Mydła

ABE Mydło w płynie z wyciągiem z oliwek

• 19 października 2023 o 19:54
    Tanie oliwkowe mydło
    To jest zwykłe budżetowe mydło w płynie. Kupiłam je na promocji za ok. 5 z za 500 ml (opakowanie uzupełniające) i za tę cenę nie ma co oczekiwać, że produkt będzie miał jakieś wspaniale nawilżające czy odżywcze właściwości dla skóry dłoni. Wiem, że producent na opakowaniu zawarł obietnicę, że dłonie staną się nawilżone i miękkie, ale patrząc na cenę ciężko było mi w to uwierzyć. No i nie myliłam się. Przede wszystkim skutecznie myje, zapach jest w porządku, a cena bardzo przystępna.
    Zalety:
    • Wydajny
    AnaSky
    26 stycznia 2023 o 12:22
    Ani oliwki, ani nawilżenia
    Mydło w postaci opakowania uzupełniającego zakupiłam w Dealz. Zapach ma całkiem przyjemny, choć dość intensywny (czasem staje się już męczący), no i na pewno nie jest to zapach oliwkowy. W moim odczuciu jest dość perfumowany. Samo mydło jest kremowe, ma oliwkowy kolor i półgęstą konsystencję. Nie powiedziałabym, że to gęsta formuła, jak opisuje je producent. Nie tworzy też zapowiadanej obfitej piany - pieni się umiarkowanie, choć wystarczająco do umycia dłoni. Według opisu mydło ma zapewnić skórze intensywne nawilżenie. I tu również niestety poległo. Nie mam na co dzień jakichś wielkich problemów z przesuszoną skórą dłoni. To mydło je wysusza. Może nie jakoś bardzo - nie wysusza ich na wiór, jak to zdarzało mi się z innymi mydłami, ale po umyciu skóra dłoni jest nieprzyjemnie ściągnięta i woła o nawilżenie. Wypróbowałam i więcej nie zakupię.
  • 2 kwietnia 2021 o 22:51
    Nie, dziękuję.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: Dobre domycie skóry, brak uczucia ściągnięcia i przesuszenia. Opakowanie: Producent daje do wyboru dwa rodzaje opakowania - plastikowe z pompką i 500 ml uzupełniająca saszetka. Z przodu minimalistyczna grafika oraz logo, z tyłu czytelny opis produktu Wrażenia: Mydło pachnie dość intensywnie, ale przyjemnie. tworzy delikatną pianę, która odpowiednio domywa skórę. Niestety pozostawia skórę wysuszoną, jest uczucie ściągnięcia. Dłonie nie są przesuszone, ale dość nieprzyjemne zaraz po zastosowaniu tego mydła. Plus za niewygórowaną cenę kosmetyku i dość łatwą dostępność. Mam porównanie z mydłem mango tej samej marki, niestety te nie należy do najlepszych. Nie wrócę po kolejne opakowania.