Odżywki do włosów

Joanna Professional, Color Boost Complex, Colour Toning Conditioner Odżywka tonująca kolor (różne rodzaje)

notino.pl
Joanna Professional Professional Color Boost Complex Toning Conditioner odżywka tonująca kolor 500g
Bodyland.pl
Joanna Color Boost Complex Odżywka Tonująca Kolor 500g

Miroku
    12 maja 2024 o 21:01
    Ciężka, konkretna-dla włosów rozjaśnianych
    Moje włosy-obecnie półdługie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane, w naturalnym kolorze(średni brąz) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. (recenzuję wersję różową) Maskę kupiłam, bo lubię produkty do włosów Joanny i lubię wszelkie kosmetyki tonujące na różowo-wprawdzie mam naturalne włosy w kolorze średniego brązu, ale lubię nadawać im różowe odcienie. Farbowanie trwałe mnie nie interesuje, na efekcie intensywnym też mi nie zależy, dlatego lubię takie maski. Na moich włosach nadaje delikatnego różanego poblasku, ale jest to efekt bardzo dyskretny i subtelny. Patrząc na sam kolor kosmetyku-bladoróżówy, słabszy niż na przykład w truskawkowej odżywce OnlyBio(która to jest wręcz neonowa) myślę, że mocnego różanego tonu nią nie osiągnięcie. Różany za to otrzymacie zapach-uważam ,że tutaj jest on naprawdę ładny oraz miły dla nosa. To co mocnego tutaj dostaniecie to wygładzenie oraz dociążenie. Maska rewelacyjnie wygładza, dodaje włosom nawilżonego i mięsistego ciężaru, zmiękcza i dyscyplinuje. Naprawdę jest konkretna, dla moich włosów aż za bardzo-muszę nakładać ją minimalnie i od ucha w dół, nie częściej niż raz w tygodniu, bo łatwo jest nią moje włosy przeciążyć. Ale gdy mają gorszy dzień, są nieco bardziej suche lub zmęczone to ta maska im da odżywczego kopa(na tyle na ile można odżywić wizualnie martwy włos). Mój drugi sposób na nią to aplikacja przed myciem-działa równie rewelacyjnie, a nie ma obciążenia, chociaż dwukrotnie trzeba umyć włosy szamponem, bo ta maska jest kremowa, gęsta i treściwa. Nie wiem czy kupię ponownie tylko dlatego, że obecnie mam włosy naprawdę zdrowe oraz ładne i nie potrzebują takich mocnych masek :)
  • 12 kwietnia 2020 o 23:24
    Polecam
    Kupiłam przez Internet odżywkę z Joanny i sprawdziła się na moich włosach. Idealnie tonuje kolor na włosach. Mam zrobione pasemka na włosach i idealnie odżywia kolorek. Ja jestem zachwycona.
    Zalety:
    • Zapach, dostępność, cena
    Wady: