Pudry do twarzy

Biochemia Urody Puder diamentowy

• 2 grudnia 2016 o 3:42
    Ciekawy produkt
    Lubię ten puder. Jest mało widoczny na twarzy ( oczywiście o ile się nie przesadzi z ilością), daje naturalny, " niepłaski " efekt., wygładza optycznie skórę. Mat nie należy do mocnych, lecz jak na moje potrzeby, jest zupełnie wystarczający. Cenę również mogę zaliczyć jako plus. Żaden puder jaki do tej pory stosowałam nie dawał tak ciekawego efektu, przy czym ze wszystkich, które posiadam ten wydaje się najmniej trwały. Nałożony bezpośrednio na podkład utrzymuje się ok. godziny czasu. Produkt sam w sobie jest wydajny, jednak niezbyt zgrabne opakowanie w dużym stopniu powoduje szybsze jego zużycie . Również dostępność i cena wysyłki działa zniechęcająco.
    elbaa
    28 listopada 2016 o 23:13
    Nic specjalnego
    Zalety: + dokładny opis na stronie producenta + jest transparenty co sprawia, że nadaje się do każdego odcienia cery + naturalny skład + nie bieli + nie zatyka porów Wady: - słabo utrwala makijaż - nie zmiękcza rysów twarzy - nie rozświetla - nie matuje Ogólnie: z nim czy bez niego nie ma znaczenia.
    black3
    23 listopada 2014 o 22:29
    Produkt godny wypróbowania, szkoda, że dostępny tylko przez internet. :)
    Pudełeczko nie zachwyca. Zwykły, mały, plastikowy słoiczek z etykietką, która informuje nas o firmie, zawartości, pojemności (5g) i odpowiednim przechowywaniu. Wykonanie w porządku, nic się nie wysypuje, chyba, że źle dokręcimy, wtedy może być problem. Puder jest bardzo drobnym proszkiem o szarej barwie. Na upartego można porównać go da mąki, ale z pewnością nie da się ich ze sobą pomylić. Produkt praktycznie nie ma zapachu, to efekt ubogiego składu. Puder można stosować w połączeniu z innymi pudrami, można go też zmieszać z innym produktem sypkim. Jedyny przystępny sposób aplikacji, który przychodzi mi do głowy to pędzel. Opracowanie idealnego nałożenia go na twarz wymagało cierpliwości i zajęło mi kilka dni. Moim zdaniem najlepszym sposobem jest "umoczenie" włosia pędzla w proszku i zredukowanie ilości pudru na pędzlu poprzez osypanie nadmiaru na zakrętkę. Jeżeli macie wygodniejsze sposoby, to koniecznie dajcie znać. Efekt na twarzy jest bardzo przyzwoity i właściwie to chyba nie mam się do czego przyczepić. Transparentne wykończenie utrudnia zrobienie sobie nim krzywdy. Na prawdę ciężko przesadzić, a gdy nałożymy go za dużo uzyskujemy efekt trupa ze zbieloną twarzą (na pewno da się zauważyć przy każdym rodzaju światła). Rysy twarzy faktycznie stają się zmiękczone, a pory optycznie zmniejszone. Puder ma za zadanie DELIKATNIE matować (tak napisał sam producent), więc nie możemy się czepiać, że mat nie jest dostateczny. Wg mnie mat jest, wygląda bardzo naturalnie i nie daje efektu płaskiej twarzy (stosuję razem z podkładem matującym). Szczególnego nawilżenia nie zauważyłam, ale dużym plusem jest sam fakt, że nie przesusza i nie podkreśla suchych skórek. Trwałość pudru jest średnia. Nie wytrzyma cały dzień, ale nie musimy go poprawiać co godzinę. Jeżeli w ciągu dnia nie mamy kiedy i gdzie poprawić makijażu, to wystarczy szybkie zastosowanie bibułek matujących i problem z głowy. Wydajność jest kosmiczna. Szczerze mówiąc wątpię czy uda mi się go kiedykolwiek skończyć. Niby pojemność taka mała, ale przez około 2 miesiące chyba więcej udało mi się go rozsypać niż zaaplikować na twarz. Pojedynczo nie opłaca się go zamawiać, ale za to z innymi kosmetykami lub na spółkę z koleżankami już tak. Jeszcze nie wiem czy puder diamentowy na dłużej zagości w mojej kosmetyczce. Póki co jestem z niego zadowolona i chętnie po niego sięgam. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    rousse
    22 października 2014 o 15:20
    soft focus
    Puder w pudełku jest szarawy, po aplikacji całkowicie transparentny i całkowicie matowy. Sferyczne cząsteczki polymethylsilsesquioxanu otaczające diamentowy rdzeń rozpraszają światło dając skórze efekt HD "wyphotoshopowania" lub "soft focus", diamenty przekształcaja długofalowe światło UV na niebieskie/niebiesko zielone światło widzialne, dając w skrócie młodszy wygląd skóry (z wiekiem podobno skóra odbija coraz mniej niebieskiego światła). Używam tego produktu od: 2 lata z przerwami Ilość zużytych opakowań: ??
    Odylena
    10 maja 2013 o 11:42
    Wart uwagi.
    Przy okazji zamówienia z Biochemii Urody zdecydowałam się wypróbować ten kosmetyk, jako, że pudru używam codziennie, a ostatnio mam zajawkę na kosmetyki naturalne. Pudru używałam w <b>dwojaki sposób</b>: bezpośrednio na podkład lub na inny puder, jako ostatni etap makijażu. Produkt to szaro-biały, <b>sypki proszek</b> do złudzenia przypominający mąkę. Nakładałam go zawsze za pomocą dużego pędzla do pudru. <b>Zalety:</b> *faktycznie <b>zmiękcza rysy twarzy</b>, wchodzi w drobne zmarszczki neutralizując je *na twarzy wygląda <b>bardzo naturalnie</b> - nie bieli, nie ma efektu mąki *delikatnie <b>rozświetla</b> mimo, że również matowi skórę, diamentowe drobinki w ciekawy sposób odbijają światło dzięki czemu skóra wygląda na rozpromienioną i zdrową, bez płaskiego efektu *nakładany na inny puder <b>utrwala</b> makijaż *faktycznie delikatnie <b>nawilża</b> - i ta cecha czyni go wyjątkowym pudrem, ponieważ nie słyszałam jeszcze o kosmetyku tego typu, który miał by właściwości nawilżające *bardzo <b>dokładny opis</b> produktu i jego zastosowania znajdziemy na stronie producenta *bardzo <b>wydajny</b> *<b>wyrównuje koloryt</b> i wygładza strukturę skóry *buzia staje się tak gładziutka i <b>jedwabista</b>, że aż chce się ją cały czas głaskać i dotykać :) *jest <b>transparenty</b>, więc nadaje się do każdego odcienia cery *w stu procentach </b>naturalny skład</b> <b>Neutralnie:</b> *<b>cena</b> - średnia półka, poza tym zawsze należy doliczyć koszt wysyłki - jak na dobrą jakość cena jest w miarę ok <b>Wady:</b> *nie polecam używać <b>bezpośrednio na podkład</b> - mimo, że nie mam tłustej skóry po godzinie od nałożenia tego pudru na podkład zaczęłam się świecić w strefie T, a puder stracił swoje właściwości *dostępny tylko w sklepie internetowym (szkoda, że nie możemy dostać go stacjonarnie) *jak w przypadku każdego pudru sypkiego mogą być <b>problemy z aplikacją</b>, ciężko jest nabrać na pędzel właściwą ilość produktu *oryginalne opakowanie - <b>zwykły, plastikowy słoiczek</b> kosmetyczny nie jest najlepiej przystosowany do tego pudru, najlepiej jest mieć swoje pudełeczko do pudru do którego można przesypać produkt <b>Uwaga:</b> odradzam kupować dostępny na stronie Biochemii pojemniczek na puder z sitkiem. Zamknięcie jest bardzo słabe, nie nadaje się do noszenia w torebce czy na podróż. Niestety, pudełeczko otworzyło mi się w kosmetyczce i sporo produktu się zmarnowało :( Ogólnie jest to bardzo fajna <b>makijażowa ciekawostka</b>, którą chętnie jeszcze raz znajdę w swojej kosmetyczce :) Zresztą sama świadomość, że nakładam na buzię <b>diament</b> to bardzo miłe uczucie :) Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: 1 słoiczek