Błyszczyki

Burt's Bees Lip Shimmer Balsam do ust w błyszczyku

• 19 marca 2022 o 21:09
    Powidła śliwkowe
    Skusiłam się przez promocję, na którą trafiłam i zdecydowałam się na kolor "plum", nie żałuję. Jest to jakby balsam, jakby błyszczyk, jakby szminka. Ten konkretnie kolor faktycznie po rozsmarowanie przypomina powidła śliwkowe! Dość odważny ale skusiłam się wierząc, że może nie będzie tak kryjący. I tak żeby otrzymać ten delikatny efekt muszę smarować tylko jedną wargę :D Pomadka może być delikatna a może być jak bardzo napigmentowana szminka. Miło, że delikatnie nawilża i nie jest jedynie kolorem. Zapewne wielu osobom może przeszkadzać mentol, ja przestałam go szybko zauważać, zwłaszcza gdy nie smaruję grubej warstwy. Kolor bardzo polecam, nie trzeba się przy nim martwić o kolor zębów. I można bawić się kryciem. Opakowanie nie jest najbardziej eleganckie na świecie, ale jest małe i wygodne. Jeżeli wysunie się całą zawartość pomadki to faktycznie może się zaciąć przy powrotnym wsuwaniu i trzeba się czymś wspomóc. Więc po co tyle wysuwać? Ogólnie polecam, pewnie skuszę się też na inne kolory w przyszłości.
    Zalety:
    • kolory (PLUM jest piękny!)
    • pigment
    • skład
    • delikatne nawilżenie
    Wady:
    • cena, lepiej czekać na promkę jeśli to problem :)
  • 29 grudnia 2019 o 23:38
    Bubel
    Niestety, namęczyłam się bardzo, żeby zużyć jedno opakowanie, więcej już nie kupię. Tak się cieszyłam, bo nie jest łatwo znaleźć naturalną pomadkę, która będzie jeszcze w odpowiednim kolorze. Miałam kolor Peony i uważam, że jest rewelacyjny, ale co z tego. Pomadka ma mentolowy zapach i smak, a do tego chłodzi i lekko podrażnia usta, podejrzewam, że to ten mentol, że to jego naturalne działanie, a nie żadne podrażnienie, niemniej jednak ja się już nie skuszę, z wielkim żalem to piszę.
    Zalety:
    • super skład, same naturalne składniki,
    • przepiękny kolor, ideał,
    • pięknie wygląda na ustach, takie połączenie pomadki i błyszczyku, moja totalnie ulubiona formuła,
    Wady:
    • mentol wszędzie, zapach, smak, pieczenie ust, no nie mogę mieć na ustach niczego z mentolem, przykro mi bardzo,
    • można kupić tylko online,
    • wysoka cena, a wydajność mała,
    • opakowanie też nie przypadło mi do gustu, takie bazarowe
  • 5 maja 2019 o 14:36
    Rabarbar
    Mój ulubiony odcień to właśnie „rhubarb”, piękny, idealnie dopasowany do mojego naturalnego koloru ust. Pomadka (bo raczej nie jest to typowy, lśniący błyszczyk) jest świetnie napigmentowana, efekt można stopniować. Sztyft jest cieniutki, co ułatwia aplikację. Trwałość przeciętna, ale wybaczam - chodzi przecież o właściwości pielęgnacyjne - a tu kosmetyk spisuje się znakomicie, doskonale odżywia, regeneruje i chroni usta. Kolor znika równomiernie, wargi zawsze wyglądają ładnie i naturalnie. Lubię też ten chłodny, miętowy zapach. Ogromnym plusem jest oczywiście bezpieczny, naturalny skład.
    Sohniye
    29 listopada 2017 o 13:17
    Najlepszy!
    Nie trafiłam jeszcze na lepszy kosmetyk do ust. Piszę "kosmetyk" ponieważ ciężko jest go zakwalifikować. Jest to zarówno fantastyczna pomadka nawilżająca i odżywiająca, błyszczyk, jak i normalna koloryzująca szminka. Moje usta często są spierzchnięte i wysuszone, korzystałam z przeróżnych pomadek pielęgnacyjnych, są wśród nich takie, które naprawdę cenię, ale żadna nie zapewnia połączenia pielęgnacji z makijażem. Moim ulubionym kolorem jest zdecydowanie watermelon, ale wypróbowałam większość kolorów i ze wszystkich jestem zadowolona.
    • kolor
    • trwałość efektu
    • bardzo silne odżywienie
    Wady:
    • opakowanie mogłoby być lepsze, sztyft czasami się "zacina"
    krokuch
    14 maja 2016 o 18:23
    PEONY
    Cieszę się, że trafiłam na ten balsam-błyszczyk. Okazał się być tym, czego od dawna szukałam. Moim zdaniem bliżej mu do półtransparentnej mocno błyszczącej szminki nawilżającej niż do błyszczyka. + doskonale pielęgnuje usta + nawilża + wygładza + pokrywa usta pięknym błyszczącym kolorem + dość trwały, co bardzo mnie zaskoczyło, gdyż nie spodziewałam się tego - nie za bardzo lubię chłodzące mentolowe uczucie, jakie daje, jednak znika kilka minut po aplikacji EDIT: Po ponad miesiącu pomadka zaczęła ważyć się na ustach, tworzyć smugi i nieestetyczne kluchy. Już więcej jej nie kupię.