Żele pod prysznic

Ziaja Zimowy żel pod prysznic `Piernik, imbir, cynamon`

• 3 lutego 2024 o 14:55
    Bardzo zwyczajny.
    Dostałam też żel w zestawie. Zapach cynamonowo - piernikowy. Nie lubię takich zapachów ale wiadomo kwestia gustu. Sam żel ma bardzo rzadką konsystencję. Po prostu pieni się i myje jak zwykły żel powiedzmy marki isany. Nie ma innych właściwości regeneracyjnych dla skóry. Pojemność to 150ml więc był bardzo nie wydajny. Zapach niestety przez jakiś czas utrzymywał się na skórze. Nie nawilżał więc skóra była mocno przesuszona oraz szorstka w dotyku.
    Giemzka
    9 stycznia 2024 o 8:36
    Świąteczne rozczarowanie
    Żel pod prysznic kupilam w zestawie z innymi kosmetykami z tej serii. Uwielbiam wszystko co korzenne i świąteczne więc moje nadzieje były ogromne. Nie lubię jednak używać nowego żelu gdy nie skończyłam jeszcze poprzedniego dlatego produkt ziaja wylądował na jakiś czas w szafce w lazience. Jeszcze zanim produkty zostały otwarte to przy każdym otwarciu szafki z Kosmetyki czułam mocny korzenny zapach. Opakowanie żelu mieści 160ml produktu. Jest to tubka wykonana z dość miękkiego plastiku. Buteleczka nie spełniła moich oczekiwań. Jest tak miękka że juz delikatne dotknięcie sprawia że produkt wypływa. Ponad to opakowanie jest takie samo jak balsamu z tej samej serii czego nie lubię szczególnie gdy muszę szybko o 5 rano wziąć prysznic. Sam żel ma idealną konsystencje. Nie jest zbyt gesty ale też nie spływa od razu z ciała. Łatwo się rozprowadza. Kolor jest delikatnie perłowy. Zapach? Rozczarowuje. Choc w szafce utrzymywał się dlugo i był bardzo silny to na ciele nie utrzymuje się wcale. Od razu po spłukaniu wodą wraz z kosmetykiem znika też jego zapach. Przy myciu głównie wyczuwa się aromat cynamonu i chemii. Nie jest to zapach kojarzący się ze świętami. Żel dobrze domywa, nie zostawia tłustej warstwy, łatwo się splukuje. Jest wydajny. Niby ok ale Ziaja, liczyłam na coś lepszego. Na plus 95% składników pochodzenia naturalnego
    Lothris
    8 stycznia 2024 o 16:30
    Chcesz pachnieć jak korzenne ciasteczko? Nie kupuj tego żelu, bo nikt Cię nie schrupie. Zapach zawodzi!
    Kupiłam chcąc umilić sobie okołoświąteczną krzątaninę. Od tego żelu oczekiwałam głównie naturalnego zapachu i bogatej w fakturze konsystencji. Prysznic to dla mnie coś więcej niż tylko mycie ciała, ma dla mnie wymiar higieny umysłu. Stąd, doceniam ładnie i długo utrzymujące się zapachy i przyjemne konsystencje. Niestety, zimowy żel pod prysznic firmy Ziaja o zapachu piernika, imbiru i cynamonu zawiódł mnie strasznie. Zapach - nieprzyjemny, sztuczny/"plastikowy" i wyjątkowo mało trwała woń a'la cynamonu. Jest lekko, acz nie przyjemnie wyczuwalny podczas mycia, ale znika tuż po wytarciu ciała. Jeżeli bawimy się w żele sezonowe, zapach powinien grać główną rolę. Konsystencja - bardzo łatwo ucieka z mokrej ręki przy próbie zamknięcia tuby, co przyczynia się do ryzyka zmarnowania porcji kosmetyku. Nie jest ani bogata, ani przyjemna w użyciu. Tuba - często źle się domyka i trzeba z nią walczyć. Wyjątkowo śliska faktura nie sprzyja używaniu w mokrym środowisku. (Haloo to ma być pod prysznic). Opakowanie ogólnie jest nieprzemyślane, bo woda zbiera się w zatyczce i przy następnym używaniu oblewamy się zimną odstaną wodą. Producent chwali się, że produkt łatwo zmywa się ze skóry - zaprzeczam temu, skóra jest dziwnie śliska i trochę zejdzie zanim to zmyję z ciała. Poza tym nie miałam uczucia odświeżenia i czystości. Mało wydajny - starczył na dwa tygodnie codziennego mycia. (Może to i dobrze w tak beznadziejnym przypadku) Szukasz pięknego świątecznego zapachu? Nie kupuj tego produktu. Lubisz długotrwałe zapachy? To nie ten produkt. Szukasz na zimę bogatej i odżywczej konsystencji? Lepiej wybrać żele Cupuacu lub masło kakaowe z tej samej firmy. Lubisz żele firmy Ziaja? Nie kupuj tego produktu, bo się zrazisz. Po prysznicu skóra nie jest odżywiona i jak nigdy korciło mnie by się posmarować jakimś balsamem. Porażka na całej linii.
    Wady:
    • Zwodniczy - psuje nastrój.
    • Niewygodna w użyciu w mokrym środowisku tuba, która ma problemy z domknięciem.
    • Brzydki bardzo sztuczny zapach.
    • Mało trwały zapach.
    • Brak odżywienia.
    • Nie czujesz się umyt()
    • Konsystencja łatwo spływa z dłoni.
    • Mało wydajny.
    xiyaa
    10 lutego 2023 o 11:21
    Idealny żel na okres świąteczny
    Żel został zakupiony w zestawie łącznie z peelingiem, kremem do ciała (z drobinkami rozświetlającymi) oraz kremem do rąk. Jako, że na okres zimowy chciałam właśnie typowego zapachu jak najbardziej skusiłam się na owy produkt przez zarówno cenę całego zestawu. Żel pod prysznic delikatny, nie podrażnił mnie ani nie uczulił. Miał świetny zapach piernika, który również utrzymywał się po kąpieli (jednak nie na długo, a szkoda). Co trzeba powiedzieć, to żel wylewa się wręcz z tego opakowania. Więc bardzo szybko da się go "pozbyć", o ile można tak powiedzieć. Zatem tutaj minus, jeśli chodzi o opakowanie. Co trzeba również powiedzieć to fakt, że się nie pieni ale mi akurat nie przeszkadzało to.
    Zalety:
    • brak uczucia suchości skóry
    • nie podrażnia
    • dobry żel, aby poczuć klimat świąteczny (ale na chwilkę)
    • mało wydajny
    • zapach szybko ulatnia się ze skóry
  • 31 stycznia 2023 o 17:43
    A ja lubię
    Oczywiście, tak jak większość testerek tegoż kosmetyku - zwabił mnie piękny i dość nietypowy zapach. Osobiście uwielbiam nuty cynamonowe i korzenne, więc używanie żelu pod prysznic było dla mnie samą przyjemnością. Zapach co prawda nie zostaje długo na skórze, ale od tego raczej są kremy, niż żele pod prysznic. Cena jest adekwatna do pojemności i jakości produktu, z resztą Ziaja zawsze pozytywnie zaskakuje swoimi cenami - to z mojego doświadczenia. Jedyny minus może faktycznie za konsystencję. Wydaje mi się, że żel mógłby być wydajniejszy, gdyby był bardziej treściwy i gęsty. Przez to, że jest dość wodnisty można przez przypadek wydobyć go za dużo z opakowania.
    Zalety:
    • Zapach, działanie, cena
    Wady:
    • Zbyt mało treściwa konsystencja