Toniki i hydrolaty

Cosrx Propolis Synergy Toner Łagodzący tonik z propolisem

Cosrx Propolis

• 11 lipca 2024 o 16:10
    Raczej nie
    Mam cerę mieszaną, tonik miał super nawilżać, jednak ja nie czuję większego nawilżenia. W konsystencji jest lepki. Wchłania się naprawdę szybko, ale to raczej tyle. Jest bardzo wydajny, ale chyba dostałam wadliwe opakowanie, ponieważ produkt się wylewa. Poza nawilżeniem, produkt ma za zadanie łagodzić, aczkolwiek też nie doświadczyłam tego uczucia. Produkt jest jak większość tego typu produktów, nie wyróżnia się diametralnie działaniem od innym. W dodatku nie należy do najtańszych. Nie wiem czy kupię ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • lepi się
    • nieszczelne opakowanie
    • niedostępny stacjonarnie
    AnaP33
    20 kwietnia 2022 o 16:01
    I tak i nie
    Tonik nabyłam z polecenia kosmetologa.Fajnie nawilża i łagodzi podrażnioną cerę.Natomiast w przypadku cer suchych lub okresowo przesuszonych może nie dać rady lub podrażnić.U mnie na szczęście sprawdza się,ponieważ bardzo dobrze nawilża i koi cerę.Nie podrażnił mnie.Tonik bardzo szybko się wchłania.Nie potrzeba kolejnej warstwy,jedna w zupełności wystarczy.Tonik jest żoltego koloru i ma lekko gęstą konsystencję.Praktyczne opakowanie pozwala dozować odpowiednią ilość toniku.Oprócz nawilżenia i ukojenia cery nie zauważyłam jakiegoś super efektu wow.Nie zaszkodził mojej cerze ani jej nie pogorszył.Pojemność 150ml starczy na długo.Wadą jest wysoka cena i brak możliwości zakupu stacjonarnie.Nie wiem czy kupię ponownie.Dla mnie ten tonik jest niczym nie wyróżniający się.Poprostu zwykły tonik nawilżająco-łagodzący.Mimo to uważam,że wart jest wypróbowania.
    Zalety:
    • Nawilża,
    • Daje uczucie ukojenia cery,
    • Wydajny,
    • Opakowanie,
    • Zapach,
    • Konsystencja
    Wady:
    • Wysoka cena,
    • Niedostępny stacjonarnie,
    • Nie daje jakiś spektakularnych efektów
  • 1 stycznia 2022 o 16:04
    Trochę tak trochę nie
    Mam cerę tłustą, ładnie wyregulowaną, z tendencją do trądziku, ale praktycznie czystą. Mam tendencję do podrażnień i pękających naczynek, która zwiększa się z wiekiem. Stosuję obecnie retinol i kwas azelainowy, mam 27 lat i jest zima. Tonik kupiłam w celu zwiększenia łagodzenia, aby przeciwdziałać skutkom ubocznym retinolu i aby wspomóc skórę w okresach dużego mrozu (wtedy się w całości przerzucam na łagodzenie i nie stosuję nic podrażniającego, bo bardzo źle reaguję na mróz). Tonik ma ciało, jest bardziej gęsty niż hialuronowe toniki, bardziej taki jak pantenolowy. Konsystencja jest dopracowana, mimo tej pozornej cięższej konsystencji (dla mnie to medium +, ale jeszcze nie ciężka), zupełnie się nie lepi i świetnie się wchłania. Ostatnio staram się minimalizować liczbę warstw nakładanych na skórę i z przyjemnością stwierdzam, że tego toniku zupełnie nie mam potrzeby nakładać wielowarstwowo: jedna warstwa bardzo zwiększa nawilżenie i ukojenie, skóra jest fajnie napita i nieoblepiona. Propolisowa propozycja od COSRX dobrze nawilża i odżywia, ale kojenie zdecydowanie nie jest tu gwiazdą. W momencie, gdy moja cera była mocno podrażniona po chorobie, tonik mnie piekł, a nie łagodził. Wtedy musiałam przestać go używać i stosowałam wodę termalną uriage i cicaplasta. Tonik nie powoduje problemów z moją cerą skłonną do trądziku. Podsumowując, gwiazdą produktu został propolis nie bez powodu: właśnie takiego działania można się po nim spodziewać. Tonik świetnie sprawdzi się skórom dojrzałym, skłonnym do wyprysków, moim zdaniem lepiej się sprawdzi w zimnej części roku. Da sobie radę z mrozami, przeciwdziałaniu wysuszaniu od klimatyzacji i wspomaganiu kuracji podrażniających. Natomiast nie będzie to trafiony produkt do łagodzenia dla wrażliwych cer i alergików: u mnie powodował szczypanie na podrażnionej cerze, czego wiele innych produktów tego typu nie robiło. Jestem zadowolona z tego zakupu, tonik jest wyjątkowo wydajny i skuteczny, ślicznie nawilża i odżywia skórę, więc po całym dniu pracy w klimatyzowanym biurze nie wyglądam jak sucharek. Wspomaga regenerację przy podrażniających kuracjach, co jest świetną cechą w zimnej części roku. Natomiast nie radzi sobie z łagodzeniem poważniejszych stanów, więc jeśli macie bardzo dużo podrażnień cery, to można go sobie odpuścić.
    Zalety:
    • bardzo wydajny (1 warstwa jest wystarczająca)
    • długo trzyma nawilżenie
    • nie klei się i świetnie się wchłania
    • odżywia cerę
    Wady:
    • bardzo przeciętne działanie kojące (wszystkie poważne stany skóry, zaawansowany trądzik, AZSy, alergie odpadają, bo może powodować pieczenie)