Szampony do włosów

Fitokosmetik Szampon do wszystkich rodzajów włosów z niebiską glinką i jonami srebra

Fitokosmetik Balsam Z Niebieską Glinką i Jonami Srebra 270 ml

Nasi użytkownicy zostawili 70 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 czerwca 2023 o 10:54
    Najlepszy
    Szukałam szamponu, ktory będzie delikatnym produktem, a mimo to dobrze oczyści skórę głowy i pozostawi włosy długo świeże. Po przeszukaniu internetu i przeczytaniu opinii wybór padł właśnie na fitokosmetik z niebieska glinka, jest świetny! Podpisze się pod każda pozytywna opinia na jego temat, niestety jest dostępny już tylko internetowo i jego cena mocno wzrosła, ulubieniec w najbliższym czasie bedzie musiał ustąpić miejsca innemu, mam nadzieje równie dobremu produktowi.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skore głowy, mimo delikatnego składu, wlosy są długo swieze
    Wady:
    • Trudna dostępność, wydajnosc średnia
  • 11 lipca 2022 o 13:56
    Jestem z niego bardzo zadowolona.
    Jest to pierwszy szampon Fitokosmetik po jaki sięgnęłam. Długo odkładałam decyzję o jego zakupie i chwilę przed rozpoczęciem działań wojennych na Ukrainie zamówiłam w drogerii internetowej za około 11 zł, stacjonarnie jeszcze go nie spotkałam. Właśnie zdenkowałam swoją butelkę więc czas podzielić się wrażeniami. Moje włosy w sumie mogę zaliczyć do normalnych jeśli chodzi o ich przetłuszczanie się, myję je co 2-3 dni. Ogólnie ostatnio robią mi strasznego psikusa bo strasznie wypadają, lubią się puszyć z czym nigdy nie miałam problemu, a końcówki z tendencją do przesuszania i plątania. Butelka w której otrzymujemy szampon ma pojemność 270 ml. Jest przeźroczysta także łatwo kontrolować pozostałą ilość produktu. Zamknięcie typu klik, które dobrze zabezpiecza, ale z drugiej strony nie rodzi problemu z otwarciem. Korek umożliwia nam postawienia butelki dnem do góry, a takie rozwiązania to ja lubię bo kiedy kończy się szampon nie trzeba czekać wieków zanim spłynie. Szata graficzna jest przyjemna dla oka. Etykietka jest utrzymana w niebieskiej kolorystyce, napisy białe lub granatowe, a górnej części mamy nadmorski krajobraz. Niestety wszystko zapisane cyrylicą, aczkolwiek na moim egzemplarzu znalazła się nalepka z podstawowymi informacjami w języku polskim. Sam szampon jest nieprzeźroczysty w jasnym niebieskim kolorze. Ma przyjemny zapach z kategorii wodno-kwiatowej, bardzo przypadł mi do gustu. Jest zdecydowanie świeży i pozostaje jakiś czas na włosach. Konsystencja jest dość gęsta, dobrze rozprowadza się na włosach i tworzy przyjemną pianę, którą łatwo wypłakać z włosów. Warto zwrócić uwagę na skład tego szamponu. Główną jego zaletą jest brak SLS i zastąpienie go łagodnymi środkami myjącymi, które, uwaga znajdują się pod sam koniec listy. Można? Można. Co więcej mamy tu na czele 7 wód kwiatowych, po substancjach myjących niebieską glinkę, olejek z białej morwy, jony srebra, propolis.wszystko przed pozycją kompozycji zapachowej. Producent zamieszcza informację, że szampon jest przeznaczony do wszystkich rodzajów włosów. Ma je wzmocnić, nadać blasku, sprężystości i objętości. Moje obserwacje są następujące. Z pewnością bardzo dobrze oczyszcza włosy czy to z zanieczyszczeń czy resztek produktów do stylizacji ( ja zawsze myję je 2 razy). Podczas mycia nie czuć, że włosy są takie skrzypiące czy szorstkie jak czasem się zdarza. Po umyciu nie miałam problemu z ich rozczesaniem, nie było tragedii nawet jeśli nie użyłam odżywki (bo przecież i w takiej konfiguracji trzeba sprawdzić). Po wysuszeniu są ładnie odbite u nasady, jakby było ich optycznie więcej, miękkie, błyszczące, włosy mniej się puszyły i już tak nie wypadały. Nie zauważyłam, aby szampon wysuszał czy obciążał, nie wpłynął także na szybsze przetłuszczanie się włosów, a nawet przedłużał ich świeżość o 1 dzień. Szampon zadbał nie tylko o włosy, ale także o skalp. Nie wywołał reakcji alergicznych, nie podrażnił, ani nie przyczynił się do powstania łupieżu czy swędzenia co przy drogeryjnych szampon ach jednak często u mnie się zdarza. Jestem nim bardzo zachwycona i jeśli tylko będę miała okazję chętnie sięgnę po niego ponownie jak i wypróbuje innych rodzai tej marki.
  • 5 czerwca 2022 o 13:46
    Gęsty i niebieski
    Słyszałam o nim dużo dobrego, ale po wielu nie do końca udanych próbach przerzucenia się na delikatne szampony obawiałam się, że znowu będę się męczyć. Okazało się, że jest naprawdę niezły. Przede wszystkim ma najbardziej gęstą postać jaką widziałam w produkcie myjącym. Przypomina rozwodnioną pastę, bardzo się ciągnie. Wystarczy rozrobić go z wodą i na szczęście mycie nie jest utrudnione, chociaż jest to kosmetyk idealny do mycia dwuetapowego, bo dopiero za drugim razem pokazuje swoje pełne możliwości pieniące. Jest koloru delikatnie niebieskiego, a pachnie świeżo, chyba owocowo, ale nie określę dokładnie. Podczas mycia czuć jak otacza włosy taką warstwą, włosy są pod palcami jakby napęczniałe. Przy zmywaniu okazuje się, że mocny z niego oczyszczacz, bo włosy aż skrzypią i nawet lekko się plączą, a moim się to niemal nie zdarza. Przy rozczesywaniu także widać, że powoduje wzmożone plątanie. Co do działania jest bardzo dobre. Delikatnie unosi u nasady. Mam włosy gęste i sporą ilość, więc może u mnie nie da rady wyżej, ale mi ten efekt bardzo pasuje, bo lubię gładkość. On zapewnia mi widocznie zdrowe i oczyszczone włosy i niweluje puszenie. Włosy po nim ładnie błyszczą i są sypkie, przy przeczesywaniu palcami wydają się lżejsze. Niestety na drugi dzień już są do ponownego mycia, więc w moim przypadku skraca świeżość. Skład bardzo mnie ciekawił, nie używałam szamponu z glinką nigdy wcześniej i zdecydowanie widzę jej pozytywny wpływ na skórę głowy, którą mam kapryśną. Podczas jego używania jest ukojona. Opakowanie trochę mnie irytuje, bo zasysa się na wysokości połowy butelki i niełatwo ją ścisnąć, gdy już go trochę ubyło, ale to drobiazg.
    Zalety:
    • Delikatnie unosi u nasady
    • Włosy są lekkie i sypkie
    • Zdrowo błyszczą
    • Gęsta konsystencja
    Wady:
    • Skraca świeżość
    • Może powodować plątanie
    • Butelka
  • 18 maja 2022 o 23:21
    Dobrze spełnią rolę szamponu łagodnego
    Jest to szampon łagodny, który dobrze spełnia swoją rolę. U mnie sprawdził się przy myciu 2 razy, po jednokrotnym myciu skóra była niedomyta. Słabo się pieni, przez co miałam problemy z rozprowadzeniem go na skórze głowy.
    • skuteczność
    Wady:
    • słabo się pieni
    • trudności z rozprowadzeniem na skórze głowy
  • 22 kwietnia 2022 o 21:39
    Meh
    Skusiłam się na szampon, ponieważ liczyłam na zbawienne dla moich przetłuszczających się włosów działanie. Chodziło mi głównie o przedłużenie świeżości i o odbicie u nasady. No i z tym bywało różnie. Szczerze to szampon jest bardzo gęsty i jego rozwodnienie jest dość trudne. Jeśli dobrze tego nie zrobimy to wówczas efekt może być po myciu mizerny, a wręcz oklapany. Dla mnie, jako posiadaczki cienkich włosów, podatnych na przetłuszczanie, jest istotne to, aby szampon jednak dobrze oczyszczał. Moim zdaniem nie robi tego w 100 procentach, jeśli umyjemy ot tak włosy. Ten szampon jest bardzo wymagający, potrzeba na niego sposobu i to dość konkretnego. Ja raczej do niego nie wrócę, ale pewnie teraz będzie w ogóle ciężko go kupić z uwagi na bojkot rosyjskich produktów. Reasumując, szampon jest ok, ale mnie nie chce się z nim bawić.