Toniki i hydrolaty

Natural Secrets Tonik nawilżający `Jedwab i mak polny`

• 18 stycznia 2023 o 18:49
    Średni na jeża
    Połączenie hydrolatu z kwiatów maku polnego, róży damasceńskiej i kwasu hialuronowego, ekstraktu z żeń-szenia, jedwabiu, gliceryny i moczniku-to wszystko zamknięte w tym niepozornym, 100 ml opakowaniu, jest to porządna dawka nawilżenia, jaką możemy codziennie serwować naszej skórze po dokładnym dwuetapowym oczyszczaniu twarzy. Skierowany dla skory suchej, dojrzałej i odwodnionej jest nie tylko łagodny, lecz bardzo przyjemnie ją „ratuje” gdy bywa ona ściągnięta po nietrafionym środku myjącym. Producent zapewnia również, że dzięki niemu nasza twarz będzie odmłodzona i zregenerowana-czy tak jest nie za bardzo jestem w stanie powiedzieć, mogę stwierdzić jedynie, że po użyciu tego produktu na twarzy powstaje bardzo przyjemny „glow”. Użycie tego produktu było, i jest nadal dla mnie przyjemnością, ale… niestety jestem zmuszona zmienić sposób jego aplikowania. A wszystko przez problematyczny atomizer, który niestety nie tworzy mgiełki, lecz wydobywa z siebie za dużo produktu jednocześnie, przez co widziałam opinię jakoby oblepiał twarz…. Ja osobiście znam inne toniki, które o wiele bardziej tworzą takie wrażenie, jednak przez ten niedopracowanie muszę przelewać go na wacik, co jest marnowaniem nie tylko produktu (ponownie) lecz również nie jest to zbytnio przyjazne środowisku.
  • 7 lutego 2022 o 0:52
    Nie dla mnie nie ze względu na zapach lecz lepkość
    Tonik kupiłam z sympatii do marki, z której uwielbiam nawilżające serum aloesowe. Lubię ich estetykę - tutaj szata graficzna opakowania też zjawiskowa. Ciekawił mnie też zapach maku polnego - nigdy nie miałam kosmetyku z wiodącym tym składnikiem. I sam zapach jest dla mnie ok, lubię polne kwiaty. Przyzwyczajona jestem do intensywnych zapachów np. koniczyny czy bławatka z produktów Polany. Tutaj wyczuwam też różę damasceńską a hydrolaty z niej bardzo lubię. Więc dla mnie zapach nie był problemem. Nie był też problemem niedopracowany atomizer, bo i tak nakładam toniki dłońmi, więc przelałam zwyczajnie do sprawdzonej buteleczki. Tonik jest dość wydajny - stosowałam wieczorem - starczył mi na 1,5 m-ca. Czynnikiem, który zniechęca mnie do ponownego zakupu jest konsystencja - tonik oczywiście jest wodny, ale zostawia na skórze lepką warstwę, podobną do tej, które robi malinowy tonik od Bielendy. Jest to efekt którego nie lubię. Dodatkowo nie czułam miłego działania nawilżająco-odświżającego, do którego przyzwyczaiły mnie ulubione toniki. Dlatego nie wrócę do tego produktu, mimo sympatii do marki. Dla fanów mocno kwiatowych produktów i lepkich toników - podobnych w intensywności i efekcie jak ten malinowy od Bielendy. Tutaj cena jest zdecydowanie wyższa niż tej popularnej marki.
    Zalety:
    • nietuzinkowe składniki
    • krótki czytelny skład
    • szata graficzna opakowania
    • PAO 6 m-cy
    Wady:
    • małe uczucie odświeżenia i nawilżenia
    • wrażenie lepkiej warstwy
    • problematyczny atomizer
  • 17 sierpnia 2021 o 21:49
    Naturalny tonik stworzony dla skóry suchej i dojrzałęj
    Tonik nawilżający jedwab i kwiat maku polnego to bardzo dobry produkt dla skóry suchej, odwodnionej. Oczywiście należy pamiętać, że tonik nie zastąpi nam serum czy kremu- zresztą nie takie jest jego zadanie:) Po użyciu toniku od Natural Secrets czułam odświeżenie, ukojenie, delikatne nawilżenie oraz ujędrnienie skóry. Produkt ten jest naturalny, zawiera hydrolat z kwiatów maku polnego, hydrolat z róży damasceńskiej, kwas hialuronowy, ekstrakt z żeń-szenia oraz mocznik. Niestety zawartość naturalnych składników powoduje, że tonik pachnie dość specyficznie- nie jest to nieprzyjemny zapach, ale trzeba się do niego przyzwyczaić. Tonik dostajemy w bardzo estetycznej szklanej buteleczce ze złotymi elementami. Niestety ogromnym minusem jest atomizer- wydobywająca się mgiełka jest duża i daje nieprzyjemne uczucie oblewania twarzy. Po kilku próbach zdecydowałam, że tonik będę aplikować uprzednio wylewając jego niewielką ilość na dłoń, a następnie nakładając na twarz- dzięki temu mogłam wykorzystać produkt do ostatniej kropli.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • odświeża, koi, nawilża i delikatnie ujędrnia skórę
    • bardzo ładne, eleganckie opakowanie
    Wady:
    • atomizer
  • 15 lutego 2021 o 16:07
    zapach nie do przejścia
    Mam cerę tzw. problematyczną, która zimą jest okrutnie sucha. Dlatego też chciałam włączyć tonik, który by ją chociaż trochę nawilżył. I tutaj się spisał. Nie można oczekiwać cudów od toników, ale ewidentnie cera była lepiej nawilżona po użyciu. Niestety zapach tego toniku pozostawia naprawdę wiele do życzenia. Pachnie kwiatami łąkowymi, które stoją w wodzie zbyt długo. Zapach jest tak duszący, że musiałam oddać tonik mamie, bo nie mogłam go zdzierżyć. Do tego pompka jest beznadziejna. Sika wodą zamiast delikatnie rozpylać mgiełkę.