Toniki i hydrolaty

Lirene Dermoprogram 100% Hydrolat z ylang ylang

• 18 września 2023 o 23:52
    najbardziej działa przy cerze tłustej i mieszanej.
    Plastikowa buteleczka z atomizerem a w niej ładny zapach kwiatowy, który pobudza skórę z rana, odświeża ją. Przez cały dzień skóra staje się zmęczona, zanieczyszczona więc fajne rozwiązanie mieć pod ręką ten produkt, gdyż niweluje wydzielanie się sebum, łagodzi wszelakie podrażnienia, koi skórę, odżywia i tonizuje.
  • 16 października 2022 o 16:07
    Miły hydrolat
    Na początku poruszę sprawę największego dla mnie problemu tego produktu, czyli atomizera. Jest po prostu okropny. Dwa piknięcia i twarz wygląda jak po porzadnej kąpieli. Kiedy stosowałam go latem nie było żadnego problemu raz dwa wszystko wysychało. Wraz ze spadkiem temperatury nie jest już tak fajnie. Według producenta można jej używać w ciągu dnia do odświeżenia. Oczywiście że tak jak ma się na sobie pełen wodoodporny makijaż. I tyle dość narzekania. Po przelaniu do sprawdzonych butelek problem znika. Sam produkt jest bardzo przyjemny. Ma lekki kwiatowy zapach. Trochę specyficzny, nie taki "swojski" ale też nie egzotyczne (moja subiektywna opinia). Kojarzy mi się z takimi małymi indyjskimi sklepami z bibelotami, gdzie zaopatrywałam się w kadzidełka. Kolejna sprawa regulacja sebum i łagodzenie. Myślę że jestem na tak. Moja mieszana skóra go polubiła. Można poczuć lekkie ściągniecie więc wątpię by był to komfortowy produkt dla cer suchych. Dlatego produkt jest bardzo bardzo fajny ale opakowanie beznadziejne
    Zalety:
    • Skład
    • Przyjemny efekt na buzi
    Wady:
    • Tragiczny atomizer
  • 29 listopada 2021 o 20:02
    Zapach absolutnie nie mój
    Hydrolat kupiłam w Hebe na promocji za 13,99zł. Mam już swoja ulubiona firmę od hydrolatów ale muszę je zamawiać przez internet więc gdy nadażyła się okazja kupić czysty składem hydrolat bez zbędnych polepszaczy i to od ręki to zaryzykowałam. Kiedyś miałam taki hydrolat z drogerii który miał w składzie wszystko tylko nie wodę kwiatowa z danej rośliny:)Tutaj jest bez zarzutu 1. Butelka przeźroczysta ładnie ozdobiona kwiatami Atomizer mocno psika dla mnie nawet za mocno. Wszystko dookoła jest mokre. Do tego strumień jest obfity, nie jest to mgiełka więc produktu szybko ubywa. Radzę przelać zawartość do innej buteleczki 2.Zapach jest dość dziwny. Może tak faktycznie pachnie ten kwiat ale mi się nie podoba. Przypomina mi zapach „kościoła :) właściwie kwiatów które kupowane są na pogrzeby czy na wystrój kościoła. No sorry ale takie mam skojarzenia. Ten hydrolat przeznaczony jest dla skóry tłustej gdyż reguluje wydzielanie sebum. Moja jest sucha ale on jej wcale nie ściągnął czy jakoś źle na nią wpłynął. Jego działanie tonizujace, odświeżające jest w porządku. Nie mam nic do zarzucenia. Można też go używać do rozrabiania glinek. Działanie -odświeża -niweluje ściągnięcia -przygotowuje skórę do kolejnych etapów pielęgnacyjnych -nie podrażnia -przywraca odpowiednie pH Producent pisze też o likwidacji przebarwień-nie wiem jak długo trzeba by było stosować ten produkt aby zauważyć jako takie rozjaśnienie skóry- nie bardzo w to wierzę . Ogólnie jeśli komuś nie przeszkadza zapach to produkt jest godny polecenia
    shewild
    21 listopada 2021 o 13:32
    100% zadowolenia
    Hydrolaty regularnie goszczą w mojej łazience. Lubię po nie sięgać jako odmianę od toników i choć zwykle mają łagodniejsze działanie, to na ogół bardzo służą mojej skórze. Z hydrolatem ylang ylang od Lirene bardzo się polubiłam i na pewno sięgnę po niego jeszcze nie raz. Po pierwsze - bardzo wygodne opakowanie z atomizerem. Mgiełka jest bardzo drobna, delikatna, pompka się nie zacina i działa bez zarzutu. Trochę szkoda, że opakowanie jest nieco mniejsze niż standardowe, bo szybciej się kończy, ale byłam tego świadoma kupując produkt. Zapach jest ładny, kwiatowo-ziołowy, uprzyjemnia stosowanie produktu, nie jest intensywny i po chwili się ulatnia. Co dla mnie ważne, hydrolat nie podrażnia skóry. Po jego użyciu nigdy nie miałam do czynienia z zaczerwienieniem ani ściągnięciem skóry. Wręcz przeciwnie, hydrolat łagodzi i koi, od razu po przetarciu skóra się odpręża. Nawilżenie jest bardzo delikatne, ale w tonikach i hydrolatach nie jest to dla mnie warunek kluczowy. W tym przypadku doceniam również fajne uczucie odświeżenia, widoczne rozświetlenie i uspokojenie skóry. Co do działania na przebarwienia - za wcześnie, żeby coś stwierdzić z pełnym przekonaniem, ale wydaje mi się, że delikatnie poprawia koloryt skóry i ujednolica ją. Hydrolat także świetnie spełnia rolę odświeżającej mgiełki w ciągu dnia oraz nawilżacza do masek glinkowych. Jest to dla mnie produkt wielofunkcyjny i jako taki zdecydowanie wyróżnia się wśród podobnych sobie. Polecam i już planuję zaopatrzyć się w zapas przy najbliższej okazji.
    Darda2
    6 października 2021 o 14:42
    Super zaskoczenie
    Piękne, minimalistyczne i kobiece opakowanie. Wygodny atomizer (mógłby robić delikatniejszą mgiełkę), Zapach specyficzny ale widocznie taki musi być (lepiej tak i naturalnie niż zmieniony perfumami). Używam do cery mieszanej, wrażliwej z przebarwieniami. Zakupiłam go spontanicznie w promocji za ok. 10 zł. Podeszłam do niego dość sceptycznie ponieważ większość mgiełek nie daje widocznych efektów, a to mój pierwszy 100% hydrolat. Zakończenie pozytywne. Miło się go użytkuje, nawilża skórę, przywraca odpowiednie pH. Wydaje mi się że poprawia kondycje mojej skóry poprzez zmniejszenie wydzielania sebum. Czekam na efekty rozjaśniające przebarwienia, troszkę niedowierzam ze mógłby tutaj coś podziałać ale i tak myślę że chętnie będę do niego wracać a może i testować inne wersje. Bardzo udany kosmetyk, super skład i działanie. Zaczynam go również testować jako podkład pod olejowaniu włosów.. Zobaczymy jak tutaj się sprawdzi na dłuższą metę.
    Drogeria Super-Pharm