Dezodoranty i antyperspiranty

notino.pl
ADIDAS Control Antyperspirant w Kulce dla Kobiet 50ml
Bodyland.pl

• 18 kwietnia 2025 o 8:13
    Zdecydowanie nie dla mnie.
    Jakiś czas temu kupiłam Adidas Control bo byłam pewna że jest to nowa wersja Adidas Control cool & care. Ale niestety z moją potliwością sobie nie radzi. Zapach może i jest ładny ale u mnie trwa to chwilę i niestety nie zapewnia ochrony przed nieprzyjemnymi zapachami. Szkoda,że sobie nie radzi bo byłam pozytywnie nastawiona do niego. Zdecydowanie wersję w plastikowym opakowaniu się u mnie sprawdziły. Obecne opakowanie jest szklane, mleczne i typu roll-on. Nakrętka różowa i ogólnie cała zawartość nie stawiamy na nakrętce jak to było w poprzedniej.
  • 11 marca 2025 o 22:05
    Dobry na co dzień, ale zostawia białe smugi
    Adidas Control 48h to antyperspirant w kulce, który obiecuje długotrwałą ochronę przed potem i nieprzyjemnym zapachem. Jako osoba, która na co dzień nie poci się nadmiernie (poza treningami), liczę przede wszystkim na uczucie świeżości i komfortu przez cały dzień. Zapach jest delikatny, lekko pudrowy, ale nie przytłaczający. Nie gryzie się z perfumami, co jest dużym plusem. Konsystencja nie jest zbyt lepka, a produkt stosunkowo szybko wysycha, choć jeśli nałożę go zbyt dużo, może zostawić białe ślady na ubraniach. Pod względem skuteczności sprawdza się dobrze w codziennych warunkach – utrzymuje świeżość przez wiele godzin i nie podrażnia skóry, nawet po goleniu. W bardziej wymagających sytuacjach, jak dłuższy dzień w podróży czy wysoka temperatura, efekt ochrony nieco słabnie i czasem warto go ponownie zaaplikować.
    Zalety:
    • Przyjemny, nienachalny zapach
    • Nie podrażnia skóry
    • Dobrze sprawdza się na co dzień
    Wady:
    • Może zostawiać białe ślady na ubraniach
    • Przy dużym wysiłku fizycznym wymaga ponownej aplikacji
    kaskaw8
    20 lutego 2025 o 22:13
    Opinie są raczej zgodne
    Ten antyperspirant ma raczej zgodne, dość wysokie noty. Nie jestem zaskoczona, bo używając go, przekonałam się, że jest w porządku. Nie jest to mój ideał, lecz będzie wśród tych, po które w sytuacjach podbramkowych mogę sięgnąć. Antyperspirant w kulce jest bardzo wydajny. Formuła jest lekka, kremowa, ale bardzo ekonomiczna. Aplikator dobrze dozuje produkt. Nic się nie wylewa, nie wydostaje się poza opakowanie. Szklany pojemniczek ma swoje plusy i minusy. Plusem jest niewątpliwie możliwość kontrolowania ilości, jaka nam jeszcze została oraz solidność. Minusem dla mnie jest to, że jest on dość ciężki i na wyjazdach może dodawać kolejne obciążenie w bagażu, a także to, że upadając, może się stłuc. Najważniejsze jednak, że działanie jest bardzo dobre. Antyperspirant pachnie ładnie, kwiatowo, ale nie jest przesadnie naperfumowany. Daje delikatnie odczuwalny zapach w trakcie noszenia. Chroni przed nieprzyjemnym zapachem w dość dobry sposób. Nie sprawdzi się w mega upałach, ale w „normalnej” zimowej, jesiennej czy wiosennej pogodzie będzie ok. Przy wysiłku może nie być wystarczający. Mimo wszystko wiem, że mogę na nim polegać, bo nie podrażnia skóry oraz nie zostawia śladów na ubraniach.
    Zalety:
    • Wydajność;
    • Nie podrażnia;
    • Nie zostawia śladów na ubraniach;
    • Niweluje przykry zapach;
    • Solidne opakowanie;
    • Cena.
    Wady:
    • Przy większym wysiłku nie daje rady;
    • Opakowanie dość ciężkie.
    Yose13
    3 lutego 2025 o 22:45
    Jest OK
    Całkiem niezły antyperspirant. Przy normalnym wysiłku zapobiega poceniu, natomiast przy większym wysiłku mam wrażenie, że trochę nie daje rady. Myślę, że jednak będę szukać innego produktu, który byłby bardziej niezawodny w różnych sytuacjach. Na plus zdecydowanie prześwitujące opakowanie. Produkt jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • zabezpiecza przed potem
    Wady:
    • w bardziej ekstremalnych sytuacjach raczej średnio daje radę
  • 4 stycznia 2025 o 21:14
    Do antyperspirantów Adidas mam szczególną słabość
    Antyperspiranty marki Adidas często u mnie goszczą. Są już mi dobrze znane i nigdy się na nich nie zawiodłam. Jako jedne z nielicznych zamknięte są w szklanym opakowaniu. Mają charakterystyczną nakrętkę, w tym przypadku jest w różowym kolorze, ma wklęsłe dołeczki w różnych rozmiarach. W środku jest 50 ml produktu. Opakowanie jest przezroczyste, więc widzimy, iż Antyperspirant ma kolor biały. Ma on płynną, kremową konsystencję. Łatwo rozprowadza się pod pachą. Szybko wysycha. Nie zostawia białej plamy, nie roluje się. Nie szczypie i nie podrażnia. Można stosować go nawet tuż po depilacji. Ma łagodny, kosmetyczny zapach. Towarzyszy długo po nałożeniu. Zapewnia ochronę do 48 godz. Jestem w stanie się z tym zgodzić. Niweluje nieprzyjemny zapach, nie pozwala zostawiać pod pachami mokrych plam. Na ubraniach nie zobaczymy żółtych czy białych plam. Nie pozostaje na ubraniach po aplikacji. Warto wspomnieć, że jest to typowy roll on. Kulka nie zacina się, wydobywa odpowiednią ilość produktu. Aplikacja szybka i przyjemna. Z nim stres ma mniejsze oczy. Nic nie zostawia pod pachami, możemy czuć się świeżo I bezpiecznie. Idealny na każdą pogodę, czy zimno czy gorąco, będzie chronił przed potem. Stosuje go od lat, nie traci na wartości, nie traci na właściwościach. Jak był dobry, tak jest i teraz.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • nie zostawia białej warstwy pod pachami
    • chroni przed potem
    • niweluje nieprzyjemny zapach
    • Ma delikatny, kosmetyczny zapach
    • nie zostawia śladów na ubraniach
    • w postaci roll on, praktyczny w zastosowaniu