Ta niepozorna kredka zaskoczyła mnie przede wszystkim swoją trwałością.
Wodoodporna kredka marki Golden Rose w odcieniu nr 51 gości w mojej kosmetyczce od kilku miesięcy. Jej kolor dość dobrze wpisuje się w mój naturalny odcień ust, będąc od niego jedynie bardziej soczystym.
Kredka jest wysuwana automatycznie, co jest dla mnie ogromnym plusem, bowiem nigdy nie wiem, gdzie akurat znajduje się moja temperówka ;), sam mechanizm pracuje bez zarzutów.
Kredkę stosuję solo, nakładając ją nieco „głębiej”, niż jedynie na kontur ust, bądź dobieram do niej zbliżoną kolorystycznie, (zazwyczaj) matową pomadkę.
Kredka jest odpowiednio miękka, by łagodnie i bez wysiłku obrysować nią usta, jednocześnie na tyle twarda, by się nie złamać. Ma dobrą pigmentację, bo wystarczy jej niewiele, by jej użycie było widoczne. W zależności od tego jaki efekt chcę uzyskać, obrysowuję nią usta mocniej, co pozwala na bardziej wyrazisty makijaż ust.
Kredka na ustach prezentuje się bardzo ładnie, gładko, wyraziście. Pięknie można nią wypełnić ubytki w czerwieni wargowej. Nałożona na wargi nie podkreśla ewentualnych suchych skórek. Usta są uwydatnione, ale nie przerysowane.
Produkt ma naprawdę dobrą trwałość -nie straszne mu mycie zębów czy kontakt z wodą, pomimo iż usta są miejscem, które jest podatne na schodzenie makijażu (poprzez mówienie, jedzenie, picie, pocieranie… wiadomo o czym mowa ;)) -po kilku godzinach bycia poza domem, gdy przeglądam się w lusterku, nadal dostrzegam obecność kredki.
Kredka schodzi z ust równomiernie, wyglądając przez cały czas estetycznie. Nie ma negatywnego wpływu na skórę warg.
Używana kilka razy w miesiącu wystarcza na kilka miesięcy, choć to będzie uzależnione od tego, ile warstw potrzebujecie na swoje usta, także ja odpowiadam tylko za siebie:D jako że nie maluję ust jednym produktem aż do wyczerpania, kredka posłuży mi pewnie jeszcze około miesiąca.
Biorąc pod uwagę cenę, trwałość oraz efekt jaki uzyskuję z pomocą kredki, na pewno inne odcienie nie pozostaną mi obojętne, gdy będę chciała uzupełnić swoje zbiory. Generalnie marka Golden Rose raczej zawsze spełnia moje oczekiwania w kwestii makijażu ust i tak jest także w przypadku ocenianego produktu.
Polecam.
Zalety:
- trwałość jest naprawdę dobra, biorąc pod uwagę jak „wymagający” jest pod tym względem makijaż ust
- automatycznie wysuwany rysik
- dobrze napigmentowany kolor
- cena i dostępność
- Trwałość