Bazy do paznokci

OPI Natural Nail Base Coat Lakier podkładowy

OPI Natural Nail Base Coat baza pod lakier do paznokci 15ml

• 19 marca 2016 o 19:09
    Robi swoje
    Łatwo się rozprowadza, przedłuża trwałość lakieru, nie wysycha w opakowaniu. Czyli działa.
    LillyS
    20 stycznia 2016 o 20:00
    Uwaga na niego- formaldehyd!
    Bardzo lubiłam tę bazę, szybko schła, ale... po jakimś miesiącu dorobiłam się onycholizy. Po prostu paznokieć zaczął odchodzić mi po bokach, myślałam, że całkiem go stracę. Wtedy jeszcze nie skojarzyłam tego faktu z tym, że zaczęłam używać tej bazy; mało tego, nie wiedziałam, co się z paznokciem stało. Teraz już wiem. Czytajcie składy, naprawdę, u niektórych formaldehyd powoduje odchodzenie płytki, a w tym OPI jest i fomaldehyd, i toluen, i kamfora. Za takie pieniądze być ich tam nie powinno! Używam tego produktu od: używałam przez ok. pół roku Ilość zużytych opakowań: dwa
    Ninqsia
    8 czerwca 2013 o 21:01
    Mój - ZAWSZE
    Jestem zachwycona base coat (top coat - mniej ponieważ w mojej ocenie zbyt szybko gęstnieje jak na produkt tak porządnej marki). Jednakże, bardzo chwalę sobie to jak szybko moje paznokcie od tego lakieru rosną, byłam w szoku, bo wyhodowałam sobie szpony hehe. Marce jestem wierna od 2 lat i uważam, że nie ma lepszych lakierów od opi! <3
  • 23 lutego 2013 o 0:51
    Mogło być lepiej
    Nie bardzo mam do base coat\'ów cierpliwość. Jak by nie patrzeć, to kolejna warstwa lakieru. Zacznę może od tego - jak to się stało że weszłam w posiadanie tej bazy. Lakiery O.P.I chodziły za mną przez dłuższy czas. Więc postanowiłam zacząć od bazy, na dobry początek. Za 15ml buteleczkę ( czyli standardową pojemność O.P.I.) zapłaciłam 49,99. W tej samej cenie były również lakiery. Produkt ma lekko różowy kolor - to zabarwienie dodaje zdrowego wyglądu paznokciom, ale nie jest widoczny jak lakier. To taka lekko zauważalna ( w dziennym świetle ) poświata. Baza wysycha błyskawicznie - ok. 30s. Zapach - jak zwykły lakier. Pędzelek standardowy - jak w lakierach. Jednak dla mnie jest trochę nie wygodny w użyciu. Jest trochę za długi i za szeroki. Nie ma użycia, kiedy to bym nie zalała skórek malując najmniejszego paznokcia. O.P.I zaliczyło wpadkę, bo pędzelek odkleił się od nakrętki. I nie jestem pierwszą osobą, której przytrafiło się to w przypadku tej bazy. Pędzelek odpadł mi też od innego lakieru O.P.I. Czyli coś musi być nie tak z nimi. ;/ Producent zapewnia Nas, że baza zapobiega przebarwieniom, i zwiększa przyczepność lakieru. Podczas mojej całej lakierowej przygody nigdy nie miałam problemu przebarwionej płytki paznokcia. Wzięłam tą bazę, ze względna na przedłużenie żywotności lakieru na paznokciach. Jeżeli chodzi o lakiery O.P.I - one same w sobie trzymają się u mnie ok. 5-6 dni bez odprysków. Z bazą jest podobnie. Szczerze, nie zauważyłam praktycznie żadnej różnicy. Jest kompatybilna z innymi lakierami - jednak jakiś spektakularnych efektów nie doznałam. Lakiery które odpryskiwały, teraz trzymają się mocniej, ale nie jest to taki efekt jak w przypadku lakierów O.P.I. Reasumując: Za te pieniądze spodziewałam się czegoś innego. O ile za lakiery O.P.I jestem gotowa zapłacić 50zł, to w tym przypadku baza jest warta 20-25zł. Zaryzykuję stwierdzenie, że odżywka Eveline zwiększała bardziej żywotność lakierów np. z Essence niż ta z O.P.I. Jednak nie jest to produkt beznadziejny! Powiedziałabym, że to taki przeciętniaczek, ale to i tak nie zmiana mojego zdania na temat firmy O.P.I. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 3 lutego 2013 o 17:19
    Moj KWC.
    Używam razem z Top Coat. Zakupiłam w Douglasie za 59 zł zestaw dwóch Top+Base. Nabłyszcza odrobinę paznokieć, jednak nie jest to takie intensywne nabłyszczenie. Dzięki różowej barwie ładnie wyrównuje kolor płytki paznokcia i dzieki temu nadaje się idealnie jako lakier podkładowy do french, ale też mogłabym ją nosić samodzielnie. Stanowi świetną bazę pod inne lakiery. Paznokcie nie odbarwiają się dzieki niej. Cały zestaw sprawia, że lakier na paznokciach utrzymuje się około tygodnia. Nie odpryskuje, nie ściera się. Zmywam paznokcie z reguły tylko ze względu na to, że kolor mi się zwyczajnie nudzi. :) Moje paznokcie mogą w końcu urosnąć i nie łamią się. :) Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego.

Zobacz także inne Bazy do paznokci