Płyny do demakijażu

MIYA myMICELARwater Nawilżająca Esencja Micelarna do Demakijażu 200ml
notino.pl
Miya Miya myMICELARwater płyn micelarny 200ml

• 11 lipca 2024 o 21:24
    Jeden z lepszych płynów micelarnych
    Według mnie jest to jeden z lepszych płynów micelarnych. Bardzo dobrze oczyszcza skórę twarzy z makijażu, nawet tego mocniejszego. Ładnie pachnie, pozostawia skórę czystą i odświeżoną. Niestety jest mało wydajny.
    Zalety:
    • Dobrze zmywa makijaż
    • Przyzwoita cena
    Wady:
    • Mało wydajny
  • 28 lutego 2024 o 13:44
    Miya
    Używam od miesiąca , bardzo wydajny , chociaż ciężko sobie radzi z cięższym makijażem ale do takiego codziennego użytku jest bardzo ok . Skóra jest nawilżona, gładka . Nie szczypie w oczy
    Zalety:
    Wady:
    • Słabo radzi sobie z cięższymi makijazami
  • 6 września 2023 o 19:50
    Rozczarowanie
    Całkiem przyjemny zapach, wygodna w użytkowaniu buteleczka, dobrze sobie radzi z domywaniem resztek maseczek (np. peel-off), nie podrażnia (również oczu) ani nie wysusza... i na tym plusy tego produktu się w zasadzie kończą. Na pewno nie oczyszcza skóry z makijażu „skutecznie i ekspresowo” – szczególnie słabo sobie radzi z tuszem do rzęs, za każdym razem w pewnym momencie już się poddawałam i używałam do tego celu innego kosmetyku. Z tego względu nie jest też zbyt wydajny. Producent zapewnia, że produkt nie wymaga spłukiwania, jednak mam duże opory przed pozostawieniem kosmetyku micelarnego na twarzy na całą noc, tym bardziej, że po jego użyciu skóra się lepi i jest tępa w dotyku. Nie zauważyłam, żeby nawilżał, ale też nie wymagam tego od produktu, który ma służyć do oczyszczania – ważne, żeby nie wysuszał, a tego zarzucić mu nie mogę.
    Zalety:
    • delikatny, nie wysusza, nie podrażnia, nie szczypie w oczy,
    • całkiem przyjemny zapach,
    • wygodne w użyciu opakowanie,
    • dobrze sobie radzi z domywaniem resztek maseczek.
    Wady:
    • słabo sobie radzi z makijażem, szczególnie z tuszem do rzęs,
    • kiepska wydajność,
    • pozostawia skórę lepką i tępą w dotyku.
  • 4 maja 2023 o 18:08
    Całkiem dobra
    Skutecznie domywa makijaż z twarzy, oczu i ust, nawet te bardziej trwałe, wodoodporne produkty. Nie podrażnia skóry, jest delikatna i ma dobry skład. Wystarczy niewielka ilość produktu aby domyć cały makijaż, być może dzięki zawartości miceli w składzie, które przyciągają zanieczyszczenia. Wygodna, elegancka butelka pozwala wydobyć odpowiednią ilość produktu. Bardzo przyjemny, delikatny zapach. Wydajność i cena na duży plus.
  • 10 listopada 2022 o 19:23
    Godny polecenia płyn micelarny
    Kupiłam ten produkt, gdyż skusiła mnie stosunkowo niska cena promocyjna. Na pierwszy rzut oka skład wydawał się bardzo przyjemny, ponieważ dużo składników jest pochodzenia naturalnego. Dużym plusem jest obecność betain, które dobrze nawilżają, a także łagodzą podrażnienia. Mamy też kilka ekstraktów roślinnych, które również pozytywnie wpływają na skórę min. z malin i truskawki. Płyn ten zawiera również hydrolat z kwiatów pomarańczy. Jedynym minusem są substancje zapachowe, oraz obecność alkoholu które czasem mogą podrażniać i powodować różne reakcje alergiczne. Co można powiedzieć o produkcie? Po pierwsze ładnie usuwa podkład, gorzej radzi sobie z tuszem, gdyż potrzeba więcej czasu żeby go zmyć. Po drugie skóra jest bardzo dobrze nawilżona i gładka. Produkt ten nie wysusza i nie powoduje podrażnień. Posiadam skórę mieszana, ale również że skłonnością do wyprysków zatem szukałam produktu, który nie będzie miał złego wpływu na skórę. Z tego co zauważyłam nie powodował u mnie żadnych negatywnych zmian na skórze, mogę dodać że wręcz łagodził moją skórę. Jedynym słowem jestem bardzo zadowolona z stosowania, jest to już moje 5 opakowanie. Jedyną wadą jaką mogę opisać jest jego wydajność bo dość szybko się zużywa i jest dość drogi.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Łagodzi
    • Usuwa dobrze makijaż
    • Nie podrażnia
    • Wygładza
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Mało wydajny