Płyny do płukania jamy ustnej

Colgate Plax, Cool Mint, Mouthwash Płyn do płukania jamy ustnej (nowa wersja)

Colgate Plax Płyn do Płukania Jamy Ustnej Cool Mint 500ml
Colgate Plax Fresh&Protect
Colgate Płyn do płukania ust Cool Mint 500 ml

• 11 listopada 2024 o 15:49
    Przyjemny i łagodny
    Zużyłem już w sumie trzy opakowania. Odpowiadają mi zarówno cena jak i działanie. Opakowanie jest wprawdzie mało funkcjonalne ( z kieliszka trochę się ulewa, jest nieco za duży), ale jest to w zasadzie jedyny minus, jaki dostrzegłem. Podoba się mi łagodny smak płynu. Nie ma w nim alkoholu i to się czuje. Niebieski kolor może sugerować ostrą miętę, ostrą świeżość, ale tak nie jest. Jest łagodnie i świeżo, czyli tak jak lubię. Płyn odświeża i to na długo. Jest łagodny dla dziąseł, po prostu przyjemnie się go używa. Przez mało funkcjonalne opakowanie dosyć szybko się niestety zużywa. Często można kupić go w promocyjnej cenie, a i cena regularna nie odstrasza. Jest fajny, bez alkoholu i niedrogi. Ja ze swojej strony polecam.
  • 14 lipca 2024 o 11:59
    Słabe działanie oczyszczające i odświeżające. Efekt: powrót krwawiących dziąseł
    Mam duży problem z krwawieniem dziąseł. Nie mam tendencji do występowania podrażnień przy użyciu produktów na bazie etanolu. Przy użyciu dobrego płynu do płukania jamy ustnej problem ten może być zredukowany niemalże do zera. Zazwyczaj stosuję produkty od Listerine, które spełniają swoje zadanie, ale chciałam coś przetestować coś nowego. Płyn znajduje się w butelce o różnych pojemnościach - ja zakupiłam pojemność 500ml, bo akurat była na promocji w Rossmannie. Samo opakowanie jest porządnie wykonane. Zakrętka nie ma dodatkowego zabezpieczenia, co było dla mnie sporym zaskoczeniem, bo wcześniej używane płyny (marki Listerine) je miały. Cena regularna to 13,99zł za pojemność 500ml. Nie zawiera alkoholu etylowego w składzie. Smak ma delikatnie miętowy. Na samym początku nie polubiłam się z nim, bo kojarzył mi się z tanimi gumami do żucia. Później się do niego przyzwyczaiłam. Jeśli chodzi o wydajność, to przy używaniu 2 razy dziennie, produkt mi wystarczył na niecałe 3 tygodnie. Działanie tego produktu mnie bardzo zawiodło. Odświeżenie oddechu jest niesatysfakcjonujące. Niedostatecznie dobrze oczyszcza jamę ustną. W trakcie stosowania tego produktu, powrócił problem krwawienia dziąseł, co nie miało miejsca przy produktach Listerine. Owszem, nie powodował dyskomfortu w postaci pieczenia jamy ustnej, ale, niestety, kosztem czegoś... Jeśli macie problem z krwawiącymi dziąsłami, to ten płyn do płukania jamy ustnej może mieć zbyt słabe działanie oczyszczające, aby tą dolegliwość zniwelować. Ten produkt spowodował, że na ten moment odechciało mi się testować coś innego niż propozycje od Listerine.
    Zalety:
    • dobra dostępność stacjonarna
    • nie zawiera etanolu
    • solidne opakowanie
    Wady:
    • smak podobny do tanich, miętowych gum do żucia
    • niedostateczne odświeżenie oddechu
    • słabe oczyszczenie jamy ustnej
    • nie redukuje problemu krwawiących dziąseł; spowodował powrót tej dolegliwości
    ALM007
    16 czerwca 2024 o 17:59
    Colgate Plax Cool Mint: Twój sprzymierzeniec w codziennej higienie jamy ustnej
    Jestem trochę maniaczką czyszczenia jamy ustnej i zawsze szukam produktów, które pomogą mi utrzymać świeżość i higienę na najwyższym poziomie. Płyn do płukania ust Colgate, Plax, Cool Mint, Mouthwash stosuję od ponad roku i chciałabym podzielić się moimi wrażeniami na temat tego produktu. Dlaczego lubię Colgate, Plax, Cool Mint, Mouthwash? ✅Brak alkoholu Jednym z głównych powodów, dla których zdecydowałam się na ten płyn, jest fakt, że nie zawiera on alkoholu. To ważne, ponieważ płyny z alkoholem często podrażniają moją jamę ustną i powodują nieprzyjemne uczucie pieczenia. Colgate Plax jest delikatny, a jednocześnie skutecznie odświeża oddech i pomaga w utrzymaniu higieny jamy ustnej. ✅Wygodne opakowanie Zazwyczaj kupuję małe opakowania tego płynu w Rossmanie, ponieważ są poręczniejsze i łatwiej je przechowywać, zwłaszcza w podróży. Małe butelki są praktyczne, nie zajmują dużo miejsca w łazience czy torbie, co jest dla mnie dużym plusem. A ja też nie używam tego płynu codziennie tylko od czasu do czasu, a właściwie od potrzeby do potrzeby. ✅Smak i świeżość Colgate Plax, Cool Mint ma przyjemny, miętowy smak, który daje uczucie świeżości na dłużej. Nie jest zbyt intensywny, co sprawia, że płukanie ust jest komfortowe i nie powoduje nieprzyjemnego uczucia w jamie ustnej. ✅Skuteczność Płyn do płukania ust Colgate Plax skutecznie wspomaga higienę jamy ustnej. Czuję, że pomaga w walce z bakteriami, które mogą powodować nieświeży oddech i problemy z dziąsłami. Czy jest konieczność codziennego używania produktów do płukania jamy ustnej? Codzienne używanie płynu do płukania jamy ustnej w mojej ocenie nie jest absolutnie konieczne, ale może znacząco wspomóc utrzymanie higieny jamy ustnej. Płyny do płukania ust mogą dotrzeć do miejsc, które trudno jest oczyścić za pomocą szczoteczki do zębów, pomagając w walce z bakteriami i zapewniając dłuższe uczucie świeżości. W moim przypadku używam go od czasu do czasu, a nie za każdym razem po szczotkowaniu, co i tak pomaga mi utrzymać wysoki poziom higieny jamy ustnej. Nie widzę w nim wad :) Dla mnie je to produkt, który spełnia moje oczekiwania i który będę nadal używać.
    Zalety:
    • Brak alkoholu, delikatny dla jamy ustnej
    • Dwie wersje opakowania - też jest travel size, który ja zazwyczaj kupuję
    • Przyjemny, miętowy smak
    • Skuteczne odświeżanie oddechu
    • Pomaga w utrzymaniu higieny jamy ustnej
  • 9 października 2023 o 14:23
    Przyjemnie odświeża i ochładza
    Dawno dawno temu kupiłam ten płyn przy okazji zakupów w Rossmannie z kuponem z ‘Szybkiej akcji’, więc za produkt końcowo zapłaciłam 6 zł, co uważam za bardzo korzystną opcję. Duża przezroczysta butelka z naklejką o minimalistycznej grafice, przez którą łatwo śledzić zużycie, biała zakrętka łatwa do odkręcenia, ale do odmierzania dawki płynu może być niewygodna, bo brzeg wydaje się być ostra, a sama zakrętka ma kształt kieliszka, w moim odczuciu zbyt dużego. Płyn ma nie mieć w składzie alkoholu, zapach intensywnie miętowy i świeży, kolor niebieski mocno nasycony. Dobrze odświeża jamę ustną po myciu z pastą, daje wrażenie ochłodzenia i świeżego oddechu. Nie podrażnia wrażliwych dziąseł. W cenie regularnej przy używaniu niewielkiej ilości wydajny, ale w opcji promocyjnej bardziej cieszy portfel.
  • 19 września 2023 o 14:08
    Fajnie odświeża, ale nie pasuje mi słodki posmak.
    Ten produkt jest według mnie lepszy od wersji z herbatą. Dłużej utrzymuje się świeży zapach z ust, tak ok jednej godziny. Podobnie jak jego kolega, ma dla mnie nieco za słodki smak. Wyraźnie wyczuwalna mięta jednak robi robotę. Na pewno go nie kupię ponownie, nie przepadam za tym słodkim smakiem, chętniej używałam innych płynów do płukania ust.
    Zalety:
    • wyraźna, naturalna mięta
    Wady:
    • zasłodzony smak