Już od kilku lat sięgam po naturalne dezodoranty bez soli aluminium w składzie. Większość z nich dawała powiedzmy, że średnią ochronę- nigdy dotąd nie byłam z nich całkowicie zadowolona. Aż w końcu przyszedł ten dzień :) nie pocę się jakoś spektakularnie, powiedziałabym, że w stopniu po prostu średnim, dość przeciętnym.
Opakowanie zawiera 100 ml produktu. Jest wykonane z ciemnego, ale jeszcze w niewielkim stopniu transparentnego plastiku. Jest gruby, porządny. Butelka zgrabna, wąska, dobrze leży w dłoni. Atomizer bez zarzutu, dozuje odpowiednią mgiełkę, nie zacina się i sięga do samego końca. Zabezpieczony nakładką, więc możemy zabrać opakowanie do torebki czy w podróż. Bardzo ładna szata graficzna i porządna etykieta, która się nie odkleja. Po zużyciu można opakowanie odkręcić, wyczyścić i nadać mu drugie życie.
Produkt ma postać wody. Nie zauważyłam, żeby się lepił. Dość długo wysycha, to prawda. Ja mam na to prosty patent – pomagam sobie suszarką. Jeżeli chodzi o zapach, to bardziej dominuje kokos, aniżeli róża. Jest bardzo delikatny, nie przytłacza i dość szybko wietrzeje. Dla mnie to plus, nie lubię, kiedy dezodorant kłóci mi się z perfumami. Jest wydajny, dwa lub trzy psiknięcia są wystarczające. Wymaga wstrząśnięcia przed użyciem, a termin ważności to 6 miesięcy od pierwszego otwarcia. Skład w 100% naturalny. Bazuje na hydrolacie z róży i kokosa oraz oczywiście na ałunie. Dostępność bardzo dobra, ja kupiłam w Rossmannie. Jego cena regularna jest bardzo niska, szczególnie w stosunku do wydajności.
Tak jak w tutule- on naprawdę działa! Przede wszystkim jako jedyny przetestowany przeze mnie dotąd bardzo skutecznie niweluje nieprzyjemne zapachy. Spokojnie wytrzyma dzień w pracy, czy bieganie za dwulatkiem, a to już jest wyższa szkoła jazdy :) przetestowany przeze mnie również w cieplejsze miesiące. Nie hamuje wilgoci, ale to normalne w tego typu produktach, nie takie jest ich zadanie. Jest bardzo łagodny, nie podrażnia skóry pod pachami, nawet zastosowany bezpośrednio po goleniu. Nie zauważyłam, by brudził ubrania, zarówno czarne, jak i białe materiały pozostają niezniszczone. Jeżeli szukacie czegoś bez soli aluminium, co nie jest ściemą i po prostu działa, to serdecznie polecam ten dezodorant. Ja jestem bardzo zadowolona i oczywiście kupię go ponownie.
Zalety:
- chroni przed brzydkim zapachem
- wydajny
- nie brudzi ubrań
- delikatny, nienachalny zapach
- nie podrażnia, nawet po goleniu
- wygodny w użyciu atomizer
- naturalny skład
- zamiast aluminium zawiera ałun
- niska cena
- dostępność
Wady:
- nie blokuje wydzielania wilgoci, ale nie do końca jest to minus, bo nie taka jest jego rola