycia glowy się nada. Osobiście nie wzbudza zaufania kupowania szamponów w zwykłych sklepach, ponkeważ najczęściej jest cena, jest marka, ale jakość zerowa. Ten produkt natomiast aż taki zły nie jest.
  • 17 stycznia 2026 o 18:57
    Klasyk
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    klasyk, który chyba każdy kiedyś miał w łazience. Kupiłam go, bo moje włosy zaczęły się szybciej przetłuszczać i potrzebowałam czegoś mocniejszego do porządnego doczyszczenia skóry głowy. To typowy "rypacz", który nie nadaje się do codziennego mycia przy delikatnej skórze głowy, ale raz na tydzień robi robotę. Szampon jest przeźroczysty, zielonkawy i ma dość rzadką konsystencję. Zapach jest bardzo ziołowy, czuć głównie pokrzywę i trawę. Dla mnie to zapach świeżości, chociaż niektórym może się kojarzyć ze starymi szamponami babci. Pieni się jak szalony, wystarczy dosłownie kropla na całą głowę. Ten szampon czyści wszystko do zera. Po myciu włosy aż skrzypią, co jest super, jeśli chcesz się pozbyć resztek lakieru czy suchych szamponów. Niestety, bez tony odżywki po myciu nie ma szans na rozczesanie włosów – robi się z nich jeden wielki, suchy kołtun. Skóra głowy jest po nim bardzo odświeżona.
    Zalety:
    • Genialnie doczyszcza skórę głowy i włosy z wszelkich osadów
    • Bardzo wydajny dzięki temu, jak mocno się pieni
    • Faktycznie przedłuża świeżość włosów o kilka godzin
    Wady:
    • Strasznie plącze włosy, bez maski ani rusz
    • Ma agresywny skład, który może podrażniać wrażliwą skórę głowy
    • Zapach jest specyficzny i nie każdemu podpasuje
    • Przy częstym stosowaniu wysusza włosy na długości

szukaj