Pudry do twarzy

Palladio Rice Powder Puder ryżowy sypki

Palladio Rice Powder Ryżowy puder do twarzy Natural 17 g

• 14 listopada 2022 o 12:10
    Lubię i często do niego wracam
    Puder transparentny jest nieodłączną częścią mojego makijażu. Mam dość jasną cerę, przez co odcień nie jest dla mnie problemem. Puder od Palladio ładnie matuje. Przy odpowiednio niewielkiej ilości nałożonego produktu nie powoduje efektu maski. Zamknięty jest w dużym pojemniczku, za każdym razem wystarcza mi na około dwa-trzy miesiące. Jedynym zauważalnym minusem jest wydobycie produktu do końca z opakowania i aplikacja odpowiedniej ilości. Sam produkt - na 5, w połączeniu z pudełeczkiem 4+
    Zalety:
    • stosunek jakości do ceny
    Wady:
    HonoSa
    23 kwietnia 2021 o 16:10
    Ryżowe wykończenie z przeciętnym efektem
    Do codziennego makijażu używam zazwyczaj rozświetlających minerałów od Ananabelle Minerals. Nie zależy mi na ukryciu piegów, a na rozświetleniu cery, dlatego nie do końca odpowiada mi formuła kryjąca i matująca. Po minerałach moja buzia potrzebuje jednak lekkiego przypudrowania okolic poniżej nosa i utrwalenia korektora pod oczami. Czytałam sporo pozytywnych opinii o właściwościach pudru ryżowego i przy którychś zakupach w Hebe wpadł mi w oko puder od Palladio. Mam wersję prasowaną- do torebki oraz sypką- w wyjątkowo nieporęcznym, małym, kanciastym pudełeczku. O ile wersja prasowana świetnie sprawdza się do drobnych poprawek w ciągu dnia, o tyle sypka, transparentna wersja-trochę mnie rozczarowała. Kosmetyk jest dobrze zmielony i przepięknie pachnie. Niestety, po przypudrowianie okolic oczu kończy się nietwarzową, płaską plamą gaszącą spojrzenie. Aplikacja pudru na inne okolice sprawia, że wyglądają sucho i niezdrowo. Kosmetyk nadaje się- w moim przypadku- jedynie do przypudrowania zamaskowanych niedoskonałości.Trochę szkoda, bo w kosmetyk żaden sposób nie podrażnia mojej wrażliwej cery i pomimo niewielkiej objętości- wydaje się być bardzo wydajny. Należy podkreślić, że puder ukryty jest w okropnym, kanciastym, nieporęcznym pudełeczku, jak za karę;-)Wprawdzie jest ono stylizowane na pudełeczko vintage, a na etykiecie umieszczono uroczy obrazek, ale to jedyne jego "plusy". Być może dam jeszcze szansę temu specyfikowi, ale raczej do wykończenia makijażu wieczorowego. W dziennym potrzebuję jednak bardziej naturalnego efektu
    Zalety:
    • przepiękny zapach
    • dobra wydajność
    • dość dobry skład
    • nie uczula
    Wady:
    • absurdalne, nieporęczne, kanciaste opakowanie stylizowane na vintage,z którego kosmetyk się wysypuje
    • zbyt wysusza skórę, daje niezdrowy, płaski, ziemisty efekt nawet w wersji transparentnej
  • 23 lutego 2018 o 11:20
    Dla mnie Średni!
    Puder ryżowy o kolorze jasnego beżu. Do zakupu namówiła mnie moja siostra. Cóż rozczarowałam się. Zapach jest ok. U mnie słabo matuje skórę, efekt utrzymuje się chwilę. Pozostawia smugi i uwidacznia każdą niedoskonałość cery. Jest wiele lepszych pudrów ryżowych w niższej cenie. Taki sobie.
  • 9 czerwca 2016 o 22:15
    najlepszy to on nie jest
    Mam puder transparentny, jednak troszeńkę bieli twarz. Można tego nie zauważyć bo jest to bardzo minimalny efekt (i raczej chciany niż nie chciany) ale jest. Puder jest słabo zmielony, nie jest taki miękki i miałki jak np mój puder sypki z bourjois. Nakładając go palcem na rękę czuć tę szorstkość (i słychać). Puder może wchodzić w zmarszczki, ostawać na meszku (ale nie musi). Wcześniej tego tak nie widziałam, ale nowy nabytek mnie po prostu tego uświadomił. Mam normalną cerę i jako, że jest to puder ryżowy to trochę mnie przesusza (takie przesuszenie z przetłuszczeniem- dziwne) ale dla dobrze wyglądającej skóry w ciągu dnia potrzebna jest jego poprawka, lub też 2. Puder jest mega wydajny, nie mam pojęcia jak długo go jeszcze będę miała, ale to będą długaśne miesiące. Niestety opakowanie to totalna klapa. Nie dość, że łatwo się otwiera to ma prostokątny kształt, więc trudno wyciąga się odpowiednią ilość okrągłym puszkiem. Niestety, ale zabrać go w tym pudełku w jakąś podróż nie zabiorę (no chyba, że taśmą zakleje). Za cenę 16 zł 17 gramów wydaję się dobrym dealem, jednak będzie to moje pierwsze i ostatnie opakowanie tegoż pudru, no nie przypadł mi do gustu. Wolę jedwabiste wykończenie, ten zostawia suchy efekt, buzia wygląda mało zdrowo i promiennie po nim.
    kociku
    16 lutego 2016 o 12:52
    Bardzo dobry
    Plusy: - niska cena (kupiłam go za 18 zł) - produkt jest baaaardzo wydajny, używałam go przez pół roku codziennie - odcień transparentny ładnie stapia się z twarzą i nie bieli jej - ładnie matuje Minusy: - tragiczne opakowanie - nie ma możliwości wrzucenia go do torebki, bo zaraz się otwiera i wysypuje - mat nie utrzymuje się bardzo długo (ale na mojej cerze to chyba niemożliwe) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe