Dezodoranty i antyperspiranty

Isana Deocreme mit fruchtig-floralem Duft Dezodorant w kremie

• 1 kwietnia 2025 o 4:30
    Tańszy zamiennik Purite
    Natiralne dezodorant w kremie używam od lat. Badania z ostatnich lat pokazują, że aluminium zawarte w antyperspirantach nie jest takie straszne, jednak ja nadal jestem sceptycznie do tego nastawiona, stad potrzeba znalezienia przyzwoitego naturalnego dezodorantu. Próbowałam dezodorantów w sprayu bez aluminium, jednak niespwcjalnie hamowały one wydzielany zapach. Dezodoranty na bazie glinki z Purite (ta wersja z białą glinką bodajże) okazała się strzałem w dziesiątkę. Ale kurczę jakieś 5 dyszek za słoiczek, chociaż wydajnego produktu, to dla mnie za dużo. Więc tutaj wchodzi Isana. Zużyłam myślę już z 10 słoiczków co najmniej. Cena- w promce można kupić koło 12 złotych, co satysfakcjonuje moje cebulowe serduszko xD Jest wydajny mimo małej pojemności, myślę, że starcza mi na ponad miesiąc. Samo działanie jest fajne. Trzeba pamiętać, że to nie antyperspirant, więc nie zahamuje pocenia tylko ograniczy zapach potu. W tym sprawdza się dobrze - tak od rana do wieczora jest prawidłowo. Nie jest to produkt 24h, więc jeśli mam wieczorem jakieś wyjście jest już potrzeba prysznica i kolejnej aplikacji. Ale jak na taki produkt myślę, że to dobry wynik. Czy będę szukać zamiennika ? Wątpię. Natomiast jeszcze waham się czy jest to moje KWC.
    Zalety:
    • Cena!
    • Działanie do circa 8 godzin
    • Dostępność
    • Łatwość aplikacji
    Wady:
    • Na razie brak
  • 31 stycznia 2025 o 23:31
    Genialny!
    Działa na mnie idealnie, maskuje przykry zapach, nie ma potrzeby reaplikować w ciągu dnia, ma piękny zapach. Najlepsza jest cena ! Jedyny minus to aplikacja, byłoby idealnie gdyby był w formie sztyftu, nie mniej jednak to mój TOP i będę wracać do niego niezmiennie.
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Dostępność
  • 24 czerwca 2024 o 22:24
    Jeden z lepszych dezodorantów w kremie
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Dezodorant skutecznie maskuje nieprzyjemny zapach, nieco uciążliwe może być aplikacja na skórę. Przy niedokładnym wsmarowaniu faktycznie mogą pojawić się plamy na ubraniach ( najbardziej widoczne na ciemnych kolorach).
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • skutecność
    Wady:
    • aplikacja
    goha80
    7 kwietnia 2024 o 20:12
    Mój drugi ulubiony!
    Od lat używam Lady speed STICK orchard blossom. Uwielbiam go za zapach i to jedyny który działa na moje pachy. Kilka lat temu chciałam przejść na naturalne dezodoranty, ale pierwsze próby były tragiczne. Dwa wybrane spraye nie działały wcale i po chwili po prostu śmierdziałam. Kilka miesięcy temu wypatrzyłam deo w kremie. Wybór padł na ten bo jest taniutki i wszędzie dostępny w Rossmanach. Jestem nim zachwycona. Bez problemu można go nabrać palcem ze słoiczka i bez problemu wmasować w skórę pachy. Krem ładnie pachnie. Nie klei się, nie jest tępy, nie brudzi. Używałam go nieśmiało, że nie będzie działał, a ja się najem wstydu, ale nic takiego się nie podziało. Teraz jest dla mnie produktem pierwszego wyboru. Po prostu lubię go używać. Krem jest skuteczny. Do tego bardzo wydajny i ten mały słoiczek starcza na bardzo długo. Nie bójcie się testować, można trafić na swój typ!
  • 4 kwietnia 2024 o 22:29
    Działa!
    Regularnie używam dezodorantów w kremie i muszę przyznać, że ten z Isany jest jednym z lepszych. Ma piękny zapach, wygodne opakowanie, jest niedrogi, nie podrażnia skóry i całkiem dobrze chroni przed brzydkim zapachem. Nie jest idealny - nie zawsze daje radę przy bardziej aktywnych dniach, ale generalnie mogę go polecić!
    • Brak podrażnień
    • Całkiem dobrze chroni
    Wady:
    • Nie chroni idealnie - nie w każdej sytuacji się sprawdza