Balsamy do ust

SVR Cicavit+, Baume Levres Protecteur Reparation Acceleree Ochronny balsam do ust o działaniu regenerującym

SVR Cicavit+
SVR CICAVIT+ Baume Levres Ochronny balsam do ust 10 ml
e-ZikoApteka.pl
SVR Cicavit+ ochronny balsam do ust o działaniu regenerującym 10 g

• 31 stycznia 2025 o 22:43
    Przeciętny!
    Kupując balsam do ust w kategorii dermokosmetyków liczyłam na więcej niż ten balsam oferuje. Moje usta są często narażone na niesprzyjające warunki atmosferyczne (jeżdżę na rowerze również zimą) więc pomadki i balsamy muszę mieć zawsze ze sobą. Ten balsam zabezpiecza przed powstaniem uszkodzeń na ustach,ale dość szybko znika z ust i trzeba ponawiać aplikacje. Nawet używany w warunkach domowych czy pracy musi być aplikowany kilka razy bo nawilżenia jest krótkotrwałe. Plusem na pewno jest wydajność - używam go około 3miesiace a on nadal jest , balsam ten nie daje błyszczącego wykończenia więc panowie też mogą go wybierać bez obaw. Minusem jest to ,że trzeba go często aplikować . Nie będę kupować ponownie, bo się niczym nie wyróżnia.
    Zalety:
    • Dobry skład
    Wady:
    • Krótkotrwały efekt
  • 12 października 2022 o 10:36
    Nie polecam
    Zakupiłam ochronny balsam do ust o działaniu regenerującym SVR Cicavit+ przy okazji robienia zakupów w jednej z aptek internetowych. Codziennie korzystam z pomadki pielęgnacyjnej do ust, więc postanowiłam wypróbować ww. produkt zwłaszcza biorąc pod uwagę deklaracje producenta, mówiących m. in. iż jest to produkt do bardzo suchej, spierzchniętej lub popękanej skóry ust i należy go stosować w przypadku pieczenia, podrażnienia, nadmiernego napięcia czerwieni wargowej. Produktu używam codziennie od 14 dniu i niestety, oprócz łatwości w zastosowaniu, przyjemnej konsystencji z drobinkami peelingującymi, ten produkt nie spowodował, iż zakupię go ponownie. Nie spełnia podstawowego zastosowania, mianowicie nie zapewnia nawilżenia ust. Uczucie nawilżenia znika chwilę po nałożeniu produktu na usta. W moim odczuciu, powoduje on również nadmierne ściąganie powierzchni ust, konieczność nałożenia kolejnej warstwy, co niestety jest "błędnym kołem" i należy zastosować inny kosmetyk o odpowiednim działaniu nawilżającym.
    Zalety:
    • produkt zapakowany jest w higieniczne, łatwe w zastosowaniu opakowanie,
    • łatwo się rozprowadza, jest transparentny i nieklejący,
    • posiada drobinki peelingujące, które wspomagają wygładzanie ust podczas zastosowania produktu,
    • niska cena w stosunku do objętości (zakupiłam za ok. 9, 50 zł)
    Wady:
    • produkt nie spełnia obietnic producenta, mianowicie nie stwierdziłam w wyniku jego użytkowania intensywnego nawilżenia oraz przyspieszenia regeneracji bariery skórnej, a także nie stwierdziłam działania odżywiającego;
    • nie zauważyłam także efektu naprawy i wygładzenia skóry w obiecanych przez producenta 97%
  • 8 lutego 2022 o 12:24
    zawiodłam się
    Balsam do ust svr kupiłam po zachwycie kremami cicavit i wersji z spf. Pomyślałam,że to świetna seria,która koi skórę i dobrze ją nawilża,zwłaszcza w okresie zimowym. Niestety balsam do ust nie robi nic takiego. Nakladalam w ciągu dnia , no ale co jakiś czas coś piłam,mówiłam więc nie odczuwałam jego działania. Nalozylam obficie na noc i niestety rano nie było po nim śladu,żadnego uczucia nawilżenia,ukojenia,NIC. Opakowanie jest ok,bardzo praktyczne. Wydajność również na plus ale niestety to wszystko na nic skoro balsam się nie sprawdza. Może latem zdałby egzamin,ale do lata nie wytrzyma (będzie przeterminowany),a drugi raz kupić nie mam zamiaru. Nie polecam.
    • wydajnosc
    Wady:
    • brak działania
  • 23 listopada 2021 o 16:17
    drugi svr i drugie poniżej oczekiwań
    Zupełnie nie rozumiem zachwytu nad marką SVR. Kupiłam filtr, który był bardzo śmierdzący i nieprzyjemny i szczypał w oczy. No ale że skończyła się mi maska do ust z laneige to chciałam przyoszczędzić, więc zakupiłam ten oto balsam SVR Cicavit. No i druga wtopa. Opakowanie balsamu jest OK, lubię wyciskane tubki, to higieniczne i proste w użyciu. Po opisie spodziewałam się czegoś w rodzaju LRP cicaplast, tylko w wersji do ust. Nic z tych rzeczy. Balsam nie trzymał się przez noc na wargach, nie regenerował ich dostatecznie, rano nie miałam ładnie nawilżonych napitych ust, a nawet nie sprawdzałam go przy mrozach, tylko w warunkach ciepła i umiarkowanej temperatury. Z podkulonym ogonem wróciłam do laneige, a svr zamieszkał w mojej wyjazdowej kosmetyczce. Za to jest całkiem wydajny, więc długo będę używać czegoś, czego nie lubię, bo nie daje mi oczekiwanych przeze mnie efektów. Zużyję go też na skórki wokół paznokci, żeby się go szybciej pozbyć i na pewno do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • wyciskana tubka
    Wady:
    • niedostateczne nawilżenie
    • niewystarczająca okluzja
    • nie daje rady z regeneracją niezbyt wymagających ust, a nawet mrozów nie było
    • nie zostaje na ustach przez całą noc
    • zupełnie nie używam tego produktu z przyjemnością
  • 20 maja 2021 o 14:19
    warto zwrócić uwagę
    Moje usta stanowią dla mnie niezwykłe wyzwanie. Ich pielęgnacja do istne piekło i obecnie ratuje mnie jedynie maść z witaminą A, ale tylko z Hasco Lek. Wszystkie pomadki, sztyfty i inne mazidła, które niegdyś nawet dawały radę, dziś są bezużyteczne, a w drogerii mijając półkę z takimi specyfikami tylko rzucam okiem beznamiętnie. Preparat od SVR kupiłam więc z czystej ciekawości, gdy oglądając serię kosmetyków w aptece tej firmy zauważyłam coś do ust. Bez wiary i bez nadziei na lepsze jutro zakupiłam i choć wciąż nie stanowi dla mnie żadnego ratunku, to jednak jakieś działanie na moje usta ma, a to już jest coś… - OPAKOWANIE: w tekturowym, niewielkim pudełku znajduje się mała tubka o aptecznej, prostej szacie graficznej. Wyposażona w wygodny dzióbek z malutkim otworem pozwala dozować odpowiednią ilość kosmetyku. Zamknięcie stanowi nakrętka, która dzięki gwintowi dobrze trzyma się opakowania i wrzucona do kieszeni, torebki czy kosmetyczki dobrze chroni. Tubka wykonana jest z miękkiego plastiku i z czasem, wraz z ubywaniem kosmetyku, „wsysa się” do środka od nacisku, ale nie wygląda to nieteistycznie. - KONSYSTENCJA: preparat posiada gęstą formułę, coś w stylu zabielonej wazeliny, ale nie jest tak tłusta i lepka jak wspomniana wazelina. Nie wchłania się całkowicie w skórę, pozostawiając na ustach ochronny film, który nie jest ani ciężki, ani ślisko- tłusty, ani lepki. Kosmetyk komfortowo się nosi - ZAPACH: brak - DZIAŁANIE: jak wspomniałam, balsam nie wchłania się całkowicie, a pozostały na wargach film stanowi barierę ochronną przez chłodem i utratą wilgoci z głębszych warstw naskórka, a to ważne bo odwodnienie, które mnie męczy dotyka również skórę ust (stąd takie problemy z pielęgnacją tego wrażliwego miejsca). Ponadto czuję naprawczą moc kosmetyku, który koi i regeneruje moją umęczoną skórę, którą podrażniają zewnętrzne czynniki, ale też czasem jest już też zmęczona maścią z witaminą A i nałożenie „czegoś innego” przynosi ulgę. Balsam przyjemnie nawilża i zmiękcza naskórek. Mały problem polega na tym, że w ciągu dnia nie do końca się sprawdza bo się ściera gdy np. mówię. Nie musze w tym czasie pić, czy spożywać posiłku, on po prostu znika i odczuwam potrzebę ponownej aplikacji. Dlatego najbardziej lubię ten balsam nakładać na noc, daję mu czas na zregenerowanie naskórka. W chłodne miesiące nakładałam go też przed wyjściem na zewnątrz, ale aplikację musiałam powtarzać. I, o czym już wspomniałam, czasem stosuję go w trakcie dnia, żeby usta odpoczęły od maści z witaminą A, choć na chwilę. Później do niej wracam, ale balsam SVR w tym czasie zdąży ukoić moje usta. Nie jest to mój ratunek, ale mimo to, jako skuteczna odskocznia od maści, zagościł u mnie i nie wyleciał po tygodniu bezowocnych starań. Zużyłam jedną tubkę i kupiłam kolejną, co dawno się nie zdarzyło. Zazwyczaj testowane produkty do ust lądują gdzieś w otchłani zapomnienia po kilku dniach stosowania, a przy mnie trwa wciąż niezawodna maść witaminowa. Produkt SVR stanowi nadzieję i jest miłą odskocznią, ale nie alternatywą.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • pozostawia ochronny film
    • chroni przed chłodem
    • nie obciążą i nie pozostawia tłustej czy lepkiej warstwy
    • koi
    • regeneruje
    • przywraca komfort podrażnionemu naskórkowi
    Wady:
    • w dzień szybko się ściera
    • dla mnie, walczącej z odwodnieniem, działanie pielęgnacyjne, nawilżające mogłoby być silniejsze

Zobacz także inne Balsamy do ust