Błyszczyki

Clinique Almost Lipstick (Błyszczyk w formie pomadki)

Clinique Almost Lipstick Pomadka do ust, Pink Honey Pink Honey 1.9 g
Sephora
Clinique - Almost Lipstick - Szminka - Nr 06 Black Honey - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 kwietnia 2025 o 14:42
    Nie wiem co o tym myśleć
    Trochę nie wiem, co myśleć o tej pomadce, bo z jednej strony jest naprawdę ładna, ale z drugiej – czy jest warta swojej ceny? Chyba nie do końca. Kolor jest świetny, taki subtelny, jakby naturalnie podkreślający usta, ale to bardziej efekt błyszczyka niż pomadki. Jest lekka, nie klei się i daje fajne, świeże wykończenie. Opakowanie też robi wrażenie – minimalistyczne, eleganckie, bardzo dobrze się prezentuje. Przyjemnie się ją aplikuje, nie wysusza ust, ale też nie daje jakiegoś super nawilżenia. Po prostu taki ładny kosmetyk do delikatnego podkreślenia ust. Tylko że za tę cenę można znaleźć coś równie dobrego albo nawet lepszego. Trwałość jest raczej przeciętna, szybko się ściera i wymaga częstych poprawek. Jeśli ktoś lubi taki efekt, to pewnie będzie zadowolony, ale dla mnie to raczej produkt, który fajnie mieć, ale bez którego spokojnie można się obejść.
    Zalety:
    • Ma bardzo ładny, subtelny kolor.
    • Lekka formuła, która nie klei się na ustach.
    • Eleganckie i minimalistyczne opakowanie.
    • Nie wysusza ust, daje komfortowe wykończenie.
    Wady:
    • Wysoka cena w stosunku do jakości.
    • Trwałość jest przeciętna, wymaga częstych poprawek.
    • Nie daje intensywnego nawilżenia.
    Jvita
    30 listopada 2024 o 12:27
    Cudowna
    Kupiłam go przypadkowo i szczerze przepadałam, prześliczny kolor, długo się utrzymuje i jest bardzo wydajna. Bardzo chętnie kupię ponownie, mimo, że nie jest najtańsza moim zdaniem warto zainwestować nie będziecie żałować.
    Zalety:
    • Bardzo wygodne opakowanie, kolorek który pasuje każdemu
    Baddy
    5 listopada 2024 o 12:17
    Lepiej kup Niveę
    Oceniam kolor Black Honey. Zachwalany jako połączenie pielęgnacji z makijażem, jako nawilżający balsam, jako kolor, który pasuje każdemu. Skusiłam się, kupiłam, wydałam pieniądze (niemałe). I co? I gucio. Chce ktoś odkupić? Opis producenta, że jest to "aksamitno-kremowa, odżywcza pomadka" nijak nie przystaje do moich odczuć (może dostałam inny produkt?) - jest to raczej cienka wazelinka, która w dodatku nierównomiernie pokrywa usta, co za tym idzie również kolor nierówno się rozkłada. No właśnie, kolor - miał pasować wszystkim, najwyraźniej "ja nie jestem wszyscy". Mam ciepły typ urody i ten kolor z pewnością mi nie pasuje, wybija się w nim zimny, fioletowy podton. Usta pokryte tym produktem wyglądają zresztą dość dziwnie, bo z jednej strony kolor (black honey) jest dość ciemny, a z drugiej półtransparentny i nierówno się rozkłada... Trwałość jest słaba, jak każdego zwykłego błyszczyka - do pierwszego posiłku/napoju. "Odżywcza pomadka", która "pielęgnuje" - jeszcze do tego się odnieśmy, bo o pielęgnacji nie może być mowy, przeciwnie, moje usta ten produkt dodatkowo wysusza... Do pielęgnacji już lepiej użyć wspomnianej w tytule Nivei, wyjdzie taniej i lepiej dla ust (a wersja Blackberry Shine będzie miała nawet podobny kolor). Za cenę tego badziewia można kupić jakichś 15 Nivei, tak że polecam rozważyć ;) Jedyny plus to ładne, eleganckie opakowanie - jednak i tu się lekko przyczepię, bo jak na produkt z wyższej półki to jest bardzo lekki - co dla niektórych pewnie będzie plusem, ale ja osobiście lubię, kiedy szminka "dobrze leży" w ręku i czuję "wagę luksusu" ;))
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie
    Wady:
    • nie spełnia obietnic producenta
    • nie nawilża i nie pielęgnuje, a wręcz wysusza
    • nieładny kolor, z pewnością nie będzie pasował każdemu
    • produkt nierówno się rozkłada
    • cena nieadekwatna do jakości (i to bardzo)
    W perfumerii
  • 2 października 2024 o 18:38
    Nawilżający balsam o bajecznym odcieniu
    Kupiłam go po zapewnieniach że pasuje każdemu, oraz dlatego że podobała mi się jego częściowa transparentność i możliwość nadbudowywania koloru. Byłam pozytywnie zaskoczona tym że faktycznie pasuje nawet do mojego typu urody chociaż zwykle w mocniejszych kolorach na ustach nie wyglądam zbyt dobrze. To przede wszystkim świetnie nawilżający balsam, w pięknym opakowaniu. Nie powala trwałością ale nie oczekiwałam w sumie od balsamu super trwałości.
    Zalety:
    • Nawilżający
    • Piękny kolor
    • Piękne opakowanie
    • Wydajny
    Wady:
    • Niezbyt trwały
  • 10 września 2024 o 11:27
    Świetny naturalny efekt
    Zaintrygowana opisem produktu postanowiłam kupić pomadkę do ust w sztyfcie Almost Lipstick marki Clinique. Pomadka w kolorze 06 Black Honey zachwyciła mnie od pierwszej aplikacji. Produkt ma przyjemną kremowo-aksamitną konsystencję, co sprawia, że bardzo ładnie rozprowadza się na ustach. Pomadka ma transparentny pigment, który po aplikacji na ustach sprawia, że uzyskujemy naturalny efekt make-up no make-up. Usta po aplikacji pomadki prezentują się bardzo naturalnie, ponieważ podkreślona jest jedynie ich naturalna barwa oraz uwydatniony jest ich zdrowy wygląd. Co ciekawe, że każdorazowa dodatkowa aplikacja pomadki sprawia, że kolor ust staje się bardziej wyrazisty. Pomadka ma swoje intrygujące właściwości, ponieważ dopasowuje się ona indywidualnie do koloru ust i na każdej osobie prezentuje się ona inaczej. Pomadka jest wyjątkowo wydajna. Produkt po zaaplikowaniu sprawia, że usta są nawilżone i gładkie. Pomadkę można stosować jako bazę pod inny produkt lub aplikować na zastosowaną inną szminkę. Atutem pomadki jest fakt, iż nie zawiera substancji konserwujących, parabenów, parafiny oraz oleju palmowego. Opakowanie pomadki jest proste i bardzo wygodne w codziennym użytkowaniu. Pomadka jest ścięta pod kątem co ułatwia aplikację. Cena pomadki jest adekwatna do jakości, uzyskanych efektów oraz cen produktów z tej samej półki cenowej.
    Zalety:
    • naturalny efekt
    • możliwość wzmocnienia koloru poprzez dodatkową aplikację
    • dopasowuje się koloru ust
    • nawilża skórę ust