Peelingi do twarzy

Bandi Pro Care, Aktywny peeling enzymatyczny z keratoliną

• 19 stycznia 2025 o 21:33
    Delikatny, ale mało skuteczny przy wymagającej cerze
    Używałam Bandi Pro Care Aktywnego Peelingu Enzymatycznego z keratoliną przez kilka tygodni i mam mieszane odczucia. Z jednej strony produkt jest delikatny dla skóry, nie powoduje podrażnień ani uczucia ściągnięcia. Po użyciu skóra jest gładka i miękka, co bardzo mi się podoba. Z drugiej strony, efekty złuszczania są dość subtelne – przy cerze z większą tendencją do zaskórników czy suchych skórek może nie być wystarczająco skuteczny. Dodatkowo cena w porównaniu do działania wydaje mi się trochę wygórowana. Podsumowując, produkt jest w porządku, ale raczej dla osób z mniej wymagającą cerą.
    Zalety:
    • Delikatny dla skóry, nie powoduje podrażnień.
    • Pozostawia skórę gładką i miękką po użyciu.
    • Odpowiedni dla wrażliwej cery.
    Wady:
    • Subtelne efekty złuszczania – niewystarczające dla cery problematycznej.
    • Wysoka cena w stosunku do działania.
    • Może nie poradzić sobie z uporczywymi suchymi skórkami.
  • 3 września 2024 o 8:44
    Najlepszy delikatny peeling enzymatyczny jaki miałam
    Peeling działa niezwykle delikatnie, ale skutecznie jego enzymatyczna formuła z keratoliną doskonale usuwa martwy naskórek, odsłaniając promienną i wygładzoną cerę, bez potrzeby mechanicznego tarcia. Jego konsystencja jest lekka i kremowa, co sprawia, że aplikacja to czysta przyjemność. Produkt nie powoduje podrażnień, co dla mojej wrażliwej skóry jest ogromnym plusem. Po zmyciu peelingu skóra jest miękka, aksamitna w dotyku i gotowa do dalszej pielęgnacji. Zauważyłam również, że dzięki regularnemu stosowaniu, moje pory stały się mniej widoczne, a cera nabrała zdrowego blasku. Dodatkowym atutem jest subtelny zapach, który uprzyjemnia cały proces. Idealny peeling, który łączy skuteczność z łagodnością, dbając o moją skórę w sposób, który naprawdę działa. To produkt, który z czystym sumieniem polecam każdemu, kto szuka efektywnego, a jednocześnie delikatnego sposobu na piękną, gładką skórę.
    Zalety:
    • Delikatne działanie wygładzeni a skóry
    • Zmniejsza pory
    • Opakowanie z pompką
  • 17 sierpnia 2024 o 23:35
    Bardzo delikatny peeling w formie kremu
    Peeling zakupiłam jakiś czas temu w Hebe. Ogólnie bardzo lubię markę Bandi, więc miałam wysoko postawiona poprzeczkę. Peeling mieści się w długiej, białej tubce. Szata graficzna opakowania jest bardzo ładna, minimalistyczna, ekskluzywna. Aplikator wygodny, w formie pompki, więc łatwo aplikować produkt. Peeling ma konsystencję kremu, dosłownie wygląda jak jakiś krem do twarzy (zamieściłam także zdjęcie konsystencji peelingu). Zapach jest łagodny, ale też przypomina zapach jakiegoś kremu drogeryjnego. Używałam produktu według zaleceń producenta. Mam skórę mieszaną, posiadam przebarwienia, zaskórniki oraz moją skora jest sucha. Peeling jest bardzo delikatny, nie wiem czy nie aż za delikatny. Po zmyciu peelingu czuję że twarz jest wygładzona, jest to widoczne od razu, zaskórniki są zmniejszone i ogólnie skóra jest taka wyciszona i wręcz nawilżona. Natomiast uważam, że brakuje mi tu większego oczyszczenia i złuszczania naskórka. Peeling jest dosłownie na maxa delikatny, więc dobrze sprawdzi się wrażliwym cerom z zaburzoną barierą hydrolipidową. Peeling, a raczej „krem” zmywa się tragicznie, trzeba się trochę namęczyć. Natomiast działanie jest okej, czuje wygładzenie.
    • szata graficzna
    • wygładzenie cery
    • zmiejszenie zaskórników
    • nawilżenie skóry
    • wydajny
    Wady:
    • konsystencja kremu, który ciężko później zmyć
    • zbyt delikatne oczyszczanie
    Bpjvx
    25 czerwca 2024 o 13:08
    Najlepszy
    Testowałam wiele peelingów enzymatycznych. Mam cerę mieszaną/tłustą trądzikową, moja cera jest bardzo wymagająca i żaden inny peeling nie sprostał moim oczekiwaniom jak ten. Zazwyczaj po innych peelingach skóra nadal jest szorstka, wydaje się niedokładnie oczyszczona a przy peelingu bandi tego nie ma, idealnie oczyszcza, wygładza, nie podrażnia mojej wrażliwej cery. Uzywam od dawna i kocham
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza, złuszcza, wygładza
  • 7 grudnia 2023 o 19:11
    Świetny peeling
    Jeden z najlepszych peelingow enzymatycznych jakie do tej pory stosowałam. Ma konsystencję kremu, przyjemnie się go aplikuje. Opakowanie z pompką jest cały czas czyste, wygodne. Po każdym użyciu efekt wow. Nie podrażnia, nie szczypie
    Zalety:
    • Duża pojemność
    • Nie szczypie
    • Nie ma zapachu