Płyny do kąpieli

Sylveco Żel pod prysznic i szampon 2w1 z malwą i pantenolem 500 ml DUE 008

Vardzia
    14 kwietnia 2024 o 22:50
    Bardziej żel niż szampon
    Podchodziłam do tego żelu z bardzo dużą dozą rezerwy. Należę do typu ludzi którzy nie wierzą w skuteczność produktów typu dwa w jednym i raczej staram się ich unikać. Tutaj uznałam, że żel pod prysznic nie powinien być trudny w zużyciu. I faktycznie, po zużyciu go muszę przyznać, że był przyjemny. Żel był w konsystencji dosyć rzadki, przezroczysty, ale w ciemniejszym odcieniu. Pachniał bardzo przyjemnie, cytrusowo-ziołowo, z lekką kwiatową nutą. Dla mnie był to zapach który się nie nudził. Opakowanie było bardzo duże, czarne i niestety nieprzezroczyste. W żaden sposób nie dało się kontrolować ile produktu zostało. Rozmiar w tym wypadku miał znaczenie - w moim odczuciu opakowanie było nieustawne pod prysznicem. Do tego stopnia, że na podwieszanej metalowej półce nie mieściło się na wysokość. Było to dosyć irytujące przynajmniej dla mnie. Tak samo jak pompka, która była dosyć toporna przy nabieraniu produktu - dozy były stosunkowo niewielkie. Jeśli chodzi o stosowanie to wypróbowałam go na oba sposoby. Jako żel pod prysznic: pienił się słabo. Na rękach nie pienił się wgl, na siateczkowej myjce było dużo lepiej, na lnianej rękawicy do kąpieli coś pomiędzy. Akurat nie było to coś co mi przeszkadzało, ale wiem, że są osoby dla których jest to ważne. Ja najbardziej lubiłam go na rękawicy - świetnie się z nią sprawdzał, łatwo rozprowadzał na skórze, a rękawica nie dawała uczucia drapania. Był to, żel który w żaden sposób skóry nie wysuszał. Pozostawiał skórę przyjemną i miękką. Co zauważyłam podczas stosowania to redukcja zmian skórnych na ramionach - efekt którego akurat się nie spodziewałam. Jeśli chodzi o stosowanie jako szampon to tak pięknie nie było. Mam delikatną skórę głowy i od dłuższego czasu jestem na szamponach aptecznych. Co jakiś czas pokuszę się na wypróbowanie czegoś nowego. Jeśli chodzi o ten kosmetyk to zaczęłam od stosowania go do pierwszego mycia. Przede wszystkim słabo się pienił i miałam wrażenie, że wgl nie zmywał zanieczyszczeń. Potem przeważnie myłam drugi raz moim sprawdzonym szamponem. Przy tym stosowaniu nie podrażnił mi skóry głowy, nie miałam wysypu łupieżu ani uczucia swędzenia. Po paru razach spróbowałam go użyć do obu myć - niby przy drugim razie lepiej się pienił, ale pozostawiał uczucie niedomytych włosów. Włosy były słabo odbite u nasady i miały zwiększoną skłonność do plątania się. Co prawda nadal mnie nie podrażniał, ale po trzech razach dałam sobie spokój. Co do wydajności - ta duża butla, przy stosowaniu tylko przeze mnie wystarczyła mi na dwa miesiące. W międzyczasie nie stosowałam nic innego. Wydajność więc była świetna. Cenowo też okej. Co do dostępności - akurat ja kupuję na stronie producenta. Czy kupię kiedyś ponownie - myślę, że tak. Tylko jako żel pod prysznic, a nie szampon bo w tym zastosowaniu dużo bardziej mi odpowiada.
    Zalety:
    • fajny efekt z rękawicą
    • brak wysuszenia skóry
    • słaba funkcja szamponu
  • 20 maja 2023 o 14:10
    Fajny, ale tylko do ciała
    Żel jest udanym produktem, pachnie tak samo jak wszystkie kosmetyki serii Duetus, ja uważam to za przyjemny, orzeźwiajacy zapach. Nie utrzymuje się on na skórze, ale sprawia, że prysznic jest przyjemny. Ma gęstą konsystencje, która nawet nieźle się pieni. Warto wiedzieć, że jest to kosmetyk naturalny z dobrym składem, w którym nie ma mocnych detergentów, więc tego rodzaju produkt, nie będzie pienił się jak szalony pozostawiając „śliską pianę”. Z tego właśnie powodu uważam, że nie nadaje się jako szampon. Ma tępą pianę, która uniemożliwia dotarcie do skory głowy i odpowiednie jej dobycie. Poza tym wszystko w porządku, dobrze myje, nie podrażnia, nie wysusza. Jak na produkt dla całej rodziny moim zdaniem ma trochę małą pojemność (500ml) i stosunkowo wysoką cenę. Opłaca się go kupić w promocji. Jednak jeśli mam do wyboru ten żel, a żel podstawowy dla rodziny z przykładowej biedronki, czy lidla, to wybiorę tę drugą opcję.
    • dobry skład
    • nie wysusza
    Wady:
    • nie nadaje się jako szampon
  • 10 września 2022 o 12:37
    Dobry kosmetyk
    Jest to przezroczysty żel o dosyć rzadkiej konsystencji. Zapach uniwersalny, pasuje zarówno dla kobiety jak i dla mężczyzny. Jest on zarówno ziołowy, z nutka lawendy i odrobiną kwiatów. Czuć tu sama naturę, nie sztuczny zapach jak to często bywa. Żel dobrze się pieni, ładnie oczyszcza, zmiękcza skórę, nie przesuszając jej. Dobrze sprawdza się również jako szampon. Jest to delikatny kosmetyk i każdy może go używać. Ja zabierałam go na wszystkie wyjazdy. Jest wydajny i higieniczny. Pompka jest dobrym rozwiązaniem dla tak dużej pojemności. Do tego wszystkiego ma całkiem fajny skład. Oceniam go pozytywnie
  • 17 grudnia 2021 o 20:58
    W ogóle się nie pieni
    Używa od:próbka
    Aktualnie jestem w trakcie próbki tego żelu 2 w 1 i niestety muszę stwierdzić, że jest to żel, który kompletnie się nie pieni. Jedyny plus jaki ja dostrzegam to ładny skład produktu. Niestety potem, mam same złe odczucia. Pierwszy problem - konsystencja. Jest bardzo rzadki, trzeba naprawdę użyć dużej ilości tego kosmetyku, żeby pokryć całe ciało. Kolejny mankament - zapach. Nie przepadam za produktami o mocnych zapachach ziołowych - ale to już kwestia gustu. Mi on po prostu nie odpowiadał. Jak dla mnie jest niewydajny, ponieważ trzeba go sporo wylać na ciało podczas jednej kąpieli, a w efekcie i tak nie czułam tego, że moje ciało zostało dokładnie umyte.
    krokuch
    19 kwietnia 2021 o 20:11
    wyjątkowo ładny zapach
    Żel ma świetny skład, nie ma do czego się przyczepić. Opakowanie jest duże, rodzinne i starcza na jakiś czas. Zapach jest przecudny! Bardzo uniwersalny, orzeźwiający, nie męczący. Pieni się dość dobrze, jest wydajny :)
    Zalety:
    • duże opakowanie z wygodną pompką
    • bardzo ładny zapach idealny dla całej rodziny
    • dobrze się pieni, doskonale myje ciało i włosy
    • jest wydajny i ma odpowiednią konsystencję - nie jest za rzadki
    • nie plącze włosów
    Wady:
    • nie wysusza skóry, ale nie nawilża jej, przez co konieczne jest użycie balsamu do ciała