Peelingi do twarzy

Eveline Cosmetics Beauty & Glow, Naturalny peeling do twarzy `Peel It Baby! `

Eveline Beauty & Glow Peel it Baby Naturalny Peeling do Twarzy 75ml

• 3 stycznia 2025 o 7:42
    Peelingi enzymatyczne lubię, bardzo polubiłam się z świetnym peelingiem Eveline z innej serii, a ten jest jego godnym zastępcą. Jest to peeling 2 w 1 : ma oczyszczać skórę i może być stosowany zarówno jako peeling mechaniczny jak i enzymatyczny. Zaciekawiło mnie to jak podziała ma moją. Z efektów jestem zadowolona – wspaniale wygładza, oczyszcza a systematycznie stosowany rzeczywiście zmniejsza wydzielanie sebum, dzięki czemu moja mieszana skóra mniej się wyświeca. Peeling znajduje się w małej tubce. Tubka prezentuje się schludnie i wygląda ciekawie – ma jasnozieloną barwę, ale uwagę przykuwają napisy i rysunki z połyskującymi srebrnymi elementami i bielą. Opakowanie mimo dużej ilości tekstu nie przytłacza. Ma praktyczne zamknięcie na klik. Wykonano je z miękkiego plastiku, dzięki czemu łatwo się z niego korzysta. Otwór dozujący jest dosyć duży, ale nie wpływa to znacząco na wydobycie nadmiaru produktu chyba, że zbyt mocno naciśniemy tubkę. Peeling ma dość gęstą konsystencję przypominającą krem, lekko beżowy i widoczne są w nim drobinki peelingujące. Przyznam, że wypróbowałam oba sposoby i ten peeling bardziej lubię stosować jako peeling enzymatyczny. Drobinki są dość spore, ale delikatne dla skóry dzięki kremowej bazie. Nie zrobią nam krzywdy. Stosuję najczęściej ten peeling jako peeling enzymatyczny - nakładam go na twarz na 10 minut, a potem zmywam. Po aplikacji nie piecze, nie powoduje dyskomfortu i w tym czasie praktycznie całkowicie wysycha. Zmywa się go bardzo łatwo – wystarczy kilka razy przemyć twarzy. Po zmyciu resztek kosmetyku, skóra jest gładka, bardzo dobrze oczyszczona, a do tego nawilżona. Uważam, że producent spełnił swoje obietnice. W dodatku cenię sobie komfort użytkowania tego produktu – nie trzeba masować twarzy, wystarczy go nałożyć i odczekać. Produkt w miarę wydajny, cenowo przystępny, ma ciekawy skład z mnóstwem składników aktywnych.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
    • nie piecze, nie podrażnia
    • nawilża, oczyszcza i wygładza skórę
    • praktyczne i ładne opakowanie
    • korzystna cena
    • dobra wydajność
  • 22 października 2024 o 15:15
    Wszystko fajnie, ale on praktycznie nie działa.
    Otrzymałam ten peeling w prezencie i... bardzo dobrze się stało, bo dzięki temu wiem, że jednak nie jest on dla mnie ;). Powoli denkuję moją tubkę i cóż mogę rzec - znam inne, lepsze, bardziej skuteczne. Peeling od Eveline zamknięty został w miękkiej tubie zamykanej na zatrzask. Podoba mi się szata graficzna opakowania - optymistyczna, wesoła, a przede wszystkim czytelna. Kosmetyk jest kremowy, z wyczuwalnymi drobinkami - są one niewielkie i jest ich niedużo, nie kaleczą wrażliwej, suchej cery, której posiadaczką jestem. Zapach jest przyjemny - świeży, delikatnie owocowy. W składzie znajdziemy same dobroci - naturalne enzymy z bromelainy i papainy, drobinki ryżu oraz orzecha, aktywny węgiel oraz rozmaite ekstrakty, m.in. z truskawki. Jest tutaj również kwas laktobionowy i probiotyki - ogólnie rzecz biorąc, jest super. Jeśli chodzi o działanie, to szczerze mówiąc, po takim INCI spodziewałam się czegoś naprawdę dobrego, a tutaj...no, jest średnio i to bardzo. Producent informuje nas o dwóch możliwościach stosowania peelingu - mechaniczny bądź enzymatyczny. Próbowałam i tak, i tak - w pierwszym przypadku jest nieco lepiej, ale oczyszczenie i wygładzenie nie zadowala mnie w stu procentach, natomiast wariant drugi nie daje mi praktycznie nic - zero efektu, dosłownie. Nieważne, czy trzymam ten peeling 5, 10 czy nawet 15 minut - nie działa i już. Na plus, że jest rzeczywiście delikatny i absolutnie nie podrażnia, ale po co mi peeling, który...nie złuszcza? Nie mam po nim odświeżonej, rozświetlonej i idealnie gładkiej skóry - a po to stosuję złuszczacze wszelakiej maści. Podsumowując - ja jestem na nie i to pomimo bardzo dobrego składu, pięknego zapachu, delikatnej formuły i dobrej wydajności. Od produktu złuszczającego i oczyszczającego oczekuję, a jakże, złuszczania i oczyszczania, a Eveline mi tego nie zapewnia. Moją tubę zdenkuję, oczywiście, ale zakupu nie ponowię - bo i po co, skoro nie działa u mnie jak należy?
  • 6 marca 2024 o 20:25
    Eveline peeling
    Peeling Eveline Peel it Baby Beauty& Glov używam już od dłuższego czasu. Bardzo go lubię, jest delikatny ale ładnie złuszcza i oczyszcza skórę, redukuje nadmiar sebum i wyrównuje koloryt. Jedynie chyba nie zauważyłam rozświetlenia. Ale i tak bardzo go lubię. Jest niedrogi i bardzo dobrze oczyszcza i odświeża skórę.
    Zalety:
    • działanie, oczyszczanie, wydajność, cena, zapach, konsystencja
  • 2 października 2023 o 2:54
    Bardzo dobry peeling
    Posiadam cerę suchą, skłonną do przebarwień i niedoskonałości. Do użycia tego peelingu zachęciła mnie cena oraz dobry skład. Ma przyjemną, bardzo kremową konsystencje. Używam go jako maseczki na około 10/15 minut, po czym spłukuje okrężnymi ruchami wodą. Bardzo dobrze złuszcza naskórek ale z efektem "glow" bym nie przesadzała, ale nie da się zaprzeczyć że skóra jest odświeżona. Używam od trzech miesięcy, raz na mniej więcej dwa tygodnie i przy takim stosowaniu jest bardzo wydajny, zużyłam nieco więcej niż połowę opakowania.
    • Widoczna poprawa kondycji skóry
    • Nie podrażnia
    • Skład
    Wady:
    • Brak efektu "glow"
    Patqa91
    21 czerwca 2023 o 16:24
    Peeling Eveline
    Po przeczytaniu tutaj recenzji i opinii wielu kobiet postanowiłam kupić peeling enzymatyczny Eveline , Peel IT Baby!' Peeling bardzo dobrze oczyszcza twarz, skóra jest po nim faktycznie oczyszczona, delikatna a wszelkie niedoskonałości stają się mniej widoczne. Niestety u mnie po stosowaniu raz w tygodniu i pielęgnacji nawilżającej pojawily się u mnie miejsca w okolicach strefy T ze schodząca skórą.
    Zalety:
    • Atrakcyjna cena