WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ust

Bell Rich Rose Balm Pielęgnujący balsam do ust

Iwona_C
    12 kwietnia 2022 o 13:51
    Świetny balsam do ust ...wielka szkoda że jest już niedostępny!
    Balsam znalazłam ostatnio w kieszeni kurtki, której dawno nie miałam na sobie. W obecnej chwili jest już chyba niedostępny, bo była to wersja limitowana, a szkoda bo jest to mega przyjemny kosmetyk pielęgnacyjny. Opakowanie to przeźroczysta tubka z widocznym w środku balsamem. Posiada białą zakrętkę z umieszczonym w niej aplikatorem. aplikator jest długi zakończony miękką gąbeczką, która jest elastyczna i sprężysta. Bardzo przyjemnie maluje się nim usta. Szata graficzna jest uboga, ale śliczna. Wszystkie dodatki są w złotym kolorze a na zakrętce widnieje gustowny ornament. Opakowanie wygląda naprawdę luksusowo. Balsam ma gęstą żelową konsystencję w mleczno różowym kolorze. Zapach uprzyjemnia jego stosowanie , jest stonowany,delikatnie słodki z naturalną różana nutą. Balsam super rozprowadza się na ustach i pokrywa je równomierną warstwą już po jednym pociągnięciu aplikatora. Nie nadaje żadnego koloru, ale pięknie je nabłyszcza. Pozostawia widoczna tłustawą warstwę, ale usta się nie lepią. Nie zjada się po chwili , tylko przetrwa na swoim miejscu dłuższy czas , choć jedzeniu czy piciu się nie oprze. Co do strony pielęgnacyjnej ust to tutaj jest bomba. Kosmetyk pielęgnuje usta już od pierwszego użycia. Świetnie wygładza i zmiękcza. Super nawilża i odżywia usta. Po jego zastosowaniu znikają wszelkie suche skórki i spierzchnięcia. Po aplikacji pozostawia warstwę ochronną, która zabezpiecza usta przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych. Cena w stosunku do działania i wydajności jest bardzo atrakcyjna , opakowanie 5 ml kosztuje w granicach 10 zł. W składzie mamy olej z pestek moreli, witamina A, olej jojoba, witamina E, olej sojowy, fitosterole, skwalan, olejek rycynowy, cukier, kilka emolientów, zapach , substancje barwiące i pod koniec list BHT. Świetny balsam dobrze dbający o kondycje ust. Ma piękny zapach, uniwersalny kolor i jest komfortowy w aplikacji i noszeniu. Szkoda że to limitka, bo u mnie byłby na stałe w użyciu.
    Zalety:
    • gęsta żelowa konsystencja
    • przyjemny różany zapach
    • równomiernie pokrywa usta
    • nie nadaje koloru, ale ładnie je nabłyszcza
    • nie klei się na ustach
    • zmiękcza i wygładza
    • niweluje przesuszenia i suche skorki
    • super nawilża i odżywia
    • pozostawia warstwę ochronną
    • miękki i sprężysty aplikator
    • śliczne opakowanie
    • duża wydajność
    • atrakcyjna cena
    Wady:
    • wersja limitowana
    • w składzie BHT
  • 27 marca 2021 o 11:23
    Super
    Balsam ładnie lekko różano, ma wygodny elastyczny aplikator. Na ustach delikatnie je rozjaśnia, ładnie się błyszczy i nie jest klejący. Jest też trochę wyczuwalny na ustach i dość długo się wchłania ale dobrze nawilża usta. Ja najczęściej nakładam go w czasie nakładania makijażu żeby dodać trochę nawilżenia przed pomadą. Sprawdzi się też jako balsam do torebki.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • jakość
  • 24 lutego 2021 o 19:59
    Pielęgnujący balsam do ust
    + ładny, mleczny kolor + zapach różany + ładna szata graficzna + miękki aplikator + niska cena balsamu do ust + właściwości nawilżające + dostepny w Biedronce + balsam jest wydajny
  • 31 stycznia 2021 o 20:35
    Cudowny, szkoda że limitka
    Gdyby Bell wprowadził go do stałej oferty to bym często wracała. Bardzo ładne opakowanie, porządne, nic się nie ściera, piękne zdobienia rose gold. Balsam ma ciekawą konsystencja, ciężko mi do czegoś porównać, jakby woskowa? Usta są lekko nawilżone, nabłyszczone i lekko wybielone. Wyglądają bardzo naturalnie i zdrowo. Do tego piękny lekko różany zapach. Jedyny minus to słaba wydajność ale w tej cenie bym wybaczyła.
  • 10 grudnia 2020 o 14:58
    No po prostu cudo:)
    Serie kosmetyków Bell dla Biedronki bardzo mnie ciekawią. Zawsze gdy jestem w markecie kieruje swój wzrok na płynne matowe szminki i bronzery bo to Bell potrafi robić najlepiej :) Balsamem nie zainteresowałbym się gdyby nie rekomendacja Kamili z kanału MakeupHeart. Jestem szminkomaniaczka :) Nawet w okresie pandemii i ciągłego noszenia maseczek matowe szminki są u mnie w ciągłym użyciu i dlatego produkty pielęgnacyjne do ust stosuje nagminnie. W każdej kieszeni, torebce, zakątku domu coś się znajdzie Balsam kosztował mnie ok. 9 zł więc cena niska . Opakowanie jest proste i charakterystyczne dla tego typu produktów. Delikatnie ozdobione złotymi elementami. Co mi się w nim najbardziej podoba to aplikator. Jest taki giętki i delikatny że miło jest się nim malować. Delikatnie sunie po ustach, nie naciska zbyt mocno a włochata końcówka nie daje niepożądanych odczuć :) Zapach jest mocno różany , nie do końca w moim guście ale do przeżycia. Balsam ma dość gęstą , olejkową konsystencje i dobrą trwałość. Nie schodzi z ust szybko jak to maja w zwyczaju inne bezbarwne balsamy które od samego mówienia ulatują w nicość. Ten gagatek trzyma się ust parę godzin jeśli nic nie piję i nie jem. Plusem jest to że nie ma wodnistej konsystencji więc nie rozlewa się nieestetyczni poza kontur i nie tworzy uśmiechu Jokera. Świetnie nawilża i odżywia. Ma w składzie olej jojoba, olej z moreli i rycynowy które pielęgnują nasze usta. Stają się one gładkie, miękkie , wszelkie suchości znikają. Daje niesamowity blask i mokre wykończenie więc śmiało można go używać jako bezbarwny błyszczyk. Do tego optycznie powiększa usta. Jest bardzo wydajny więc pewnie zanim go skończę to nie będzie już dostępny w sprzedaży ( choć nie wiem czy już nie zniknął z półek bo weszła nowa zimowa kolekcja) Polecam serdecznie kupić jeśli go gdzieś znajdziecie.
    Zalety:
    • wygodny aplikator
    • gęsta konsystencja
    • nie klei się
    • nawilżą, odżywia
    • niska cena
    • wydajny
    Wady:
    • zapach- dla wielbicielek róży produkt must have,
    • dla mnie do wytrzymania bo efekty są tego warte

Zobacz także inne Balsamy do ust