Szczoteczki soniczne

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 29 kwietnia 2021 o 9:48
    Lubię i używam
    Nie mogę ocenić obiektywnie ponieważ jet to moja pierwsza soniczna szczoteczka. Jednak bardzo ją lubię - posiadam różową wersję. Szczoteczka wygląda elegancko, pięknie zapakowana. Dobrze leży w dłoni. Działa ciszej niż moja dotychczasowa elektryczna. Można używać kilka trybów, połączyć z aplikacją na telefonie. Po każdym myciu wyświetlacz pokazuje czy zęby zostały dobrze umyte i jakie partie pominęliśmy. Po załączeniu szczoteczki działa ona przez 2 minuty i robi minimalne przerwy co 30 sekund. To pozwala dokładniej umyć zęby (chociaż trzeba się przyzwyczaić myć zęby partiami :P ). Szczoteczkę można położyć na blacie ale można też przylepić podstawę do ściany. Wg mnie to super patent - przy ładowaniu wystarczy wyjąc jedną część podstawy (trzyma się na magnes), ustawić na niej szczoteczkę i podłączyć jakikolwiek kabel mikro usb. Naładowana szczoteczka starcza na jakieś 2 tygodnie a ładuje się w jakieś 2 godz.
    Zalety:
    • wygląd
    • dobrze myje
    • ciekawe funkcje dodatkowe
    • w miarę cicha
    • program pracy ułatwia i zachęca do dokładniejszego mycia zębów
    • po umyciu zęby są gładziutkie, już chyba nigdy nie wrócę do zwykłych szczoteczek
    • jest całkiem tania, wymienne końcówki też w przyzwoitej cenie
    Wady:
  • 1 stycznia 2021 o 11:29
    Świetna!!
    Jest to moja pierwsza szczoteczka soniczna. Zakupilam ją na Aliexpress pod wpływem wielkiej promocji na 11.11. Dodatkowym plusem była bardzo szybka i bezproblemowa wysyłka z Polski. Mój produkt jest to szczoteczka soniczna Oclean X pro. Jednak po względem parametrów nie różni się znacznie od prezentowanej szczoteczki. Stąd opinie właśnie wstawiam tutaj. Co pierwsze rzuca się w oczy po wyciągnięciu z pudełka to dość duży, umieszczony w centralnym miejscu wyświetlacz, na którym widzimy przede wszystkim godzinę oraz pogodę. Po większym zagłębieniu się w ustawienia za pomocą dotykowego ekranu można zmienić parametry pracy szczoteczki takie jak czas pracy, intensywność szczotkowania. Szczoteczka łączy się z aplikacją w telefonie, gdzie również można zmieniać te same parametry wybierając przy tym dowolny odpowiadający nam tryb. Przyznam, że korzystanie z aplikacji w telefonie jest wygodniejsze. Dodatkowym atutem jest, że po zakończeniu ma wyświetlaczu na szczoteczce widzimy postęp pracy czyli w skali do 100% stopień wyszczotkowania zębów. Aplikacja dostarcza nam wiele trybów do wyboru począwszy od trybu wybielania po wybór mocy i intensywności dla wrażliwych dziąseł. Samo użytkowanie jest bardzo przyjemne i bezproblemowe. W zestawie otrzymałam podstawkę 2w1, która mogłam przykleić do ściany i w wygodny sposób mocować w nim moja szczoteczkę. Czas pracy takiej szczoteczki na pełnym ładowaniu szacuje na około miesiąc. Odkąd ją mam przyznam, że lądowałam ją tylko raz do tej pory. I mimo takiego krótkiego czasu posiadania już kocham miłością absolutną i wiem, że nie wrócę już do normalnych klasycznych szczoteczek.
  • 24 maja 2020 o 14:48
    Bezkonkurencyjna
    Pod względem innowacyjności to z pewnością nr. 1 Bo przecież żadna inna szczoteczka nie ma wyświetlacza :) Po co nam wyświetlacz? A no choćby po to żeby za każdym razem nie sięgać po smartfon jeżeli chcemy sprawdzić statystyki szczotkowania. Szczoteczka pokazuje ilość punktów zdobytych za ukończone szczotkowanie co może być motywujące dla niektórych. Ilość punktów jest przyznawana m.in. za czas szczotkowania, siłę nacisku a wbudowany żyroskop pokazuje procentowy podział czasu na szczotkowanie w każdej części jamy ustnej. Jeśli nie mamy zegarka w łazience to szczoteczka pokaże nam aktualną godzinę i date, przywita nas wesołym dzień dobry lub dobry wieczór w zależności od pory dnia a np. na nasze urodziny wyświetli tort :) Skąd szczoteczka to wie? Z aplikacji Oclean, tam ustawiamy swoją datę urodzenia. W aplikacji znajdziemy większą ilość ustawień, możemy dowolnie spersonalizować urządzenie według swoich potrzeb i skorzystać z kilkunastu gotowych programów szczotkowania albo stworzyć swój własny. Z poziomu wyświetlacza na szczoteczce możemy zmienić podstawowe funkcje czyli czas pracy, intensywność i tryb (czyszczenie, wybielanie i masaż) i to jest właśnie zaletą wyświetlacza - brak konieczności sięgania po smartfon. Poza tym szczoteczka jest ładna, lekka i ma użyteczny uchwyt magnetyczny na ścianę. Konkurencja w cenie około tysiąca złotych nie oferuje aż tyle. A tutaj szczoteczka za ponad 200 zł, która ma absolutnie wszystko. Jeśli akurat zmieniacie szczoteczkę na soniczną - zdecydowanie polecam.
    Zalety:
    • działanie (40 tyś sonicznych drgań na minutę)
    • wygląd
    • wyświetlacz
    • długi czas pracy na jednym ładowaniu
    • magnetyczny uchwyt na ścianę
    Wady:
    • nie ma wad!