WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki w płachcie

Glamfox Ultra, Wrinkleless Peptide Solution Mask (Przeciwzmarszczkowa peptydowa maska w płachcie do skóry dojrzałej, ze zmarszczkami)

• 1 czerwca 2025 o 13:53
    Trafia na moją listę do ponownego zakupu
    Maseczkę kupiłam w Dino za 5 zł. Lubię dział kosmetyczny w tym markecie bo można tam znaleźć ciekawe mało znane marki zarówno produktów pielęgnacyjnych jak i do makijażu. Mam 42lata i skórę sucha . Często korzystam z masek w płachcie bo to szybko sposób na poprawę stanu skóry po ciężkim dniu. Ostatnio przez nawał obowiązków i stres nie skupiałam się na pielęgnacji. Było tylko zmycie makijażu i nałożenie kremu. Po skórze twarzy było widać zmęczenie, brak nawilżenia, napięcia i szary koloryt. Staram się zawsze zerknąć na skład ponieważ unikam kilku elementów a teraz na rynku jest tyle wartościowych produktów że nie trzeba brać wszystkiego jeśli coś nam w składzie nie odpowiada. Tu mamy peptydy, aminokwasy, ekstrakty roślinne, kwas hialuronowy, propolis -na bogato. *opakowanie* Duża tradycyjna saszetka z minimalistyczna grafika .Ja lubię gdy na opakowaniach coś się dzieje tzn. są jakieś rysunki, owoce itp. Wiadomo że potem to wszystko ląduje w śmieciach ale ja kupuję oczami i dla mnie wygląd się liczy. Maska produkowana jest w Korei a jak wiadomo tam bardzo dbają o skórę . * zapach* Nie opiszę go bo w sumie oprócz takiego kosmetycznego nie wyczuwam nic ciekawego. *tkanina* Cienka i delikatna. Bardzo mocno nasączona żelowa esencją. Jest jest tak dużo że ścieka po szyi i zostaje jeszcze w opakowaniu do reaplikacji. Na skórze pozostaje minimalna warstwa ale prawie wszystko się wchłania. *działanie* Tkanina idealnie dopasowała się do mojej twarzy. Trzymałam ją ok.15 minut i nie wysychała za szybko. Skóra w widoczny sposób została nawilżona, napięta i ujędrniona. Nie jest to efekt liftingu ale zauważalna poprawa kondycji skóry. Zmarszczki nie zniknęły ale wiadomo jak to jest z tymi obietnicami producenta:) Skóra już po jednej aplikacji stała się promienna, gładka i wyglądała na zadbaną jak po spa.
    Zalety:
    • Plusy
    • niska cena
    • dobrze skrojona płachta
    • dużo esencji
    • świetne działanie
    • brak podrażnień
    • skład
    Wady:
    • Małe minusy które nie wpływają znacząco na ocenę
    • brak zapachu
    • grafika opakowaniach
  • 4 marca 2024 o 21:32
    peptydowy booster w relaksującej formie maseczki
    Kupiłam zestaw dziesięciu maseczek w tkmaxx, w ciemno licząc na odkrycie. I faktycznie było to odkrycie, jedna sztuka wychodziła coś ponad 8 złoty a efekty dawała mi natychmiastowe. Maseczki peptydowej używałam w chwilach walki z zaburzoną barierą hydrolipidową. Przynosiła natychmiastowe ukojenie mojej podrażnionej cerze. Po pierwszych aplikacjach byłam zaskoczona efektami jakie mi przyniosła, nie spodziewałam się, że aż tak dużo mi da. Moja cera przede wszystkim wyglądała dużo lepiej, odzyskała zdrowy wygląd. Nie była tak ściągnięta przez brak nawilżenia. Efekt utrzymywał się przez kilka dni. Używałam jej przede wszystkim z myślą o naprawie mojej cery dzięki peptydom, nie przynosiła nawilżenia tak aby zaparło mi dech z wrażenia. Po prostu traktuję ją jako dodatkowy booster peptydowy przed nałożeniem pozostałych regenerujących kosmetyków.
    Zalety:
    • dobrze skrojona płachta
    • sporo esencji, wystarczy na pokrycie szyi i dekoltu
    • niska cena
    • regeneracja cery
    • natychmiastowe efekty, cera wygląda na zdrowszą
    • skóra jest widocznie zregenerowała przez kolejne dni
    • słabo wyczuwalny zapach
    Wady:
    • słaba dostępność
    • esencja jest żelowa, przez co płachta maseczki szybko wysycha i odrywa się od brody
    ****
    Używa od:próbka
    Kupiłam w biegu bez przemyślenia, ale trafiłam całkiem dobrze. Bardzo fajna, budżetowa maska w płachcie. Mam cerę mieszaną i aktualnie z racji na sezon grzewczy i suche powietrze w pomieszczeniach zdarza się być przesuszona oraz z racji na pogodę na zewnątrz i różnice temperaturowe ma tendencje do odwodnienia i uszkodzeń, dlatego używam maseczek częściej niż zwykle i zależy mi głównie na nawilżeniu skóry. Maseczka spełniła swoje zadanie i bardzo dobrze nawilżyła moją skórę, nie pojawiło się żadne podrażnienie, a twarz wyglądała na bardziej wypoczętą niż przed użyciem, co utrzymało się do dnia następnego - użyłam jej wieczorem i następnego dnia makijaż wyglądał dużo lepiej. Daje 4 gwiazdki, bo nie było efektu WOW, ale w tej cenie się też go raczej nie spodziewałam, dlatego polecam wypróbować ją na własnej skórze.
  • 19 października 2022 o 14:02
    Napinająca i mocno nawilżająca
    Zużyłam dwie, ogólnie jestem zadowolona. Zmarszczki niestety jak były, tak są. Ale obietnica napięcia skóry została spełniona. Twarz jest nawilżona, wygładzona i wygląda faktycznie lepiej. Może nie jest to efekt wow, ale to napięcie bez dodatkowego dyskomfortu jest dla mnie powodem do zadowolenia. Cera wygląda na zdrowszą i bardziej jędrną. Materiał nie jest bardzo miękki, ale dzięki temu dobrze przylega. Nasączony bardzo mocno esencją, w moim odbiorze lekko żelową. Wylewało się też z opakowania. Ta mokrość dała poczucie chłodzenia. Skrojona w porządku, czyli nie nachodziła na oczy i przykryła całą twarz. Na policzkach miałam boki na zakładkę. Zdecydowana większość wchłonęła się. To co zostało pozostawiło bardzo klejącą warstwę, która jednak po pewnym czasie i doklepaniu także się wchłonęła na sucho i matowo. Zapach bardzo delikatny i neutralny.
    Zalety:
    • Dużo esencji, która się wchłania
    • Zapach ledwo wyczuwalny, nawet dla wrażliwych
    • Solidnie nawilża
    • Przyjemnie napina
    • Poprawia ujędrnienie
    Wady:
    • Nie zauważyłam wpływu na zmarszczki
  • 1 lipca 2022 o 20:54
    Polecam
    Używa od:próbka
    Bardzo fajna maseczka. Kupiłam kilka sztuk w Lidlu z ciekawości i jestem mile zaskoczona. Płachta jest mocno nasączona, ma przyjemny zapach. Po nałożeniu dobrze przylega do twarzy i nie ześlizguje się w trakcie noszenia. Cera po aplikacji jest fajnie nawilżona, wygładzona, lekko napięta. Mam mocno wrażliwą cerę i co jest dla mnie ważne - nie podrażnia. Polecam!
    Zalety:
    • mocno nasączona
    • fajne działanie

Zobacz także inne Maseczki w płachcie