Maseczki w płachcie

Frudia My Orchard, Squeeze Mask Mango Oczyszczająco-wygładzająca maseczka w płachcie z mango

• 20 maja 2022 o 8:53
    Kupiona kilkukrotnie
    Maskę kupiłam po raz pierwszy w Kontigo na promocji 2+1na pielegnację. Już po pierwszym użyciu tej maski mi się spodobala. Maska jest wykonana z naprawdę przyjemnego materiału i jest mocno nawilzona. Przyjemnie chlodzi, pieknie pachnie i wygładza cerę. Po jej użyciu kupiłam kilka innych z tej firmy i zadna z nich mnie nie zawiodła. Chyba najlepsze maseczki w płachcie jakie stosowalam.
    Zalety:
    • materiał plachty
    • nawilzenie
    • wygladzenie
    • cena niska jak za taką jakosc
  • 30 września 2021 o 21:19
    bardzo ok
    Używa od:próbka
    Zdecydowanie lubię domowe spa i nakładanie maseczek na twarz. Co rusz sięgam po nowe, a wracam tylko po te, które naprawdę dobrze wpłynęły na moją skórę. Skóra po maseczce była gładka i miękka w dotyku, maseczka dobrze się wchłaniała i nie pozostawiała lepkiego uczucia na skórze. Płat był wykonany z przyjemnego materiału, który dobrze przylegał do twarzy. Ma mega zapach!
    Zalety:
    • działanie
    • płachta
    Wady:
  • 28 sierpnia 2021 o 13:05
    Przyjemnie nawilża
    Jako posiadaczka suchej cery oczekiwałam nawilżenia i go uzyskałam. Maska jest zamknięta w niebieskim opakowaniu z motywem owoców mango. Zapach mango jest, ale bardzo delikatny. Po wyjęciu płachta jest bardzo mocno nasączona, aż z niej ścieka, płachta dobrze przylega do twarzy. Trzymałam maskę około 15 minut, po tym czasie miejscami była już sucha. Efekt w porządku - nieprzyjemna suchość zniwelowana, na wchłonięcie potrzebowała kilka minut. Miejscami skóra pozostała lepkawa. Po wchłonięciu twarz była przyjemna w dotyku oraz odświeżona, nie sucha ani nie matowa. Kosmetyk mnie nie uczulił.
    Zalety:
    • długotrwałe nawilżenie
    • nie uczula ani nie podrażnia
    • delikatny zapach
    • płachta dobrze przylega do twarzy i otwory są dobrze wycięte
    • design opakowania
    Wady:
  • 7 sierpnia 2021 o 17:04
    Bardzo przyjemna, nawilżjąca formuła
    Używa od:próbka
    W miarę fajna odżywcza i odświeżająca maseczka o świetnym zapachu mango, chociaż uważam, że delikatny ten zapach ale dla mnie to na plus. Skóra po użyciu jest jakby odświeżona, lekko nawilżona, ale nie jest to jakiś super efekt. Bardzo przyjemna i dość łatwo dostępna. Fajna na użycie dodatkowo do pielęgnacji.
  • 16 lipca 2021 o 21:38
    Orzeźwiające mango ❤️
    Płachta łatwo się rozkłada i jest bardzo dobrej jakości. Nie rwie się i dobrze przylega do skóry. Jest odpowiednio wycięta, co pozwala na jej dopasowanie. Mocno nasączona esencją, co również jest na plus. W opakowaniu zostaje jeszcze trochę płynu, który można nałożyć na szyję. Zapach na pewno przypadnie do gustu fankom owocowych aromatów. Esencja pachnie bowiem jak soczyste mango. A jak wrażenia? Bardzo pozytywne! :) Maska jest wygodna w użyciu, gdyż po wyznaczonym czasie wystarczy ją tylko zdjąć. Nie zostawia lepkiej warstwy, którą trzeba by zmywać. Jest więc to ekspresowy sposób na poprawienie wyglądu skóry. Maska spełnia obietnice producenta. Bardzo dobrze nawilża i wygładza. Myślę, że jest idealna dla cery mieszanej, gdyż strefa T jest ładnie zmatowiona, a z kolei policzki delikatnie rozświetlone. Skóra jest bardzo miła w dotyku i odżywiona. Jest też delikatnie rozjaśniona (pewnie przez zawartość ekstraktu z cytryny). Maska relaksuje i orzeźwia, zarówno dzięki zapachowi, jak i temu, że delikatnie ochładza skórę. Jest więc super opcją na lato. Co do składu, to jest moim zdaniem całkiem niezły. Jest tu sporo dobroczynnych substancji jak masło mango, miód, betaina, gliceryna oraz ekstrakty z szałwii, mięty czy rozmarynu. Niektórzy mogą się czepnąć PEG w składzie, ale w moim przypadku maska nie wywołała żadnych podrażnień. Podsumowując polecam. Maska zdecydowanie spełnia moje oczekiwania i na pewno jeszcze będę do niej wracać. :)
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    • matuje strefę T
    • lekko rozjaśnia
    • płachta jest dobrej jakości
    • sporo esencji
    • ładny zapach
    • niezły skład
    • nie trzeba zmywać resztek z twarzy

Zobacz także inne Maseczki w płachcie