Płyny do płukania jamy ustnej

Gum Sunstar Ortho, Anti-plaque Mouthrinse Płyn do płukania jamy ustnej z witaminą E i prowitaminą B5 dla osób noszących aparat ortodontyczny

e-ZikoApteka.pl
Gum SUNSTAR GUM ORTHO Płyn do płukania jamy ustnej 300 ml 9073353
Apteka Polska APTE.PL
Gum SUNSTAR GUM ORTHO Płyn do płukania jamy ustnej 300 ml 9073353
Gum Ortho Płyn do płukania jamy ustnej 300 ml
Gum Ortho

• 11 lutego 2025 o 7:27
    oceniam jako była "aparatka"
    Nosząc stały aparat ortodontyczny na początku kusiłam się na wszystkie produkty, które były dedykowane dla osób w trakcie leczenia ortodontycznego. Muszę na początku podkreślić, że rzeczywiście produkty z firmy Gum są w większości świetne i poprawiają codzienny komfort ale tutaj mam wrażenie, że jest to produkt, który ma na celu zwiększenie jedynie sprzedaży ponieważ niczym szczególnym się nie wyróżnia a cena jest wysoka. Opakowanie jest raczej standardowe czyli plastikowa butelka ( nieprzezroczysta) z nakrętką, do której możemy wlać płyn. Jeżeli chodzi o zapach to jest w mojej ocenie intensywny i łączy w sobie chemiczny zapach z odświeżającym tworząc tym samym mieszankę lekko odrzucającą. Najciężej było mi przebrnąć przez smak ponieważ był bardzo intensywny. Przywodził mi na myśl rozpuszczone gumy do żucia - Winterfresh z domieszką czegoś jeszcze. Intensywność powodowała, że odczuwałam szczypanie w jamie ustnej i ciężko było dokładnie wypłukać jamę ustną ponieważ było to bardzo nieprzyjemne doświadczenie. Płyn ma w sobie jakiś barwnik ponieważ umywalka jest zabarwiona. Kolor nie osadza się na zębach na długo ale zmienia na kilka minut delikatnie ich zabarwienie a umywalka jest do czyszczenia. Czy zwiększa komfort życia z aparatem na zębach ? moim zdaniem nie. Jeżeli chodzi o aparat ortodontyczny to ten płyn działa tak jak wszystkie inne i nie ma żadnych specjalnych właściwości. Jest wręcz odwrotnie ponieważ jego stosowanie jest wyjątkowo nieprzyjemne. Nie byłam w stanie zużyć całego opakowania do końca i wylądowało w koszu.
    Zalety:
    • wydajny
    Wady:
    • ostry smak
    • nie wpływa w żaden sposób na noszenie aparatu ortodontycznego
  • 23 grudnia 2024 o 14:03
    Oblepiak
    Niestety, ale ten produkt mi się zdecydowanie nie sprawdził. Na plus jest tutaj opakowanie - butelka z korkiem, na którym można nalać produkt, a później z niego wypłukać jamę ustną. Niestety reszta same minusy. Skład jest oki, zawierający witaminę E oraz aloes i imbir. Prowitaminy b5 nie znalazłam w składzie kosmetyku. Konsystencja jest strasznie lepka jak na taki płyn. Dość, że po nim jest oblepiony na zielono cały zlew to jeszcze w ogóle nie czyści zębów tylko je oblepia. Co z tego, że odświeża jak tylko to robi. Osad na zębach jak był tak jest. Wydajność tego płynu również jest słaba. Niestety, ale ja więcej z tego produktu nie skorzystam. Dużo lepsze są marki Colgate czy Eludril. Póki, co od nich lubię tylko szczoteczki międzyzębowe flexi.
    • skład
    Wady:
    • oblepia i zlew i zęby
    • nie czyści w ogóle zębów z osadu
    • słaba wydajność
  • 22 czerwca 2024 o 9:53
    Bardzo dobry
    Stosowanie płynu do higieny jamy ustnej to podstawa w prawidłowej higienie. Aktualnie jestem w trakcie leczenia ortodontycznego i szukałam produktów „ORTO”. Ten produkt kupiłam przypadkowo podczas dni LifeStyle w drogerii Super-Pharm (można go kupić w dobrej cenie na promocji). Ma jaskrawy, zielony kolor i delikatny miętowy smak. Dobrze oczyszcza jamę ustną i pozostawia uczucie świeżości. Nie podrażnia. Jest wydajny. Polecam
    Zalety:
    • delikatny miętowy smak
    • skuteczne działanie
    Drogeria Super-Pharm
  • 13 marca 2024 o 17:28
    Dobry płyn ale warto polować na promocję cenową
    Z płynami do płukania jamy ustnej zaprzyjaźniłam się właśnie ze względu na aparat ortodontyczny, wcześniej korzystałam z tego typu produktów raczej sporadycznie,tzn gościły zawsze w mojej łazience ale z regularnością stosowania bywało różnie:) W tej chwili płyn do płukania jamy ustnej to moja codzienna rutyna,zarówno jako dodatkowe oczyszczenie ust ale także jako swojego rodzaju kompres na poranione dziąsła i policzki. Płyn ortho od GUM był dla mnie naturalnym wyborem,gdyż szykując "wyprawkę" pod aparat (pasty, szczoteczki,woski ,nici itd) większość produktów była właśnie tej firmy. Zresztą trochę uwierzyłam w propagandę,że jak coś ma napis Ortho to nadaje się tylko dla aparatek :) Płyn ma pojemność 300ml czyli sporo mniejszą niż np Eludril,Meridol czy Kin, biorąc pod uwagę że biorę go na oko a częstotliwość używania jest dość spora raczej należy do produktów mało wydajnych. Jego kolor jest dość specyficzny,ja nazywam kermitowym:) smak zdecydowanie lepszy niż np Eludril , miętowy,fajny. Co prawda kupuję go dość regularnie,bo lubię zmienić smaki to mimo wszystko szukam zamiennika że względu na cenę ,bo w dłuższej perspektywie (a taką mnie czeka przy aparacie) niestety nie wychodzi zbyt ekonomicznie. Raczej warto szukać promocji.
  • 15 czerwca 2023 o 16:15
    Delikatny płyn do płukania jamy ustnej dla osób z aparatem ortodontycznym
    W moim przypadku dobrze się sprawdza jako płyn do płukania jamy ustnej podczas noszenia aparatu ortodontycznego, bo jest delikatny i ma też lekko miętowy smak, który mi nie przeszkadzał. Używam go niemal od początku noszenia aparatu, natomiast raczej nie będę go stosowała po zakończeniu leczenia ortodontycznego, głównie ze względu na jego cenę.
    Zalety:
    • Delikatny smak
    • Łagodne oczyszczanie jamy ustnej