Kredki do brwi

Glam Shop Kredka do brwi

Glam Shop Kredka do Brwi 1

• 18 stycznia 2023 o 20:29
    Precyzyjna, miękką kredka
    Bardzo polubiłam kredkę do brwi Glam Shop za precyzję z jaką pozwala dorysowywać cienkie linie sprawiając optyczne wrażenie gęstych brwi. Ma bardzo miękką formułę dzięki czemu tworzenie przy jej pomocy makijażu brwi to czysta przyjemność. Dobrze rozprowadza się na skórze. Nie ściera w ciągu dnia. Jest bardzo trwała i wydajna.
  • 18 stycznia 2023 o 20:23
    Jakiś czas temu postanowiłam sobie, że będę częściej sięgać po kosmetyki od naszej polskiej marki Glam Shop. Są one bardzo polecane w praktycznie każdej kategorii, uznawane już za kultowe i posiadające w sobie coś wyjątkowego i nie do podrobienia. Co prawda niestety nie są dostępne stacjonarnie w moim mieście praktycznie nigdzie, ja się jeszcze z nimi nie spotkałam gdzieś indziej niż na stronach wszelakich drogerii internetowych. Podczas zakupów w drogerii Kontigo wybrałam dla siebie kilka produktów, które wydawały mi się ciekawe i takie, których będę chciała używać na co dzień. Jedną z tego typu propozycji była kredka do brwi, gdyż tego typu kosmetyk stanowi moją ulubioną formę uzupełniania włosków, ponieważ jest łatwa, szybka i najczęściej bezproblemowa. Kredka została zamknięta w charakterystycznym dla tego typu kosmetyku opakowaniach, czyli o formie kredki, w tym wypadku z dwoma końcówkami. Pierwszym z nich jest mała szczoteczka, podobna do tych zawartych w tuszach do rzęs, tylko zdecydowanie bardziej drobniejsza, przyjemna w użyciu, o formie spiralki ułatwiającej rozczesywanie włosków. Druga strona to już sama kredka. Opakowanie ma biały kolorek i posiada na sobie wszelkie najważniejsze informacje o kosmetyku, między innymi jego nazwę oraz logo producenta. Cena regularna wynosi w tym wypadku około 25 zł. Mimo tego, że posiadam dosyć ciemne włosy, zdecydowanie bardziej preferuje brwi w kolorze od nich jaśniejszym, a nie ciemniejszym, dlatego też wybrałam dla siebie kredkę w kolorze o numerze 2. Patrząc na swatche, wydaje się do jasny, ale dosyć ciepły brąz. Owszem, jest on dosyć jasny, idealnie wpasowuje się w naturalny kolor moich brwi, ale raczej nie jest ciepły, a neutralny. Kredka sama z siebie jest cienka i całkiem precyzyjna, posiada wykręcaną formę. Nie łamie się, ani nie wykrusza. Produkt zdecydowanie zaskoczył mnie swoją trwałością, gdyż bez problemu wytrzymuje na skórze przez cały dzień. Jest tak cieniutki, że może służyć do dorysowywania pojedynczych włosków, ale i do uzupełniania całości. Wygląda niesamowicie naturalnie, zarówno w pierwszym, jak i w drugim przypadku. Jest precyzyjny i bardzo łatwy w użyciu. Co do wydajności, to kredka była za mną przez około trzy tygodnie, co prawda liczyłam, że starczy mi na dłużej, ale i tak nie uważam, aby miałby to być jakiś niezadowalający wynik. Kredkę do brwi od marki Glam Shop zdecydowanie polecam ze względu na piękne, naturalne odcienie, łatwość i precyzję stosowania oraz cenę. Jest to idealny produkt dla początkujących, ale i dla zaawansowanych. Z pewnością będę do niej wracać.
    Zalety:
    • Łatwość stosowania
    • Dołączona szczoteczka
    Wady:
  • 26 kwietnia 2022 o 14:32
    Nie jest to ideał, raczej nie wrócę, choć nie ma dramatu
    Chyba tytuł mojej recenzji mówi wszystko :D No nie jest to produkt, który zachwyca, ale też nie ma dramatu. Dla mnie to jednak za mało, ale po kolei: 1. Kredki podobnej jakości ma w ofercie Catrice, a kosztują sporo mniej. Jeśli więc chcę mieć w kosmetyczce spoko produkt, to jednak sięgnę po tańszą wersję. 2. Mam najjaśniejszy odcień (nr 1) i niestety uważam, że jest odrobinę za ciemny. Muszę używać jej delikatnie, żeby nie mieć efektu na maksa wyrysowanych brwi. Szkoda, że nie ma jaśniejszej opcji do wyboru w chłodnej tonacji. 3. Muszę przyznać, że opakowanie kredki jest solidne. Tańsze kredki czuć w ręku tak, jakby się miały rozklekotać, tu tego efektu nie ma. Dodatkowo szczoteczka jest naprawdę fajna i konkretna. Ale to jednak za mało, by przyćmić minusy. 4. Trwałość podobnie, jak w innych kredkach, czyli bez szału, to chyba specyfika automatycznych kredek (już tracę nadzieję, że znajdę produkt, który wystarczy mi na dłużej niż 2 tygodnie). Podsumowując, nie jest źle, produkt jest jaki jest, ja nie kupię ponownie. Ale nie żałuję, że ją przetestowałam.
  • 5 lutego 2022 o 10:21
    Miękka i woskowa - nie dla każdego
    Kredka ma woskową konsystencję, a co za tym idzie - trudno wyrysować nią brwi jeżeli brakuje nam włosków, ponieważ kredka nie jest napigmentowana na 100%. Łatwo ściera się z brwi przez tę woskowość. Dodatkowo jest miękka i często się łamie. Nie jest to produkt dla mnie, bo lubię mieć wyraźnie zaznaczony łuk, na którym moje brwi nie są zbyt gęste.
  • 8 kwietnia 2021 o 17:06
    Spoko
    Ogólnie jest to fajny produkt i nie mam się do czego przyczepić stosuje rzadko ale to tylko kwestia preferencji. Wolę mocniejszy efekt szczególnie gdy mam mocno pomalowane oko i sztuczne rzęsy. Jeśli ktoś woli subtelniejszy efekt to będzie zadowolony. Jest dość precyzyjna, najczęściej uzywam do pomalowania początku i końcówki brwi. Mam kolor 4 który idealnie nadaje się do ciemnych włosów. Dodatkowy plus za fajną szczoteczkę.

Zobacz także inne Kredki do brwi