Syoss Balancing, Hair & Scalp Shampoo (Szampon do wszystkich rodzajów włosów)

Miroku
    17 sierpnia 2021 o 18:46
    Poniżej drogeryjnej przeciętnej
    Mam włosy ciężkie, przetłuszczające się u nasady, zaś na długości są zdrowe. Skóra głowy dosyć wrażliwa, ale bardziej na czynniki niekosmetyczne-dobrze reaguje na zwyczajne szampony, bo lubi się ze SLeSem i mocniejszym oczyszczaniem. Od wszelkich myjadeł do włosów wymagam dobrego oczyszczania bez wysuszenia, a w przypadku szamponu codziennego(niespecjalistycznego) także przyjemności używania. Syoss to dla mnie taka drogeryjna średniawka, raczej po nią nie sięgam w pierwszej kolejności. Pomijając świetną linię Ceramide(której linia pielęgnacyjna oczywiście została wycofana bez żadnej sensowej przyczyny) to Syoss nigdy mnie szczególnie nie zachwycał jakością. Szampon Balancing kupiłam trochę z braku laku, trochę za sprawą żeń-szenia w składzie. Coś czego absolutnie nie mogę wybaczyć temu produktowi to zapach. Coś jakby cytrynowy, ale bardzo chemiczny, świdrujący nos i przyprawiający mnie o ból głowy. Używam nafty, używam śmierdziuszkowych szamponów z dziegciem, olei indyjskich śmierdzących tanim cytrusowym odświeżaczem do wc i nigdy nie miałam przy nich mdłości prowadzących do natychmiastowej potrzeby zmycia i wywietrzenia całego wszystkiego dookoła. A przy tym szamponie każde mycie głowy to droga przez mękę. Gdzie wieczorny prysznic to dla mnie zawsze mały rytuał oczyszczająco-relaksacyjny po ciężkim dniu :) Gdyby to był skoncentrowany szampon specjalistyczny to jeszcze mogłabym mu wybaczyć. Ale że to drogeryjny zwyklak-to już nie. Szampon jest gęsty, ale żelowo-przejrzysty. Bardzo dobrze się pieni i nie mam problemów z jego dokładnym spłukaniem. Myje i odświeża dosyć poprawnie. Włosy są po nim czyste i domyte, radzi sobie z naftą i olejami na parafinie. Nie przedłuża świeżości włosów, a nawet moim zdaniem troszkę szybciej po nim klapną. Przy dłuższym stosowaniu zaczęła mnie po nim trochę swędzieć skóra, więc obietnice równowagi skóry głowy są niespełnione całkowicie-a jak wspomniałam moja skóra głowy na większość przejrzystych szamponów z SLeS reaguje dobrze, nawet na te bardzo proste rypacze ziołowe za kilka złotych. Przy jego stosowaniu nie zauważyłam gorszego poplątania czy wysuszenia włosów, nie elektryzują się nawet gdy po myciu zamiast odżywki d/s na długość dam tylko troszkę serum silikonowego b/s na końcówki. Ot, taki drogeryjny mocno przeciętny szampon. Dla naprawdę niewymagających i bezproblemowych włosów(a także nosów). W tym przedziale cenowym i dostępnościowym jest mnóstwo znacznie lepszych oraz przyjemniejszych produktów.
    Drogeria Natura
    nankaxo
    8 sierpnia 2021 o 16:02
    Dobrze oczyszcza
    Szampon gęsty, dobrze się pieni. Mam przetłuszczającą się skórę głowy i potrzebne mi jest często ich oczyszczenie i odżywienie. Używam go jako tego mocniejszego szamponu, nadal poszukuję jednak dobrego słabszego specyfiku, więc myślę że warto poszukać czegoś od Syossa. Oczywiście trzeba też spojrzeć na składy. Ogólnie polecam do porządnego oczyszczenia skóry głowy i włosów.
    shewild
    7 marca 2021 o 11:51
    Temu panu już podziękujemy
    Szampon w sumie do wszystkiego i do niczego. Owszem, myje włosy, oczyszcza je przyzwoicie, ma ładny zapach i dobrze się pieni. Do tego wielka butla, która starcza na kilka ładnych miesięcy używania. I tyle... Być może miałam zbyt wygórowane oczekiwania co do niego i trzeba było go traktować jako zwykły codzienny szampon, ale obietnice producenta co do tego, że produkt "wspiera równowagę mikrobiomu, skórę głowy oraz wzmacnia włosy" sprawiły, że spodziewałam się znacznie więcej. Łudziłam się, że pomoże mi wydłużyć świeżość włosów, bo chociaż moje włosy potrzebują nawilżenia, to jednak skóra głowy ma tendencję do przetłuszczania się co w połączeniu z cienkimi włosami sprawia, że szybko tracą świeżość. Nic takiego niestety się nie stało, wręcz trochę szybciej po jego umyciu włosy klapną. Szampon na szczęście nie plącze włosów, dobrze je myje, no ale na pewno nie wzmacnia ani nie poprawia ich sprężystości. Jako codzienne myjadło, co do którego nie mamy wielkich oczekiwań - OK. Ale gdyby ktoś chciał się wczytać w opis na butelce i spodziewał się ambitniejszych rezultatów - niestety nie.
  • 23 lutego 2021 o 20:18
    Jestem na nie
    Skusiłam się na zakup w promocyjnej cenie. Dotychczas używałam innych firm np tresse*** labot***. Wydałam ten szampon teściowej bo wlosy mi zaczęły więcej wypadać niż dotychczas. Wlosy brzydkie szorstkie. Dala bym komuś kto ma krótkie włosy ,bo ich nie pielęgnuje pod każdym względem, tylko myje.
    Zalety:
    Wady:
    • Najzwyklejszy z najzwyklejszych
    Amina55
    25 września 2020 o 6:06
    Całkiem Dobry
    Bardzo często kupuje szampony tej marki zwłaszcza z serii bez silikonu. Produkty tej marki są dobre, sprawdzają się naprawdę dobrze. Włosy po umyciu są miękkie, ładnie się układają, mają delikatny połysk. Nie czuć obciążenia, nie wysusza skóry głowy, nie powoduje nadmiernego przetłuszczania skalpu, oraz co najważniejsze nie wzmaga łupieżu. Na włosach średnio porowatych sprawdza się bardzo dobrze.
    Zalety:
    • Nie obciąża
    • Dobrze myje
    • Włosy po umyciu są miękkie i bezproblemowo się układają
    • Nie wysusza skóry głowy
    • Ładnie pachnie
    • Łatwo dostępny
    • Dobra cena