Dezodoranty i antyperspiranty

Schmidt's On Rose & Vanilla Natural Deodorant Roll-on Naturalny dezodorant w kulce `Róża i wanilia`

• 7 listopada 2021 o 12:40
    Dezodorant marki Schmidt`s zakupiłam po wypróbowaniu kilku innych kosmetyków tej marki. Bardzo lubię zapach róży a połączenie z wanilią wydawało mi się być dość niespotykane i wzbudziło moja ciekawość. Dezodorant ma piękny, dość nietypowy zapach, dobrze maskuje zapach potu a przede wszystkim ma świetny skład. Opakowanie Dezodorant znajduje się w plastikowej butelce z aplikatorem typu roll-on. Szata graficzna jest charakterystyczna dla marki – prosta, jednak efektywna. Znajdziemy tutaj grafikę z kwiatami róży w otoczeniu napisów. Wyrazista kolorystyka nie pozwala przejść obojętnie obok niego. Kulka aplikatora rozprowadza kosmetyk równomiernie na skórze. Plastik z którego zostało wykonane opakowanie nadaje się do ponownego przetwarzania, co jest zgodne z filozofią marki ceniącą dobro naszej planety. Dezodorant Dezodorant to oczywiście nie antyperspirant, jednak w okresie jesiennym u mnie się sprawdza, dlatego dla odmiany lubię właśnie zakupić tego typu produkt. Dezodorant ma formę lekkiego, białego kremu o dość rzadkiej konsystencji. Dezodorant kupiłam ze względu na interesujący zapach, który okazał się być prześliczny - pierwsze skrzypce gra tutaj nuta wyrazistej, majestatycznej róży w towarzystwie słodkiej wanilii. Bardzo mi się spodobało to połączeni, gdyż lubię zapach róży w kosmetyach, choć wiem jak ciężko jest go oddać. Mimo to ten dezodorant pachnie naturalnie a woń nie ma chemicznego ogonka. Dezodorant aplikuję zawsze rano przed założeniem ubrania więc zależy mi na czasie, produtk dość szybko się wchłania i nie pozostawia śladów. Nie brudzi czarnych ani kolorowych ubrań, co jest niezwykle istotne. Co do ochrony to bardzo dobrze maskuje zapach potu, jednak jak wiadomo dezodorant nie blokuje jego wydzielania, więc kupując dezodoranty należy brać to pod uwagę. Wydajność jest w normie, miesiąc codziennego stosowania. Podoba mi się bardzo ładny, prosty skład w 98% naturalny, bardzo przyjemny dla skóry. Kupiłam go w cenie 2,99 zł i w mojej lokalnej drogerii była to cena promocyjna. Na pewno kiedyś do niego wrócę lub wypróbuję nowe warianty. Plusy Ładny zapach  Lekka konsystencja Ładny skład Dobrze chroni przed nieprzyjemnym zapachem Wydajność Cena   Design opakowania Filozofia marki
    _inga
    27 marca 2021 o 4:44
    Naturalny dezodorant w kulce Róża i wanilia, Schmidt`s
    Do kupna tego dezodorantu zachęcił mnie opis i naturalny skład Dezodorant kupiłam na jednym z portali aukcyjnych. Dezodorant ma pojemność 50 ml zapłaciłam około 28 zł Dezodorant ma przepiękny różany zapach, ​niweluje pocenie się jednak nie najlepiej sprawdza się przy większym wysiłku. Dezodorant szybko się wchłania, jest wydajny. 99% składników pochodzenia naturalnego ale opakowanie plastikowe Podsumowując fajny dezodorant o przepięknym zapachu dobry do użytku na co dzień ale przy większym wysiłku fizycznym niestety nie sprawdza się.
    Zalety:
    • zapach, zapach, zapach
    • niweluje pocenie
    • daje uczucie świeżości.
    • 99% składników pochodzenia naturalnego.
    • nie zawiera aluminium
    • nie zawiera glikolu propylenowego, parabenów i ftalanów
    Wady:
    • nie sprawdza się przy większym wysiłku