Podpaski

Facelle Ultra Binden Extra Lang + Flugel Ultra podpaski ze skrzydełki extra długie rozmiar 2

• 22 września 2024 o 19:33
    Lubię je.
    O ile rozmiar 1 okazał się dla mnie zbyt krótki, o tyle z rozmiarem 2 trafiłam już idealnie. Oczywiście pokusiłam się o zmierzenie podpaski: całość ma rzeczywiście 27,5 cm, natomiast część chłonna (bez osłonek) ma 24 cm. Osobiście bardzo je polubiłam. Nadają się u mnie nawet na początek okresu, szybko wchłaniają krew, jeszcze nigdy nic mi nie przeciekło. Są komfortowe w noszeniu, nie grube, a miękka powierzchnia nie powoduje żadnych odparzeń czy podrażnień i jest po prostu ok. Mają dobry klej, choć czasem skrzydełka się podwijają, zależnie od materiału bielizny. Pomimo, że w kwestii podpasek nie mam swoich ulubieńców i zazwyczaj biorę to, co akurat jest w dobrej cenie, to tę wersję facelle kupuję chyba najchętniej.
  • 5 sierpnia 2023 o 18:14
    Raz na tak, raz na nie.
    Marka Facelle wcześniej mi nie znana, zazwyczaj sięgam po inne artykuły higieniczne. Kupiłam robiąc zakupy kosmetyczne w Rossmanie z myślą o przetestowaniu. Rozmiar 2 wydał się optymalny na pierwsze dni miesiączki. Opakowanie typowe woreczek foliowy z masą treści w języku niemieckim. Podpasek w opakowaniu jest 12 sztuk, każda z nich dodatkowo zapakowana w folię z przylepcem. Bezzapachowe, bardzo długie z delikatnych materiałów, chłonność taka sobie, wolno się "wpija zawartość" co jest denerwujące. Skrzydełka dodatkowo zabezpieczają bieliznę. Podpaska dobrze leży, nie podrażnia skóry wrażliwej, nie migruje. Zużyłam jedno opakowanie i nie wiem czy wrócę ponownie, czegoś mi tutaj zabrakło.
    Netili
    1 sierpnia 2023 o 10:21
    Są ok
    Podpaski Extra Long rozmiar 2 kupiłam w Rossmanie, podpaski te są dość długie i nadają się na obfite miesiączki, mają skrzydełka które dobrze trzymają się bielizny, nie przesuwają się nie rolują ani nie odklejają i są bezzapachowe za co duży plus, minus jest taki że są za mało sztywne przez co ciężko jest czasem nakleić je na bieliznę, ponad to nie mają żadnej dodatkowej powłoczki ochronnej żeby dodatkowo się zabezpieczyć, mimo to będę do nich często wracać ze względu na cenę.
    Zalety:
    • Nie przesuwają się
    • Nie rolują
    • Nie odklejają
    Wady:
    • Za mało sztywne
    • Nie mają dodatkowej powłoki ochronnej
  • 5 września 2022 o 10:57
    Niewybaczalna wada
    Niegdyś Facelle było moją ulubioną marką, zrobiłam skok w bok dla Biedronkowej Feminy i byłam zadowolona. Podczas ostatnich zakupów w Rossmannie wrzuciłam do koszyka kilka opakowań. Najpierw spore zaskoczenie, jeśli chodzi o opakowania - zmieniono szatę graficzną na o wiele mniej czytelną. Nie wiedziałam właściwie który wariant biorę, wszystkie w takich samych kolorach, dużo drobnych napisów, tutaj spory zawód. Podpaski zapakowano w pojedyncze saszetki. To już powinien być standard, bo pozwalają dyskretnie pozbyć się zużytej sztuki. Niestety, naklejka do zaklejania ciężko się odrywa, rozrywa przy tym owijkę, Femina ma zdecydowanie lepiej to zrobione Podpaski są cienkie, wygodne. Dobrze się trzymają, klej jest ok, podpaska nie wędruje. Niestety na tym się kończą plusy. Podpaski totalnie nie sprawdziły się w upalne dni. Rozwarstwiają się, wata umieszczona w środku zbija się, oddziela od siateczki. Pierwszy raz w życiu zdarzyło się, że odparzyłam sobie skórę :( Co mnie bardzo zaskoczyło, bo pomimo wzmożonej higieny i częstej zmiany i przebywania w domu coś takiego się wydarzyło. Bywało, że byłam w podróży, w pracy czy na uczelni, gdzie nie miałam możliwości częstego korzystania z łazienki i taka sytuacja absolutnie nie miała miejsca. Niewybaczalny minus, który skreśla produkt na miejscu. Nie pomoże niska cena i dobra dostępność, wracam do Biedronkowej Feminy.
  • 2 kwietnia 2022 o 22:17
    Facelle mnie znowu zaskoczyło i to pozytywnie :)
    Wkońcu tanie podpaski z "miękką powłoczką" do tej pory większość głównie była z siateczkową. Podpaski rozmiaru 2 były bardzo wygodne w noszeniu, nie odklejały się i nie przesuwały się. Są dostępne w każdym Rossmannie więc łatwo je zdobyć i praktycznie zawsze są dostępne. W czasie testowania podpasek nie przydarzyły mi się żadne wpadki z przeciekaniem, lecz przez swoją wierzchnia strukturę (miękka) radziłabym częściej kontrolować czy coś nie przecieka ;) Warto je itak przetestować.

Zobacz także inne Podpaski