Mam w swojej kolekcji wszystkie 3 wysuwane konturówki. Muszę przyznać, że ich kolory są piękne i bardzo udane, zarówno jako kontur, jak i na całych ustach. Są to produkty matowe, dosyć trwałe, bardzo dobrze zgrywają się z klasycznymi pomadkami (mam te ze współpracy z Agnieszką Janoszką). Kolory konturówek są dosyć uniwersalne i myślę, że dopasują się do bardzo wielu szminek.
Nałożone na całe usta podkreślają suche skórki, ale gdy zrobimy to starannie, wyglądają bardzo ładnie. Nie są niekomfortowe, czuję lekkie wysuszenie/ściągnięcie, ale jest to nieporównywalnie bardziej wygodne niż np. przy pomatkach Maybelline Matte Ink.
Moim ulubionym kolorem została idealna, która jest ślicznym, neutralnym brudnym różem. Pasuje absolutnie do każdego makijażu, ciepłego, chłodnego, mocnego, lekkiego, bo jest bardzo elegancka i neutralna w kolorze.
Nude glam i pamela są dużo bardziej brązowe, ale je również bardzo lubię. To twarzowe kolory, które pięknie podkreślą ciepłe karnacje (zarówno te jasne, jak i ciemne, choć przy ciemnych nude glam może okazać się zbyt jasny, zależy od upodobań).
Konturówki mają dwie wady, które niestety odejmują im gwiazdkę:
-są odrobinę za twarde, czasami trudno mi pokryć nimi całe usta gdy mam je bardziej wysuszone, bo konturówki po prostu się tak tępo "zaczepiają" o usta i nie chcą iść dalej.
-gdy już się tak zaczepią, potrafią się złamać. Co prawda da się je wtedy uratować i pewnie zużyję większość złamanego fragmentu, ale odrobinę mnie irytuje gdy produkt się łamie mimo, że bardzo o niego dbam.
Podsumowując, to bardzo dobry produkt, stosunek ceny do jego jakości jest jak najbardziej w porządku. Polecam je bardzo, bo wszystkie 3 kolory są twarzowe i ładne, a przy tym niezłe jakościowo. Do tego to produkt wykręcany, wygodny, a opakowanie jest porządne i zawiera ostrzałkę.
Zalety:
- kolory
- produkt wykręcany
- ostrzałka w opakowaniu
- ładnie wyglądają na ustach
- zgrywają się dobrze ze szminkami
- można nimi pokryć też całe usta
- są dosyć komfortowe w noszeniu
Wady:
- łamią się
- odrobinę zbyt twarde
- Trwałość