Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Maximum Protection, Roll-on Clean Scent Antyperspirant w kulce

• 26 maja 2024 o 14:25
    Dobra ochrona, ale niewiele lepsza niż tych tańszych wersji
    Jestem zadowolona z tego kosmetyku, ale nie był wcale tak nieskazitelny i maksymalnie chroniący, jak go reklamują. Szczerze mówiąc - nie zauważyłam na sobie różnicy między tą kulką a jakąś inną, podobno mniej chroniącą przed potem. Działanie ma dobre - chroni przez poceniem się, przez nieprzyjemnym zapachem, nie podrażnia, lekko nawilża przez to, ze ma kremową konsystencję, ma delikatny, świeży zapach. Cena? U mnie kulka działała jak te inne, tańsze, więc dla mnie zawyżona.
    Osayi
    3 lipca 2023 o 17:42
    Pozostawia białe ślady
    Antyperspiranty w kulce Rexony sprawdzają się u mnie najlepiej, a próbowałam już wiele antyperspirantów. Ten natomiast trochę mnie zawiódł. Wg obietnic i recenzji jakie czytałam produkt powinien nie brudzić i chronić dłużej przed nieprzyjemnym zapachem. Dłuższej ochrony raczej nie ma - porównywalnie do tańszych produktów rexony. Jeżeli chodzi o brudzenie... o matko... U mnie totalna kicha, lepiej radzi sobie Rexona Active Protection +. Czarne koszulki w białych plamach, mimo że nie nakładam produktu jakoś dużo. Uczucie po nałożeniu też nie jest najprzyjemniejsze, trochę bardziej klei i mam wrażenie, że jest "cięższy".
    Zalety:
    • bardzo ładne zapachy
    • wydajny
    • nie podrażnia
    Wady:
    • nie spełnia obietnic producenta
    • klei
    • okropnie brudzi
    • drogi
    Karu89
    20 maja 2023 o 9:56
    Najlepsza kulka drogeryjna
    ☆ Zapach i Konsystencja Konsystencja jest delikatna i kremowa, koi skórę pod pachami. Wchłania sie przeciętnie, na pewno nie tak szybko jak wodniste produkty. Ale tez nie pół godziny więc dla mnie ok Zapach jest bardzo subtelny i typowo pudrowy. Woń ogólnie jest raczej neutralna, nie powinna być drażniąca dla nikogo, natomiast jak w sklepie wąchałam drugą opcję zapachową tej kuleczki to od razu mnie odrzucił zapach który trąci różanymi powiewami jak perfumy starszych pań... bleeee ☆ Działanie Przede wszystkim chroni przed nieprzyjemnym zapachem i całkowicie go maskuje. Czyli spełnia najważniejszą rolę do której został stworzony. Nie podrażnia, wręcz pielęgnuje skórę jak by się nałożyło balsam. Ogranicza potliwość, ale nie jest to bloker, więc nie do zera. Po prostu są momenty że pacha będzie lekko wilgotna, ale po 1 juz nie tak mocno jak przed użyciem tego antyperspirantu, a po 2 nic nie czuć. Ubrań nie brudzi i nie odbarwia ☆ Jakość i Wydajność Bardzooooo wydajny, używam już kilka miesięcy i jeszcze się nie skończył. Jakoś bardzo zadowalająca. Na bank kupię kolejny, i będzie to raczej mój nr 1 jeśli nie znajdę kiedyś czegoś co go przebije ☆ Opakowanie Wygodne, i estetyczne. Zakrętka w tej wersji nie wiem czemu ale działa totaknie bezproblemowo w porównaniu do tych tańszych kulek Rexony ☆ Cena i Dostępność Każdy Rossmann itp jest dość drogi jak na antyperspirant, ale uważam że wart swojej ceny bo nareszcie nie stresuje się o ubrania i przykry zapach w ciągu dnia
    Zalety:
    • ochrona przed brzydkim zapachem
    • znacząco zmniejsza potliwość
    • nie niszczy ubrań
    Wady:
    • dość drogi, ale warty swej ceny
    mkvili
    29 listopada 2022 o 7:03
    Pewna ochrona przed potem
    Prowadzę stosunkowo aktywny tryb życia i przyznaję, że ten antyperspirant wyjątkowo skutecznie chroni przed potem i nieprzyjemnym zapachem. Używam go już dwa lata i dzięki niemu zawsze czuję się pewnie i bezpiecznie. Co prawda nie zamierzam weryfikować, czy faktycznie działa przez 96h, ale po części jestem w stanie w to uwierzyć. Szybko się wchłania i nie pozostawia śladów na ubraniach.
  • 19 listopada 2021 o 10:09
    Kiedyś kulka była dla mnie katastrofą ale Rexona sprawiła, że zmieniłam zdanie
    Do kulek nie byłam przekonana po tym jak kiedyś dawały uczucie mokrej pachy i nie robiły dosłownie nic. Pierwszą kulkę kupiłam z innej marki bo chciałam przetestować jak teraz wyglądają takie antyperspiranty względem wysychania produktu? Wiecie czy paszka będzie mokra. Byłam pod wrażeniem działania, dlatego postanowiłam kupić podobny produkt z innej marki. Kulka sprawdza się rewelacyjnie! Produkt nie daje tego nieprzyjemnego uczucia, gdyż szybko wysycha. Pachnie równie ładnie a jego ochrona przed potem działa. Przyznam, że od czasu do czasu (raz na 2-3 tygodnie) używam blokera na noc. Tych kulek używam już dłuższy czas i zużyłam kilka opakowań. Do produktu na pewno będę wracać, jednak będę też testować inne.
    Zalety:
    • pacha nie jest mokra po jego użyciu, szybko wysycha
    • nie brudzi ubrań
    • ubrania nie żółkną, nie bieli
    • działanie
    • wydajny

Zobacz także inne Dezodoranty i antyperspiranty