Kremy i maski do rąk

Floslek Nawilżające masełko do rąk `Aloe Vera`

• 12 maja 2022 o 17:15
    Aksamitne masełko o przyjemnym zapachu
    Masełko kojarzy się z tłustym produktem i faktycznie konsystencja jest dość zbita, ale rozsmarowuje się łatwo i wchłania do końca. Może nie tak od razu, ale po kilku minutach. Pozostawia skórę dłoni nawilżoną, odżywioną i gładką. Ma świeży, delikatny zapach. Kończę już opakowanie i spodobał mi się na tyle, że kupiłam dziś drugie masełko - tym razem wiśniowe ????
    Zalety:
    • aksamitna, gęsta konsystencja
    • szybkie wchłanianie
    • nawilżenie
    Pulpix
    2 września 2021 o 9:48
    Całkiem spoko
    Bardzo dobre masełko do rąk. Fajnie nawilża, nie jest tłuste. Myślałam, że wszystkie będą miały ten sam skład i różniły się zapachem, ale tak nie jest. Moim faworytem jest Magnolia. Aloes nie ma takiego fajnego 'chłodzącego, mokrego' uczucia. Niemniej jednak to bardzo dobre masełko. Szkoda, że cena nie jest trochę niższa.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • ładnie pachnie
    Wady:
    • ciężko wydobyć resztę produktu
    • cena ciut za wysoka
  • 17 czerwca 2021 o 19:13
    Tłuste jak to masełko
    plusy: + gęsta konsystencja + dosyć przyjemny zapach + wygładza skórę + umiarkowanie dobrze nawilża minusy: - zbyt tłuste inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - bardzo niska dostępność - wysoka cena + estetyczne i wygodne opakowanie
  • 3 czerwca 2021 o 16:16
    Dobry produkt za niską cenę
    Wypróbowałam serię masełek Floslek; moim faworytem jest cherry. Jestem ogromną fanką aloesu i wszystkiego czego jest składnikiem. Miałam wielkie nadzieje, że to masełko pobije cherry, ale jednak nie, choć konsystencja i właściwości są praktycznie niemal identyczne. Trudno jest też upolować ten produkt w sprzedaży, ja zakupiłam w Lidlu, ale nie widziałam w żadnych drogeriach.
    Summer
    19 maja 2021 o 19:22
    Tłuste
    Jak na "masełko" przystało, kosmetyk jest tłusty. Dobrze, że przynajmniej producent nie zapewnia, że szybko się wchłania, bo tak nie jest. W ogóle nie wchłania się do końca - używam je na noc, a kiedy rano myję ręce, czuję, że się zmywa. Używać go na dzień nie byłabym w stanie. Przy tej tłustości ma oczywiste właściwości pielęgnacyjne, ale nie jest w tej kwestii jakimś mocarzem. Zapach masełka jest zgodny z nazwą, pachnie jak typowe kosmetyki aloesowe; nawet kolor się zgadza - jest delikatnie zielonkawy. Największym atutem jest zabawne opakowanie.