Bazy pod cienie

Alterra Lidschattenbasis Baza pod cienie do powiek

rock_15
    17 lutego 2022 o 16:34
    Niestety bubel
    Baza mi się nie sprawdziła. Formuła delikatna fajna, myślałam, że się pokochamy, jednak po nałożeniu bazy na oczy i rozpoczęciu procesu nakładania cieni baza zaczęła się rolować i łuszczyć.... Bardzo byłam zawiedziona :( niestety nie polecam
    Zalety:
    • Lekka i aksamitna formuła
    Wady:
    • Rolowanie i łuszczenie się na powiekach
  • 2 stycznia 2022 o 12:54
    Najlepsza opcja wegańśka, choć nie ogólnie
    Baza jest niestety dość kapryśna. Kierowana sugestiami, starałam się nie nakładać jej dużo, czasem nawet lekko pudrowałam. Niestety, w moim wypadku cienie niedługo potem i tak się ścierają. Żeby było dziwniej, czasami przy tym samym procesie trzymały się dużo dłużej. Ja jednak od zawsze miałam problem ze "ściekającymi" cieniami, mam bardzo otłuszczające się powieki, więc z tego względu daję temu produktowi taryfę ulgową, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że cienie naprawdę pięknie wyglądają tuż po aplikacji. No i cena świetna!
    Zalety:
    • skład
    • przyjazność środowisku
    • pięknie wydobywa pigment
    Wady:
    • tendencja do ścierania
    • może obciążyć przetłuszczającą się skórę powiek
  • 18 grudnia 2021 o 9:34
    Bardzo przyjemna w użyciu
    Wegańska baza pod cienie do powiek - to brzmi mega fajnie, więc choć primerów mam kilka i w nadmiar przedmiotów obrastać nie lubię, musiałam ją kupić. Cena promocyjna zachęcała tym bardziej do zakupu - ja zapłaciłam pięć złotych z jakimiś groszami. Opakowanie to mała zgrabniutka tubka, która - przyznaję - czasem myli się mi z kremem pod oczy. Baza jest mega przyjemna w użyciu. Ma bardzo fajną, taką jedwabisto - kremową konsystencję i delikatny kolor. Na pewno sprawia, że cienie na powiekach trzymają się dłużej, wolniej się ścierają, nawet te cienie, które nie należą do jakichś mega trwałych. Na pewno należy jej używać oszczędnie, gdyż w przeciwnym razie może rolować się na powiekach - doszłam do tego metodą prób i błędów. jeżeli jednak używamy jej w minimalnych ilościach, naprawdę sprawdza się znakomicie. Jest niesamowicie wydajna - coś czuję, że wystarczy mi na ładnych kilka miesięcy. Warto! Zwłaszcza , że chyba mało jest na rynku wegańskich baz pod cienie, w dodatku za tak śmieszne pieniądze.
    Zalety:
    • przedłuża trwałość cieni do powiek
    Olala28
    10 września 2021 o 20:40
    Dobra
    Używałam kilka baz drogeryjnych i żadna nie podpasowała mi tak jak ta a cena tez bdb, w promocji tym bardziej. Cienie świetnje sie na niej trzymaja ale nje mozna jej nałożyć za dużo. Ja zawsze ją przypudrowuję. Bywa, ze przy nalozeniu zbyt duzej ilosci i za szybkim przypudrowaniu wałkuje się, ale trzeba sie jej nauczyc. Jestem z niej bardzo zadowolona. Na pewno bede chciala kupic kolejne.
    Zalety:
    • Cena, jakość, trwałość
    Wady:
    • Trzeba nauczyć się jej używać

Zobacz także inne Bazy pod cienie