Dezodoranty i antyperspiranty

Arganove Dezodorant mineralny `Cedr z pomarańczą`

• 12 czerwca 2024 o 2:05
    Dobry na umiarkowaną pogodę i umiarkowany ruch
    Jest lekki, ma przyjemny zapach, którego raczej się nie czuje w ciągu dnia. Nie podrażnia skóry. Niestety, tak jak napisałam w tytule nadaje się na umiarkowaną pogodę i umiarkowany ruch. Przy silniejszym poceniu się nie spełnia swoich zadań.
    Zalety:
    • Nie podrażnia skóry
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Nie nadaje się w sytuacjach gdy bardzo się pocisz
  • 3 marca 2024 o 18:21
    Przyjemny świeży zapach.
    Dezodorant mineralny ałunowy pomarańcza i cedr zamknięty jest w butelce w sprayu. Zapach przyjemny, nie utrzymuje się długo na skórze. Pojemność 100ml. Wydajny. Polecam dobrze wstrząsnąć przed użyciem żeby produkt spełnił swoje zadanie i niwelował nieprzyjemny zapach. Dezodorant w sprayu zaciekawił mnie ze względu na 100% składników naturalnych. Formuła zawiera olej arganowy i naturalny mineral ałun. Produkt trzeba dobrze wstrząsnąć. Nie podrażnia skóry i jej nie wysusza. Rozpylony szybko się wchłania nie pozostawiając lepkiej warstwy. Nie brudzi ubrań. Dezodorant na długo pozostawia uczucie świeżości (Producent zapewnia do 12h świeżości. Moim zdaniem świeżość zapewniona jest na około 8 h.) Produkt spełnia swoje zadanie i kupię ponownie, ale o innym zapachu. Zalety: Świeżość do 8h Nie podrażnia, nie zapycha skóry Niweluje nieprzyjemny zapach potu Świeży zapach Nie wysusza Delikatnie nawilża i pielęgnuje skórę Nie brudzi ubrań Szybko się wchłania nie pozostawiając lepkiej warstwy Wydajny Naturalny skład
  • 22 stycznia 2024 o 9:23
    Super produkt
    ARGA NOVE to mineralne (na bazie ałunu, hydrolatów i olejków), wegańskie dezodoranty w spreju, w mojej ocenie, o bardzo dużej skuteczności i wyjątkowo oryginalnych kompozycjach zapachowych. Ja miałam dwie opcje, jedna pomarańcza cedr, druga cytryna bergamotka i przyznam, że te odkrywcze doznania zapachowe bardzo mi się podobały. Dezodoranty nie podrażniły skóry, a ich działanie ściągające i antyseptyczne można wykorzystać także w pielęgnacji stóp. Nie ma w nich soli glinu, dlatego m.in. nie zatykają porów, a i dla odzieży są bezpieczne. Naturalne, wygodne w użyciu i w bardzo dobrej cenie! Butelka 100 ml to wydatek 15-20 zł.
    Zalety:
    • Zapach i różnorodność wyboru
    • Wygodna aplikacja
    • Skuteczność
  • 4 kwietnia 2023 o 20:00
    Świetny dezydorant
    Produkt ten kupiłam z polecenia innych osób i nie zawiodłam się. Wcześniej stosowałam typowe antyperspiranty, a ten produkt skradł moje serce. Główną zaletą jest naturalny skład i świetne działanie. Obawiałam się, że taki produkt możne nie zapewnić mi oczekiwanej świeżości przez cały dzień. Ale okazało się zupełnie odwrotnie. Stosuje dezydorant zarówno rano jak i wieczorem i przez cały ten czas czuje się świeżo. Produkt działa świetnie. Jedynym minusem może być dość specyficzny zapach ale bardzo szybko można się do niego przyzwyczaić. I oczywiście nie brudzi rządnych ubrań.
  • 8 lutego 2023 o 10:22
    Dosyć mocny zapach
    Cześć :) Dezodoranty Arganove znam i bardzo lubię. Od dawna kupuję dwa warianty: Róża i Kokos Cedr i pomarańcza Zazwyczaj wybieram dezodoranty mineralne zamiast antyperspirantów, ponieważ są to naturalne produkty. Reaplikuje w ciągu dnia, aby utrzymać świeżość. Dezodoranty mineralne spisują się bardzo dobrze w mało intensywne dni i przede wszystkim nie w upalne dni. Sprawdzają się zimą i jesienią. Wiadomo, że przy wysiłku fizycznym powinno się użyć czegoś mocniejszego. Uważam, że ochrona tego produktu jest na średnim poziomie. Bardziej są to odświeżające mgiełki Opakowanie - bardzo dobry atomizer, nie zacina się, nie pryska za mocno. Dezodoranty Arganove nie zostawiają śladów na ubraniach, nie podrażniają i nie wysuszają skóry. Dają efekt nawilżenia i odświeżenia. Cedr i pomarańcza jest mocniejszym niż Róża/Kokos. Zapach jak dla mnie jest trochę drażniący. Zbyt "ostry". To jedyny "-". Chociaz moheju mężowi i się podoba. Wydaje mi sie, ze to kwestia gustu. Jest na pewno skuteczniejszy niż wariant z różą. Używam go trochę rzadziej, wówczas kiedy potrzebuję silniejszej ochrony przed potem .